De 9 beste Android-apps in Google Play van week 26 – 2016

Wouter Nijsen
3 juli 2016, 15:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 26 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan Her Story voor Android, een aantal Google-updates en Cardboard-app Expeditions.

De beste Android-apps van week 26

1. Expeditions

expeditions

Google heeft de Google Cardboard-app Expeditions beschikbaar gesteld in de Play Store. Voorheen was de app enkel verkrijgbaar voor scholen, maar nu kan iedereen deelnemen aan de virtuele schoolreisjes. In de app kan de gebruiker een verkenner of gids worden. Verkennen kan niet zonder gids, dus er is altijd iemand nodig die de virtuele reisleider speelt. De gids en de verkenners moeten aan hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn om samen een schoolreisje te kunnen maken.

Als gids kun je kiezen waar de reis naartoe gaat. De app biedt een hoop verschillende vr-scènes aan waarvan er veel gebruik maken van Google Street View. Deze reizen gaan van de onderwaterwereld in het Caribisch gebied, naar nationale parken in de Verenigde Staten en dierentuinen. Daarnaast zijn er ook moskeeën, tv-studio`s, historische gebouwen, de maan en nog een hoop meer te bezoeken.

Download Expeditions in Google Play (gratis)

2. Slack

slack

Slack is een zakelijke chat-app die in korte tijd enorm populair is geworden. Het idee achter de dienst is een chat-app voor besloten groepen, waar je kanalen kunt opzetten om gesprekken met collega`s te voeren, of om gewoon privéberichten te versturen. Slack heeft een handige Android-app, maar tot deze week  geen Android Wear-ondersteuning.

Met de laatste update komt daar verandering in. Door de Android Wear-ondersteuning kun je met je smartwatch reageren op berichten via je stem. Handig, want eerst moest je je smartphone erbij pakken om een reactie te sturen. Daarnaast kun je nu eerdere berichten teruglezen, door een notificatie naar rechts te swipen.

Download Slack in Google Play (gratis)

3. Her Story

her story

Het meeslepende moordmysterie Her Story is er eindelijk voor Android. Je volgt het verhaal van Hannah Smith, die in juni 1994 zich op het politiebureau meldt om te vertellen daar haar man Simon vermist is. Zij wordt vervolgens zeven keer geïnterviewd en jaren later moet jij die gesprekken terugkijken, om zo achter het echte verhaal te komen. Uniek aan Her Story is dat de game zich achter een oude computer afspeelt.

Daarna is het jouw taak om nieuwe stukjes uit Hannah`s ondervragingen te vinden, door in de databank trefwoorden in te voeren. Naarmate je meer fragmenten bekijkt, krijg je een steeds beter beeld van het daadwerkelijke verhaal. De stukjes vallen soms op hun plek, maar vaak ook niet, waardoor je gedwongen wordt om na te denken en alles goed te onthouden.

Download Her Story in Google Play (3,29 euro)

4. Google Maps

Google Maps

Een route is vaak complexer dan de snelste weg van A naar B. Soms wil je eerst nog even ergens langs, of maak je een tussenstop. Google Maps houdt hier nu rekening mee en laat je naar meerdere plekken tegelijk navigeren. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een bestemming kiezen, op de drie puntjes tikken en de optie `Tussenstop toevoegen` selecteren. Handig, want zo kun je in plaats van naar A naar B, ervoor kiezen om van A naar C en dan pas naar B te navigeren.

Als je meerdere locaties aan je reis toevoegt, verschijnt eronder een tijdsindicatie hoe lang je totale reis gaat duren. Ook kun je meer dan één tussenstop toevoegen. Deze Google Maps-update lijkt aan de kant van Googles servers geregeld te worden, zodat jij niet op de updateknop hoeft te drukken in de Play Store.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Lees ook: De 9 beste functies van Google Maps op Android

5. Google Fit

GoogleFit icon

Als je Google Fit opstart na de update geïnstalleerd te hebben, word je begroet met een volledig nieuw uiterlijk en een aantal handige nieuwe functies. Er is veel ruimte voor grote plaatjes en grafieken, wat jouw sportgegevens direct een stuk aantrekkelijker maakt. Gelukkig staat alles nog wel ongeveer op dezelfde plek, waardoor je niet op zoek moet naar bepaalde functies.

Voor eigenaren van een Android Wear-smartwatch is het ook de moeite waard om versie 1.57 zo snel mogelijk te installeren. Zo is er een compleet nieuwe wijzerplaat toegevoegd met de naam Google Fit Today, die er een stuk stijlvoller uitziet dan voorgaande Google Fit-wijzerplaten.

Download Google Fit in Google Play (gratis)

6. Face Swap Live

face swap live

Steeds meer apps geven je de mogelijkheid om te `faceswappen`. In deze categorie apps is Swap Live is al een tijdje erg populair op iOS en nu is de app ook beschikbaar in de Play Store voor Android. Je kunt met Face Swap Live op verschillende manieren van gezicht wisselen. Allereerst is het mogelijk om met z`n tweeën voor de camera te staan, waarna je gezichten live verwisseld worden en je een foto of video kunt maken van het resultaat.

Daarnaast kun je ook met celebs van gezicht wisselen. Dit kan op twee manieren: een masker of een foto. Als je kiest voor een masker plak je als het ware het gezicht van bijvoorbeeld Justin Bieber of Donald Trump over je eigen gezicht heen. Bij het bewegen van je hoofd beweegt het masker mee.

Download Face Swap Live in Google Play (1,09 euro)

7. Never Alone: Ki Edition

android games juni

Never Alone is zowel leuk als leerzaam. De game is namelijk gemaakt in samenwerking met een Inuit-stam en vertelt het verhaal over hun folkore en tradities. Dit doet de game in video`s, bijvoorbeeld interviews met mensen uit de stam, maar ook in de gamewereld zelf.

De game zelf draait om een meisje dat op pad gaat om de wereld te zien en dit doet ze samen met een wit vosje. Het is een leuke platformgame, die soms helaas wel wat onhandig bestuurt. Zet echter gewoon door, want het is meer dan de moeite waard.

Download Never Alone: Ki Edition in Google Play (4,99 euro)

8. Google Foto’s

vakantie apps google

Google voorziet Foto`s doorlopend van updates en de dienst heeft nu een nieuwe feature gekregen. De functie is handig wanneer je gebruikmaakt van een alternatieve galerij-app zoals QuickPic. Wanneer je een foto verwijdert die ook is gesynchroniseerd naar Google Foto`s, vraagt de app of de back-up ook moet worden verwijderd.

Dit is handig voor gebruikers die veel foto`s maken, maar ze niet allemaal willen houden. Omdat je het kiekje al van het interne geheugen van je smartphone haalt, heeft het immers weinig zin als hij wel in Google Foto`s blijft staan. Zo blijft de fotodienst ook overzichtelijker. Heb je een foto verwijderd en open je Google Foto`s, tik dan onderin op `Assistent` om de benodigde melding te krijgen.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

9. HTC Sense Home 8

htc sense home

Vorige week werd bekend dat HTC zijn Sense Home 8-skin ook naar niet-HTC-toestellen gaat brengen. De launcher is nu te downloaden en brengt de software van de HTC 10 naar andere Android-toestellen. Naast een licht gewijzigd homescreen krijgen gebruikers ook een andere app-drawer en BlinkFeed. Laatstgenoemde is het sociale startscherm van HTC, dat je opent door vanaf je homescreen naar links te vegen. De functie voorziet je van het laatste nieuws en laat je feeds toevoegen om de content te personaliseren.

De Sense Home-launcher brengt ook een Thema`s-app met zich mee, waar je meer opties vindt om het uiterlijk van de software aan te passen. Het aanbod is vrij groot en het is tevens mogelijk om zelf thema`s te onderwerpen en op te slaan.

Download HTC Sense Home 8 via APK Mirror (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu