De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 24 – 2016

Wouter Nijsen
19 juni 2016, 15:30
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 24 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de  nieuwe Twitter-app Flamingo, de update voor foto-app VSCO en de toffe nieuwe game Heroes of Loot 2.

De beste Android-apps van week 24

1. Yellowbag

yellowbag

Yellowbag is een handige app die de prijzen van je favoriete producten in de gaten houdt, en je een notificatie stuurt zodat ze in prijs verlagen. Vorig jaar verscheen de app in Google Play, maar sindsdien is hij flink verbeterd. Volgens de makers monitort Yellowbag meer dan 20 miljoen producten, waardoor vrije elk product met de app werkt.

Het toevoegen van een product aan Yellowbag is simpel. In je browser open je een webshop en zoek je naar een product. Vervolgens tik je (in Chrome) op de drie puntjes rechtsboven, kies voor je `Delen` en druk je op het Yellowbag-icoontje. Vervolgens zie je wat de beste en meeste actuele prijzen van het betreffende product is. Dit product wordt overigens ook direct aan Yellowbag toegevoegd, waardoor je een overzicht krijgt van alle producten die je hebt toegevoegd en door de app worden gevolgd.

Download Yellowbag in Google Play (gratis)

2. Facebook Messenger

facebook-messenger-2

Dat Nederland niet meedoet op het EK wil nog niet zeggen dat jij voetbal vanaf nu helemaal af hoeft te zweren. Facebook Messenger heeft een tof nieuw voetbalspel aan de Android-app toegevoegd, waarmee je jouw vrienden uit kunt dagen in een strijd om de hoogste score. Het is een enorm simpel spelletje, dat echter verslavend genoeg is om een paar minuutjes aan te besteden, zeker als je vrienden hebt die je graag wil verslaan met een hogere topscore.

Het enige wat je hoeft te doen, is het chatgesprek openen van de persoon die je uitdaagt, en een voetbal-emoji versturen. Tik vervolgens op het voetballetje om een nieuw venster te openen. Hier kun je op een voetbal tikken om hem hoog te houden, terwijl er bij iedere rake tik een extra punt bijkomt.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

3. Google Foto’s

google foto's reageren

In de nieuwste versie van Google Foto`s is het mogelijk om je favoriete foto`s of albums te tonen in een diavoorstelling, waardoor handmatig door je albums swipen tot de verleden tijd behoort. Wil je een Google Foto`s diavoorstelling starten, ga dan naar het album of de afbeeldingen die je wilt laten zien. Tik eenmaal op de eerste afbeelding en druk op het `Meer`-knopje in de rechterbovenhoek (de drie puntjes). In de nieuwste versie van de populaire fotodienst vind je nu het kopje `Diavoorstelling` terug.

Maak je gebruik van de webversie, ga dan ook naar de afbeelding van de selectie die je wilt laten zien. Rechtsboven vind je dezelfde knop om een diavoorstelling te starten. Google raadt aan om een Chromecast aan te sluiten op je tv, zodat je al je vrienden op een groot scherm je mooiste foto`s kunt tonen.

Download Google Foto’s in Google Play  (gratis)

4. TED

ted material design

De TED-app ziet er nu voornamelijk een stuk moderner uit. Het scherm wordt direct gevuld met grote afbeeldingen van de sprekers in losse kaarten voor elke presentatie. Een wat dikker lettertype voor de tekst maakt de onderwerpen direct duidelijk. Je kunt video`s los bekijken of in een wachtrij plaatsen, zodat je een hele serie achter elkaar kunt zien. De TED-app stelt ook zelf afspeellijsten voor met presentaties rond een bepaald thema, zoals `het belang van spel` of `wat je data over je zegt`.

Een leuke toevoeging aan de app is dat er naast de video`s nu ook ruimte is voor de TED Radio Hour. De TED Radio Hour is een podcast van Amerikaanse radiozender NPR, waarin audiofragmenten van TED-presentaties gecombineerd worden met stukjes interviews met de mensen die de presentaties gehouden hebben.

Download TED in Google Play (gratis)

5. Joystick

joystick

De gamecommunity is de afgelopen jaren enorm gegroeid. In combinatie met het stijgende aantal games en platformen worden nieuwssites vaak overladen met nieuwsartikelen. Omdat je waarschijnlijk niet geïnteresseerd bent in alle games, kan het nog wel eens voorkomen dat je de artikelen die geschikt zijn voor jou niet meer terug kunt vinden. De app Joystick springt hierop in en toont alleen het nieuws dat voor jou van belang is.

De opzet van de applicatie is simpel. Allereerst maak je een Joystick-account aan. Je kunt er echter ook voor kiezen om met je Facebook of Google+-account in te loggen. Daarna vraagt de applicatie in welke platformen jij geïnteresseerd bent. Vervolgens selecteer je de gamegenres die je wilt volgen en de gelinkte topics. Denk hierbij aan shows, blogartikelen, reviews en dergelijken.

Download Joystick in Google Play  (gratis)

6. Google Agenda

googleagenda

Enkele maanden geleden kwam Google met een nieuwe functie voor bedrijven die met Google Agenda werken. Met `Find a time` kan er makkelijk een afspraak met collega`s gemaakt worden, omdat de app kijkt wie wanneer nog een vrije plek in de agenda heeft staan. Hierbij wordt er zelfs vooraf gepland door te kijken of deelnemers gebruikelijk op een bepaalde tijd al een andere afspraak hebben staan, zonder dat die al ingepland staat. Een soortgelijke functie komt nu voor iedereen beschikbaar in de Android-app.

Door de nieuwste update kun je bij het inplannen van een nieuw event een dag kiezen, waarna de app controleert wanneer jij vrij bent. Vervolgens worden er voorstellen gedaan voor momenten op de dag dat de afspraak gemaakt kan worden. Zijn er conflicten met andere afspraken, dan wordt dat er onder genoemd.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

7. Houseparty

houseparty-icon

Houseparty is een nieuwe app van de makers van Meerkat, de livestreaming-app die inmiddels flink  is ingehaald door Periscope en Facebook Live. De applicatie laat groepen op een gemakkelijke manier met elkaar videochatten, waarbij je op het scherm allemaal vensters ziet met de personen die deelnemen.

Het aanmaken van een videochat is ook heel makkelijk. Je opent de Houseparty, start een videochat en stuurt vervolgens bijvoorbeeld via WhatsApp een link naar anderen. Hiermee kunnen zij zich vervolgens bij het groepsgesprek voegen.

Download Houseparty in Google Play (gratis)

8. Shazam

shazam koningsdag-apps

De nieuwe versie van Shazam is uitgerust met een automatische ontdek-modus. Hierdoor luistert Shazam automatisch naar je omgeving, zodat je nog sneller op de hoogte bent van de afgespeelde muziek. Als je wil dat Shazam automatisch je omgeving scant, dan kun je dit gemakkelijk instellen via het hoofdmenu. Open de app en tik op het kopje `Auto` dat rechtsboven in het scherm is te vinden.

Heb je notificaties voor de applicatie aanstaan, dan verschijnt er een icoontje in het snelle meldingspaneel waardoor je weet dat de feature in gebruik is.  De makers van Shazam melden dat de feature accuvriendelijk is. Wel kunnen we ons voorstellen dat lang niet alle gebruikers van Shazam blij zijn met de nieuwe feature, aangezien de applicatie hierdoor altijd met je mee kan luisteren, wat met het oog op privacy natuurlijk twijfelachtig is.

→  Download Shazam in Google Play  (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu