De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 25 – 2019

Michel van 't Klaphek
23 juni 2019, 15:51
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 25 – 2019

Iedere zondag selecteert Android Planet de beste Android-apps, updates en games uit de Google Play Store. Ook deze week zat er weer genoeg moois bij. Dit zijn de beste Android-apps van week 25 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. Harry Potter: Wizards Unite Harry Potter Wizards Unite spelen

Harry Potter: Wizards Unite is eindelijk speelbaar in Nederland. Liefhebbers van Pokémon GO kunnen er daarom weer op uit trekken. Ditmaal moet je echter geen Pokémon vangen, maar Gevondelingen. Dit zijn magische wezens die per ongeluk in de dreuzelwereld (niet-tovenaars) terecht zijn gekomen. Aan jou de taak om deze te vinden en verzamelen.

Op je reis kom je Getroebelden, zwarte magiërs, beesten en heksen tegen. Deze versla je door spreuken uit te voeren. Hiervoor heb je natuurlijk spreukenergie nodig. Check de beste Harry Potter: Wizards Unite-tips op onze zustersite iPhoned om de beste tovenaar te worden. Het is een van de populairste Android-apps van het moment.

Download Harry Potter: Wizards Unite in Google Play (gratis)

2. Rome Total War: Barbarian Invasion beste android-apps rome barbarian invasion

Rome Total War ken je natuurlijk van de iconische pc-games, maar de RTS is er nu ook voor je Android-smartphone. Het spel speelt zich af tijdens de laatste jaren van het Romeinse rijk en de keus is aan jou. Of je verdedigt het koninkrijk dat door de jaren is opgebouwd, of je maakt het met de grond gelijk als leider van een groep barbaren.

Je kunt in totaal met 18 nieuwe fracties spelen in deze uitbreiding. De game kost 5,49 euro en je hebt een redelijk krachtige Android-smartphone nodig om hem te spelen. Klik op onderstaande link om te kijken of jouw toestel ondersteund wordt.

Download Rome Total War: Barbarian Invasion in de Play Store (5,49 euro)

3. Ailment beste Android-apps ailment

Ben jij een liefhebber van shooters, sci-fi en pixel art? Dan moet je bij Ailment wezen. Deze nieuwe top-down shooter (waarbij je van de bovenkant op het speelveld kijkt) speelt zich af op een mysterieus ruimteschip dat lijkt op een labyrinth van smalle gangetjes en kamers.

Je komt er na het starten van het spel achter dat de volledige bemanning van het schip geïnfecteerd is met een ziekte waardoor ze transformeren in een bloeddorstige moordenaar. Aan jou de taak om deze infectie te onderzoeken, andere overlevenden te vinden en met een oplossing op de proppen te komen. Ailment is gratis te spelen, maar heeft well in-app aankopen.

Download Ailment in de Play Store (gratis)

4. Castbox en Waze beste android apps Waze

Luister je naar podcasts via Castbox en navigeer je via Waze? Dan hebben we goed nieuws voor je. Vanaf deze week werken beide apps samen met elkaar, waardoor je in de auto naar je favoriete shows kunt luisteren. Het was natuurlijk al langer mogelijk om Castbox op de achtergrond te gebruiken, maar vanaf nu kun je de app in Waze bedienen.

Dit is niet alleen veiliger, maar ook makkelijker. Je hoeft namelijk een stuk minder vaak op het scherm te tikken om een nieuwe podcast aan te zetten. Open Waze, veeg naar links en tik op het tandwiel-icoon linksboven. Ga vervolgens naar ‘Audio’ en selecteer Castbox uit de lijst met apps om de twee samen te voegen.

Download Castbox in de Play Store (gratis)

Download Waze in de Play Store (gratis)

5. Google Assistent beste android apps Google Assistent

Met de Google Assistent bedien je je smartphone zonder handen. Vanaf nu weet de stemhulp ook waar je geparkeerd staat. Hier hoef je helemaal niets voor te doen, want de Google Assistent helpt je automatisch. De functie zat ooit al in Google Now en is nu opnieuw leven in geblazen.

Het is niet zo nauwkeurig als de mogelijkheid om je parkeerplek in Google Maps op te slaan, maar wel een stuk makkelijker omdat je zelf niks hoeft te doen. De functie rolt de komende tijd automatisch uit en je hoeft dus geen update te downloaden.

Download Google Assistent in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu