De 5 beste Android-apps in Google Play van week 23 – 2017

Wouter Nijsen
11 juni 2017, 15:55
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 23 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 23

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de officiële Android Planet, vernieuwde NS Reisplanner en een toffe nieuwe game. Lees gauw verder!

1. Android Planet-app

Dagelijks vertellen we je op Android Planet alles wat je moet weten over Android en Google, van het laatste nieuws tot uitgebreide achtergronden. We hadden echter nog geen officiële Android Planet-app. Daar is nu verandering in gekomen, zodat je ons altijd binnen handbereik hebt en niets hoeft te missen. Onze app haalt automatisch het laatste nieuws voor je binnen. Wil je echt niets missen, dan kun je notificaties instellen. Zo krijg je automatisch een berichtje zodra er een nieuw artikel op de site te vinden is.

Niet iedereen heeft de hele dag tijd om het laatste nieuws te checken. Daarom vind je in de app zowel dag- als weekoverzichten. Desgewenst sturen we je dagelijks om 21.00 uur ‘s avonds een overzicht met alle artikelen die we die dag geplaatst hebben. Daarnaast ontvang je elke zondag rond 16.00 uur een weekoverzicht. Daarin staat het belangrijkste nieuws, de beste apps en de handigste tips. Ook is er een automatische dag- en nachtmodus. Downloaden dus!

Download Android Planet.nl in Google Play (gratis)

2. NS Reisplanner Xtra

De NS Reisplanner Xtra-app heeft een grondige makeover gekregen, nadat de applicatie al een tijdje niet meer was bijgewerkt. Wat vooral opvalt is dat het design compleet op de schop is gegaan en een stuk overzichtelijker oogt dan voorheen. Waar functies eerder in een hamburgermenu ‘verstopt’ zaten, kun je nu direct vanaf het homescherm schakelen tussen de verschillende schermen. Hierbij gaat het om de reisplanner zelf, stations, je favoriete reizen en storingen.

Nieuw zijn de widgets, die je zelf kunt toevoegen en wijzigen. Zo is er bijvoorbeeld een weer-widget om vlug te checken of er een regenbui aankomt, en kun je je favoriete halte instellen. Vooral dat laatste is handig, omdat je hierdoor in één oogopslag ziet welke bussen er vanaf een halte vertrekken. De ‘Direct naar’-widget fungeert als een soort snelkoppeling naar de reisplanner, waarbij je twee veelgebruikte haltes gebruikt.

Download NS Reisplanner Xtra in Google Play (gratis)

3. Microsoft Face Swap

Er zijn talloze face swap-apps in de Play Store te vinden, en nu heeft ook Microsoft er eentje. Na het opstarten van Face Swap is het direct zaak om een selfie te maken. Daarbij wordt je gezicht op een soort mal geplaatst, zodat deze gemakkelijk in verschillende scènes is te gebruiken. Denk aan fashion, haarstijlen en sport. Wil je even checken hoe je eruitziet met een baard en donkere lokken, dan is dat zo gepiept. Op dezelfde manier kun je je hoofd op dat van een voetballer plakken.

Face Swap laat je ook foto’s uit je galerij importeren, zodat je een vriend of vriendin in een grappige afbeelding kunt plaatsen. Ideaal voor het maken van memes, want vanuit de app zijn ook eenvoudig teksten in te voegen. Verder kun je foto’s van het web gebruiken om jezelf in te ‘fotoshoppen’. Desgewenst kan de app zich daarbij beperken tot rechtenvrije afbeeldingen, zodat je je creaties kunt delen zonder copyrightclaims aan de broek te krijgen.

Download Face Swap in Google Play (gratis)

4. Chrome voor Android

Chrome 59 maakt voor het eerst gebruik van een vernieuwde Javascript-engine. De daaraan gekoppelde optimalisaties zorgen dat de browser vrijwel alle websites tot zo’n 20 procent sneller laadt. Ook het geheugenverbruik daalt, wat goed nieuws is voor goedkope smartphones met relatief weinig werkgeheugen.

Daarnaast voegt de update ondersteuning toe voor bewegende png-afbeeldingen, een alternatief voor gif-bestanden. Png’s bieden doorgaans een iets hogere beeldkwaliteit. Tot slot zegt Google verschillende verbeteringen te hebben doorgevoerd aan de stabiliteit en veiligheid van Chrome.

Download Chrome in Google Play (gratis)

5. Illi

Illi verscheen onlangs in de Play Store en is een aanrader als je op zoek bent naar een uitdagende platformer. Je speelt als een slak-achtig wezentje dat van blokje tot blokje moet springen, waarbij je uiteraard de nodige obstakels ontwijkt. De beginnende levels zijn simpel, maar het wordt al snel flink pittig.

Naast de uitdagende gameplay valt Illi ook op door de fraaie graphics. Vooral de kleuren en lichteffecten vallen op, terwijl alle levels een eigen thema hebben. In totaal zijn er 60 levels aanwezig. Ben je daarmee klaar, dan kun je aan de slag met de ruim 170 missies die je tijdens het spelen moet voltooien.

Download Illi in Google Play (1,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu