De 10 beste Android apps in Google Play van week 24 – 2014

Gijs Ettes
15 juni 2014, 15:29
6 min leestijd
De 10 beste Android apps in Google Play van week 24 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de  mooie agenda-app Ready, de verslavende game VVVVVV, diverse apps voor het WK en het uitstekende gratis keyboard Swiftkey.

Lees verder na de advertentie.

1. Ready

ready beste android apps

Ready is een nieuwe contacten-app die je écht moet proberen. De app is net in de publiek bèta gegaan, maar heeft nu al een heel eigenzinnig design dat enorm fijn en intuïtief is. Ready vervangt je contacten-app en biedt ook een nieuw scherm als je wordt gebeld. Iemand bellen gaat overigens nog steeds via de telefoon-app. Eén van de tofste features van Ready Contact List is het overzichtsscherm bij contacten. Hier vind je recente communicatie met de betreffende persoon, zoals e-mails, telefoongesprekken of agenda-afspraken. Daarnaast is de app geoptimaliseerd voor Android 4.4 en kun je heel snel naar contacten zoeken. Handig!

→ De bètaversie van de Ready Android-app is te downloaden in Google Play, maar alleen voor leden van de Google+ community van Ready. Je kunt je hier aanmelden en vervolgens hier aangeven dat je de app wil testen. Wacht even enkele minuten de de app verschijnt hier in Google Play.

2. VVVVVV

VVVVVV

De populaire platformgame VVVVVV, die werd gemaakt door de onafhankelijke game-ontwikkelaar Terry Cavanagh, heeft ook zijn weg naar Google Play gevonden. In 2010 verscheen het spel voor de pc en Mac en twee jaar later voor de Nintendo 3DS. Qua gameplay leent VVVVVV zich echter uitstekend voor smartphones, dus het is vreemd dat het ruim vier jaar heeft geduurd voordat de game voor Android beschikbaar werd. VVVVVV is dus een platformgame, maar niet in de traditionele zin van het woord. Je kunt namelijk niet springen, maar moet de zwaartekracht omdraaien om obstakels te ontwijken en verder in de game te komen. Het spel kenmerkt zich door een moeilijkheidsgraad die al snel flink wordt opgeschroefd. Daarnaast is de audiovisuele presentatie erg retro, maar dat past wat ons betreft prima bij het concept.

Download VVVVVV in Google Play (2,45 euro)

3. FIFA WK 2014

FIFA WK 2014 Android

Eigenlijk is er maar één app die je nodig hebt om wedstrijden te volgen op je Android en dat is de FIFA WK 2014-app van de NOS. De omroep heeft de rechten in handen om het wereldkampioenschap uit te zenden en biedt dus automatisch de beste en meeste videocontent. Elke wedstrijd is te bekijken en Daarnaast speelt de app meteen in op goals. Nadat er gescoord is, kun je doelpunten terugkijken vanuit verschillende camerapunten. Heb je de wedstrijd toch gemist, dan kun je de volgende dag gewoon de hoogtepunten terugkijken en analyses checken van journalisten en gasten van de NOS.

Download FIFA WK 2014 in Google Play (gratis)

4. CCleaner

ccleaner

CCleaner heeft zijn faam verdiend via de populaire Windows- en Mac-software waarmee je snel je computer kunt schoonmaken. Nu is er ook een speciale CCleaner Android-app beschikbaar, waarmee je heel snel en simpel je smartphone of tablet opschoont en vlotter maakt. De CCleaner Android-app is een klein en licht appje dat, eenmaal geopend, je vrije opslagruimte en RAM-verbruik toont. Druk op de analyseer-knop en de app begint je telefoon te scannen. Na de analyse wordt er aangegeven wat er allemaal kan worden schoongemaakt en wat voor impact dit op jouw toestel heeft.

Download CCleaner in Google Play (gratis)

5. Facebook

2014-facebookapp

Facebook tags verwijderen is voortaan mogelijk na de update van de Android-app. Sta je vervelend of de foto? Ben je in een vreemde post getagd? Gewoon even je tag verwijderen in de Facebook-app en niemand ziet deze meer. Erg fijn, vooral als een vriend leuk probeert te doen met door je in allerlei foto’s – inclusief beschonken toestand – te taggen. Daarnaast is het mogelijk om offline posts, foto’s en andere dingen te liken. Als de internetverbinding wordt hersteld, worden alle likes naar Facebook gestuurd. De functie volgt de eerder geïntroduceerde offline-functie waarmee gebruikers offline een post konden plaatsen die, als ze weer online waren, werd geüpload.

Download Facebook in Google Play (gratis)

6. NUsport

nusport

NUsport, de sporttak van NU.nl, heeft zijn Android-app van een flinke update voorzien. Zo is er een nieuwe interface en logo, waarbij de app eindelijk eens wat frisser en fraaier oogt. Ook is er een nieuw lettertype en indeling, maar bovenal oogt de app overzichtelijk. NUsport houdt zich aan de richtlijnen van het Holo-design, met een hamburger-menu dat via de linkerkant naar binnen kan worden geveegd. Daarmee biedt de app een handig voetbal WK schema, met een lijst van alle duels en natuurlijk ook de wedstrijden die Nederland moet spelen.

Download NUsport in Google Play (gratis)

7. Autoscout24

autoscout24 android

AutoScout24 heeft zijn app voor Android voorzien van een flinke update die een mooier en overzichtelijker design met zich meebrengt. Veelgebruikte opties als de zoekfunctie en favoriete voertuigen zijn nu te vinden via het hamburgermenu. Daar kun je ook terecht om eerdere zoekopdrachten te raadplegen en in te loggen met je AutoScout24-profiel. Dat laatste is handig om de favoriete auto’s die je op je pc of Mac hebt aangevinkt, te bekijken op je smartphone. Het zoeken en vinden van een nieuwe bolide of motor verloopt eenvoudig en snel. Je kunt opgeven naar welk merk en model je zoekt en specificeren op carrosserievorm, prijs, bouwjaar, uitrusting en het aantal vorige eigenaren. Helaas is het (nog) niet mogelijk om alleen auto’s met de Nationale Auto Pas of een onderhoudsboekje te tonen.

Download AutoScout24 in Google Play (gratis)

8. Owly

owly android

Owly is een interessante app met een hele interessante gedachte: de Android-app maakt van elke dag een geluidsfragment van tien seconden die jouw dag moet voorstellen. Een soort audiovisuele samenvatting van de dag. De Owly Android-app neemt gedurende de dag geluidsfragmenten op en registreert de locatie hiervan, waardoor je een écht visueel beeld krijgt van de momenten op jouw dag. Zo kun je jouw geluidsroute volgen om precies te zien wat je hebt gedaan. “De Owly Android-app kan van alles opnemen, bijvoorbeeld als je in de kroeg aan het praten bent met je vrienden, tv aan het kijken bent of als je boos wordt op het eten (ja, dat hebben we echt een keer gehoord)”, aldus de ontwikkelaars.

Download Owly in Google Play (gratis)

9. 1Password

1password android

De app 1Password, waarmee je moeilijk te kraken wachtwoorden kunt aanmaken en beheren, is er nu ook voor Android. De wachtwoorden die staan opgeslagen in 1Password zijn te synchroniseren met de pc, Mac of een iOS-apparaat, waarbij wel een hoofdwachtwoord is benodigd om in de wachtwoordkluis te komen. De versleuteling verloopt via AES-256, waarvan ook banken en overheden gebruikmaken. Daarmee is de app veilig genoeg voor het opslaan van creditcardinformatie en bankgegevens. Handig is dat je met de app met slechts een druk op de knop  kunt inloggen op websites. Daarvoor moet je wel gebruikmaken van de ingebouwde 1Browser. Dit is een ietwat simpele browser die je gelukkig wel laat gebruik maken van tabbladen.

Download 1Password in Google Play (gratis / 15,99 euro)

10. Swiftkey

swiftkey

Sinds afgelopen week kun je Swiftkey gratis downloaden en dat is goed nieuws voor iedereen die niet tevreden is over het standaardtoetsenbord op zijn of haar Android-toestel. Swiftkey Keyboard is een intelligent toetsenbord dat al jaren meedraait in de top van meest populaire Android-apps. Naast het feit dat het toetsenbord nu gratis en ongelimiteerd is te gebruiken, zijn er nog 4 redenen waarom iedereen aan de slag zou moeten met Swiftkey.

Download Swiftkey Keyboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu