De 5 beste Android-apps in Google Play van week 25 – 2017

Wouter Nijsen
25 juni 2017, 15:55
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 25 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 25

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met een nieuwe Firefox-browser en de prachtige game Mr Future Ninja. Lees gauw verder!

1. Firefox Focus

Firefox Focus

Voor gebruikers die hun activiteit op het internet zo anoniem mogelijk willen houden, is er Firefox Focus. De app bewaart zo min mogelijk gegevens op je Android-toestel. Firefox Focus gaat verder dan bijvoorbeeld de incognitomodus van Chrome. Googles browser slaat je browsegeschiedenis in deze modus niet op, maar websites zelf kunnen je surfgedrag nog wel volgen. Ook blokkeert de app trackers, zodat je niet wordt gevolgd en anoniemer kunt surfen.

Bovendien is Firefox Focus een tikkeltje sneller dan andere browsers. Trackers en advertenties zorgen vaak dat websites er langer over doet om te laden. Door ze weg te laten, verschijnen veel websites al gauw een fractie van een seconde sneller in beeld. Overigens blokkeert Firefox Focus niet alle advertenties. De browser richt zich specifiek op adverteerders die gebruikmaken van je zoekgeschiedenis.

Download Firefox Focus in Google Play (gratis)

2. Pokémon GO

Pokémon GO Solstice Event

Pokémon GO heeft de grootste update tot nu toe gekregen. Met deze update krijgt elke gym zes plekken voor Pokémon van je team. Elke Pokémon moet uniek zijn. Hiermee houdt Niantic tegen dat elke gym bestaat uit Blissey’s. Het team dat tegen de gym strijdt, vecht tegen de verschillende Pokémon op de volgorde waarop ze zijn toegevoegd. Net als PokéStops slinger je straks aan een gym om items te krijgen. Ook krijg je aparte badges voor je interacties met de gyms. Deze badges level je up om items en andere beloningen te krijgen.

Een Pokémon in een gym krijgt een motivatiemeter. Als de Pokémon wordt verslagen daalt deze meter en is het beestje makkelijker te verslaan. In plaats van trainen, geef je de Pokémon na deze update besjes om weer te motiveren.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

3. Anyfi

Anyfi

Niets is vervelender dat haperende wifi, of een signaal dat niet alle uithoeken van je huis of appartement bereikt. Een oplossing is het kopen van een extender, dat het wifi-signaal oppakt en doorstuurt. Heb je echter nog een oude telefoon liggen, dan kun je daarop Anyfi installeren. Deze gratis app heeft verschillende functies, waaronder het uitbreiden van je bestaande wifi-bereik.

Anyfi heeft de mogelijkheid om een mesh-wifi-netwerk van smartphones te maken. Dat houdt in dat alle toestellen (waarop de app staat) met elkaar in verbinding staan en het wifi-signaal onderling communiceren. Het resultaat is een groter bereik van je wifi. Bovendien wordt verbinding ook nog eens betrouwbaarder, omdat het netwerk zichzelf automatisch herstelt als ergens een verbinding verbroken wordt.

Download Anyfi in Google Play (gratis)

4. Snapchat

snapchat

De Snap Map is een nieuw onderdeel van Snapchat, dat in beeld verschijnt zodra je uit probeert te zoomen in het cameravenster van de app. Na een kleine knijpbeweging verschijnt een kaart van je omgeving. De functie is vanaf deze week beschikbaar in de Android-versie van Snapchat.

Op de kaart zie je vervolgens de bitmoji van vrienden in de buurt. Snapchats die ze met jou gedeeld hebben, of die onderdeel zijn van hun Story, worden op de kaart getoond bij de locatie waar ze gemaakt zijn. Zo kun je in één oogopslag zien wat er in de buurt allemaal gebeurt. Tegelijkertijd zie je op de kaart ook waar je vrienden op dat moment zijn; zie je een leuk event in de snaps, dan kun je er gelijk heen.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

5. Mr. Future Ninja

Mr Future Ninja is één van de mooiste mobiele games in de Play Store. In de game staat stealth centraal, wat betekent dat je al sluipend en voorzichtig ter werk moet gaan om je vijanden uit te schakelen. Je speelt – zoals de naam al doet vermoeden – als een ninja en moet het hoofdkwartier van een gevaarlijke organisatie binnen dringen.

Op de weg naar de organisatie los je allemaal puzzeltjes op en moet je goed nadenken hoe je je vijanden aanpakt. Mr Future Ninja onderscheidt zich echter vooral door de prachtige grafische stijl en passende soundtrack. Eén nadeel: de game is nogal kort en met 4,29 euro relatief duur.

Download Mr Future Ninja in Google Play (4,29 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu