De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 23 – 2018

Thomas Haenen
10 juni 2018, 16:06
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 23 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 23

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend. We bespreken onder meer de losse Google Lens-app, populaire videodiensten en een toffe Disney-game!

1. Google Lens

google lens

Met Google Lens kun je de wereld om je heen herkennen. Dat betekent dat je de camera van je smartphone bijvoorbeeld wijst naar een populair herkenningspunt. Google Lens vertelt dan niet alleen wat voor gebouw het is, maar geeft ook informatie over onder andere openingstijden.

Ook kun je Google Lens gebruiken voor het herkennen van dieren en planten. Wijs je naar meubels en kleding? Dan krijg je tips waar je die zelf kunt kopen. Daarnaast kan Google Lens tekst lezen en kopiëren, streepjescodes scannen en de omslag van boeken, films en games herkennen. Google Lens is vanaf deze week als losse app beschikbaar in de Play Store, en werkt daarmee op vrijwel elke Android-smartphone.

→ Download Google Lens in Google Play (gratis)

2. Pacer: Pedometer & Gewichtsverlies Coach

stappenteller-apps

Pacer is een fijne en minimalistische app, met toch genoeg functies. Het hoofdonderdeel in de app is het zien van je stappen. Je stelt zelf je doel in en de app houdt bij hoe ver je bent. Door naar rechts te swipen zie je jouw calorieën. In dit scherm krijg je ook de mogelijkheid om een workout te starten, bijvoorbeeld dat je van lopen naar joggen en van joggen naar rennen gaat.

Swipe je naar links, dan start je een workout waarbij je locatie via gps nauw bijgehouden wordt. De gratis versie is voldoende voor het bijhouden van je stappen. Tegen extra betaling krijg je meer coaching en data over je voortgang.

Download Pacer in Google Play (gratis)

3. NLZiet: geen films, wel televisie


NLZIET heeft een duidelijke doelgroep: liefhebbers van Nederlandse televisie. De dienst is namelijk opgezet door  de NPO, RTL en SBS. Het aanbod van al deze partijen is gebundeld in één app, waarbij de programma’s over twaalf zenders verdeeld worden. Sinds kort kun je met NLZiet ook live televisie kijken in heel Europa.

Daarnaast is het mogelijk om programma’s terug te kijken. Tot slot kun je bij sommige series ook alvast afleveringen vooruitkijken. Dit is vaak mogelijk bij populaire programma’s, zoals Temptation Island. Daarmee heb je in feite het beste van NPO Start, Videoland en Kijk bij elkaar.

NLZIET downloaden in Google Play (gratis)

4. Disney Heroes: Battle Mode

Disney Heroes

Het komt niet vaak voor dat Disney al zijn personages bij elkaar brengt, en dat maakt Battle Mode zo bijzonder. In deze game vind je personages uit Toy Story, The Incredibles, Zootopia, Pirates of the Caribbean en nog meer. Disney Heroes is een RPG, waarin jouw personages in ‘Digital City’ strijden tegen een nieuwe vijand. Hoe meer je speelt, hoe sterker jouw helden worden.

Op dit moment zijn er al 25 personages om uit te kiezen, maar er worden regelmatig nieuwe helden toegevoegd. Disney wil met de game Wreck-It Ralph 2 promoten, de film die vanaf dit najaar in de bioscoop draait. De game is gratis om te downloaden, maar wil je sommige personages direct ontgrendelen dan zul je moeten betalen.

Download Disney Heroes in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu