De 6 beste Android-apps in Google Play van week 25 – 2018

Wouter Nijsen
24 juni 2018, 16:08
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 25 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we zes toffe apps, zoals Gorogoa en een update voor Android Berichten!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 25

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend.

1. Gorogoa

Gorogoa

Gorogoa is een puzzelspel met een verhaal. We kunnen vertellen dat het om een jongen draait die vijf objecten moet verzamelen, maar een groot deel wordt vaag en mysterieus gehouden, zodat de speler daar zelf een invulling aan kan geven. Het is een groot deel van de charme en de magie die het spel weet te bieden. Het spel zelf is een combinatie van stripboek en schuifpuzzel. In elk scherm staan een aantal panelen. Je kunt ze verschuiven, omwisselen en inzoomen. Door dat te doen, koppel je scenes aan elkaar die eerst vrijwel niets met elkaar te maken lijken te hebben.

Er is een systeem om hints te vragen, maar vaak zijn de puzzels best haalbaar als je goed kijkt en uitprobeert. Soms zie je ineens hoe je een bepaalde laag uit een paneel kan slepen en dan ontvouwen zich weer heel nieuwe mogelijkheden. Zo ben je constant bezig om de panelen te veranderen en de geheimen te ontrafelen. Dat niets is wat het lijkt, zorgt dat het ontdekken leuk en fris blijft.

Download Gorogoa in de App Store (4,29 euro)

2. Android Berichten

Met de webversie van Android Berichten wil Google de concurrentie aangaan met Apples iMessage. Googles variant werkt echter op een andere manier; waar van iMessage een aparte Mac-app beschikbaar is, gebruik je Berichten op eenzelfde manier als WhatsApp. Via messages.android.com kom je terecht bij de webversie, waar je met een qr-code inlogt met de mobiele app. Om de webversie van Android Berichten te gebruiken, heb je de nieuwste versie van de Android-app nodig.

Verder zijn diverse andere features aan de berichten-app toegevoegd. Zo is het voortaan mogelijk om gifjes op te zoeken en sturen via het plus-icoontje aan de linkerkant, en is ondersteuning voor Smart Reply ingebouwd. Verder krijg je voorvertoning te zien van gestuurde of gedeelde linkjes, zodat de app alvast een voorproefje geeft van een YouTube-filmpje of artikel.

→ Download Android Berichten in Google Play (gratis)

3. Film1

Door een nieuw abonnement is Film1 vanaf nu als losse streamingdienst te gebruiken. De dienst focust zich op nieuwe films als Blade Runner 2049, Spider-Man: Homecoming en Baby Driver, die on-demand te bekijken zijn. Bij de lancering zijn zo’n 300 films beschikbaar en wekelijks wordt het aanbod uitgebreid. De nieuwe dienst is één week gratis te gebruiken. Het abonnement kost 7,99 euro per maand.

Naast de losse films krijgen gebruikers ook toegang tot de Film1-zenders om nieuwe films op een lineaire manier te bekijken. Met het nieuwe abonnement wordt bovendien een nieuwe Android-app gelanceerd. Via de applicatie kun je straks het hele aanbod op je Android-toestel kijken, of films streamen naar een Chromecast. Hierdoor zijn films ook op het grote scherm van je televisie te checken.

→ Download de Film1-app in Google Play (gratis)

4. Evoland 2

De eerste smartphonegames stellen niet veel meer voor vergeleken met nu. Net zoals in de eerste Evoland doorloop je in dit spel niet alleen een avontuur, maar maak je ook de transformatie van klassieke pixelgraphics naar 3D-games mee. Zo begin je de game in een herkenbare groene kamer die van de eerste Game Boy af had kunnen komen. Hier maak je kennis met de hoofdpersoon, versla je wat vijanden en kom je daarna al snel in een groter gebied terecht.

Op dat moment schakelt Evoland 2 over van het gruizige groene beeld naar een 2D-pixelwereld in de stijl van de Super Nintendo. Gedurende het verhaal kom je zo in aanraking met bijna alles wat games te bieden hebben. Het ene moment loop je door een Zelda-achtige kerker, een paar minuten later bekijk je vanuit vogelperspectief hoe je personage tientallen vijanden uit de lucht schiet, om vervolgens een Street Fighter-achtig gevecht te houden.

Download Evoland 2 in de Play Store (5,99 euro)

5. Evie Launcher

Evie Launcher icoon

De populaire Android-launcher Evie Launcher heeft een update gekregen. Je kunt eindelijk aan de slag met zogenoemde ‘gestures’, oftewel veegbewegingen. Deze kun je zelf naar voorkeur instellen. Door twee vingers samen te knijpen kun je bijvoorbeeld het app-overzicht openen, of direct naar de zoekbalk gaan door naar beneden te swipen.

Een andere grote toevoeging is de Evie Feed. Dit nieuwsoverzicht maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om artikelen, video’s en muziek te selecteren die in jouw straatje vallen. Bij het opstarten selecteer je enkele onderwerpen die je interessant vindt, zoals muziek en film, waarna de feed steeds beter wordt in het herkennen van jouw smaak. Tot slot is het voortaan mogelijk om de Google-zoekbalk van het thuisscherm te verwijderen.

Download Evie Launcher in Google Play (gratis)

6. Lucky13

lucky13

SBS heeft met Lucky13 een soort Nederlandse versie van HQ. Met de app moet je dertien vragen goed beantwoorden om geld te verdienen. In tegenstelling tot HQ wordt Lucky 13 ook op televisie uitgezonden. Om mee te doen heb je wel de app nodig. Je registreert een account en vervolgens kun je elke werkdag om 19:00 uur meespelen. Er worden twee rondes gespeeld, dus elke dag twee keer kans op geld. Je krijgt een pushbericht als een potje gaat beginnen.

Tijdens het spelen krijg je meerkeuzevragen over allerlei onderwerpen. Ben je al aanwezig voordat de quiz daadwerkelijk begint, dan kun je een klavertje verdienen waarmee je één van de vragen fout mag hebben. De vragen zijn vooralsnog niet heel moeilijk. Daardoor is het prijzengeld ook nog niet om over naar huis te schrijven. De duizenden euro’s worden over zoveel winnaars verspreid dat je het als winnaar meestal met een paar euro moet doen.

Download Lucky13 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu