De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 25 – 2016

Wouter Nijsen
26 juni 2016, 15:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 25 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de  nieuwe app van BitTorrent, de grote VLC-update en de handige camera-app Lumio Cam.

De beste Android-apps van week 25

1. BitTorrent Now

bittorrent now-icon

BitTorrent kennen de meesten waarschijnlijk als torrentprogramma, maar het bedrijf erachter is een nieuwe route ingeslagen. De nadruk ligt nu op het bieden van een plek voor onafhankelijke artiesten om hun kunst met de wereld te delen. Dus hoewel BitTorrent Now een app voor het streamen van video en muziek is, kun je niet zoeken op Beyoncé of de nieuwste aflevering van Game of Thrones. Alles wat op de dienst te vinden is, is geüpload door de maker van de content.

Je moet voor het gebruik van deze app er dus wel van houden om kleine artiesten te ontdekken, want zoeken naar bekende namen heeft weinig zin. Als je een bekende artiest tegenkomt, gaat het namelijk vooral om promo-materiaal en niet het echte werk. Veel van de content in de app is gratis te beluisteren of te bekijken, maar voor sommige content moet ook betaald worden of je moet een advertentie kijken.

Download BitTorrent Now in Google Play (gratis)

2. Chrooma Keyboard

Chrooma-icon

Liefhebbers van het standaard toetsenbord van Google voelen zich direct thuis met Chrooma. Het design komt namelijk grotendeels overeen, en in versie 3.0 neemt het toetsenbord ook weer wat nieuwe functies van Googles eigen toetsenbord over. Zo kun je nu de spatiebalk gebruiken als cursor en introduceert de app ook een handige modus voor als je de smartphone met één hand bedient.

De mogelijkheid om voor iedere app een andere achtergrond in te stellen blijft ook in Chrooma Keyboard 3.0 erg tof om te gebruiken, vooral nu er subtiele 3D-effecten en extra kleuren zijn toegevoegd. Ook de Night Mode blijft handig, die je op basis van tijd in kunt stellen om een donker of licht kleurtje te krijgen.

Download Chroome Keyboard in Google Play (gratis)

3. VLC

vlc

De populaire video-app VLC heeft een grote update gekregen en is nu toe aan versie 2.0. Opvallend is dat met deze update de Android TV-app en de Android-app samengevoegd zijn.  Je kunt vanaf nu met de VLC-app bij de videobestanden die lokaal op je netwerk opgeslagen staan. Hierbij biedt VLC ondersteuning voor UpNP, FTP, SFTP, NFS en Windows Shares.

Geassocieerde ondertiteling wordt ook gedetecteerd en kan direct gebruikt worden bij de video die je afspeelt. Heb je geen ondertiteling voor je video, dan kun je vanaf nu in de app via OpenSubtitles nieuwe ondertiteling downloaden.

Download VLC for Android in Google Play (gratis)

4. Tikkie

tikkie

Met Tikkie volgt ABN-AMRO de Rabobank en ING, die met GRPPY en Twyp al soortgelijke apps uitbrachten. Het idee is simpel: je stuurt een linkje naar een vriend(in) met een betaalverzoek, waarmee hij of zij het bedrag snel naar jou kan overmaken. Tikkie is handig wanneer je bijvoorbeeld met vrienden ergens bent gaan drinken, of het geld voor kaartjes van een feest hebt voorgeschoten.

Wanneer je je in de app hebt aangemeld, vul je het IBAN-nummer in waar je vrienden het geld naartoe kunnen storten. Omdat het betaalverzoek via een link wordt verstuurd, hoef je geen IBAN-nummer uit te wisselen. Het  delen gaat bijvoorbeeld via WhatsApp, wat een fijne manier is om snel het betaalverzoek te  versturen.

Download Tikkie in Google Play (gratis)

5. YouTube

YouTube

YouTube deed deze week  de nieuwe livestreamfunctie voor mobiele apps officieel uit de doeken. Hieruit blijkt dat YouTube het vooral zo makkelijk mogelijk wil maken om snel vanaf je smartphone een live uitzending op te starten. Tik simpelweg op de grote rode knop, kies een thumbnail en je bent live.

YouTube omschrijft haar livestreamdienst (uiteraard) als de meest betrouwbare en snelste dienst van het moment, al is het natuurlijk nog even afwachten of dit ook echt zo is. Omdat de streams gewoon worden opgenomen in de zoekresultaten en voorgestelde video`s, wordt het in ieder geval wel erg gemakkelijk om je stream vindbaar te maken voor anderen.

Download YouTube in Google Play (gratis)

6. Rodeo Stampede

rodeostampede-icon

Rodeo Stampede is één van de tofste Android-games die we in  lange tijd hebben gespeeld. Het spelletje is afkomstig van dezelfde uitgever als Crossy Road, en dat zie je duidelijk. Niet alleen aan de grafische stijl, maar ook aan de simpele en verslavende gameplay die ervoor zorgt dat je blijft doorspelen.

Je speelt als een cowboy die met zijn lasso dieren moet vangen en zo van beest naar beest springt. Dit is in het begin makkelijk, maar niet elk dier vindt het fijn dat jij op zijn rug zit. Daarom moet je goed oppassen dat je niet weg wordt geslingerd. Rodeo Stampede is verder  gratis te spelen; downloaden dus!

Download Rodeo Stampede in Google Play (gratis)

7. CB Enabler for Gear VR

CB Enabler for Gear VR

Cardboard van Google en de Gear VR van Samsung zijn twee fantastische vr-platformen voor smartphones, maar ze werken nog niet heel vriendelijk met elkaar samen. Er is een sloot aan interessante apps voor Cardboard te verkrijgen, maar gebruikers met een Gear VR kunnen hier niet bij. Om de apps toch te proberen moet je ingewikkelde stappen ondernemen, of een extra vr-bril hebben. De app CB Enabler for Gear VR biedt nu uitkomst.

Na het downloaden van CB Enabler for Gear VR moet je in de app `Enable Device Administration` aantikken en deze activeren. Vervolgens druk je op het Google Cardboard-icoon en kun je aan de slag. Zodra je Google Cardboard-apps hebt geïnstalleerd, hoef je enkel nog je Samsung-smartphone in de Gear VR te stoppen.

Download CB Enabler for Gear VR in Google Play (0,77 euro)

8. Lumio Cam

liumio-icon

Ben je op zoek naar een camera-app die alle opties biedt die DSLR-camera`s ook bieden, dan is Lumio Cam het proberen waard. De applicatie is ontzettend uitgebreid, maar weet alle opties die je als gebruiker hebt toch op een fijne manier te presenteren. De interface lijkt op die van een professionele camera, met aan de rechterkant een aantal knopjes en een draaiwieltje om de belichting aan te passen.

Daarnaast zit Lumio Cam tjokvol met features. Handig is bijvoorbeeld de optie om tegelijk een foto en video te maken, of de verschillende grids die je helpen om objecten uit te lijnen. Volgens de ontwikkelaar ondersteunt Lumio ook de groothoeklens van de LG G5, wat handig is je als je graag wijde omgevingen fotografeert.

Download Lumio Cam in Google Play (gratis)

9. Perfect Earth Animals

perfect earth animals

Kinderen houden van verzamelen, dus dat is exact de manier waarop Staatsbosbeheer en gamemaker Perfect Earth de jongsten de natuur willen laten ontdekken. Met de nieuwe app Perfect Earth Animals kunnen kinderen dierenplaatjes verzamelen in allerlei verschillende thema`s, zoals kriebelbeestjes, tuinvogels en gladde gluiperds.

Kinderen kunnen de kaarten op drie verschillende manieren sparen. Allereerst krijgen ze al een willekeurige dierenkaart op alle dagen dat ze de app openen. De kans dat ze een bepaalde kaart ontvangen hangt af van in hoeverre het om een bedreigd diersoort gaat. Het belangrijkste is echter dat kinderen naar buiten gaan, want op specifieke locaties in natuurgebieden zijn kaarten te vinden.

Download Perfect Earth Animals in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu