Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 26 – 2017

Wouter Nijsen
2 juli 2017, 15:54
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 26 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 26

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de Holo-app en spannende avonturengame Oxenfree. Lees gauw verder!

1. Holo

Holo

Met augmented reality wordt de virtuele wereld met de echte gecombineerd. De technologie brak vorig jaar al flink door met Pokémon GO, waarin je monsters als Pikachu en Bulbasaur plots zag rondrennen in je lokale park. 2017 belooft echter hét jaar voor augmented reality te worden, en de ontwikkelaars van Holo spelen daar slim op in.

De Holo-app laat je namelijk allerlei hologrammen kiezen die vervolgens naast jou in de echte wereld worden getoond. Kies bijvoorbeeld voor allerlei beesten of bijzondere figuren en neem een foto of video op om te delen met vrienden. Het resultaat is net wat intenser dan het gemiddelde filter of masker op Instagram of Snapchat.

Download Holo in Google Play (gratis)

2. Ziggo Go

Nieuwe Ziggo Go-zenders

Met de Ziggo Go-app kun je bijna vijftig nieuwe zenders kijken. Omdat vrijwel alle grote Nederlandstalige zenders al in de app te vinden zijn, gaat het vooral om buitenlandse zenders en themakanalen. Denk bijvoorbeeld aan BBC One en Two, de Duitse ARD en verschillende zenders uit Italië, Turkije en Frankrijk.

Daarnaast kun je via Ziggo Go nu kijken naar Baby TV, DJAZZ, het Eventkanaal van Ziggo, Nicktoons en NPO Cultura. Ziggo heeft daarnaast betere ondersteuning voor de Chromecast en Apple AirPlay toegevoegd. Kijk je naar media uit het Movies & Series-pakket, waar onder andere HBO-series als Game of Thrones te vinden zijn, dan kun je die nu ook casten.

Download Ziggo Go in Google Play (gratis)

3. Oxenfree

Oxenfree is een populaire point and click-game die sinds kort voor Android beschikbaar is. Je speelt als Alex, een tiener die samen met wat vrienden ontsnapt naar een eiland, en daar al iets bovennatuurlijks meemaakt. Vanuit daar ontvouwt zich het verhaal, dat opvallend diep is en verschillende onderwerpen aanpakt.

In Oxenfree ben je vooral gesprekken aan het voeren met andere personages, om op die manier meer over het eiland en de inwoners te weten te komen. Tof is dat je continu kunt kiezen hoe je op personages reageert en op deze manier zelf bepaalt hoe je het verhaal doorloopt.

Download Oxenfree in Google Play (4,59 euro)

4. Google Foto’s

Google rolt zijn nieuwe grote Delen-update uit voor Google Foto’s. In de oude versie van de app stonden drie tabs onderin: Assistent, Foto’s en Albums. Met de update komt er een vierde tab bij: Delen. In dit tabblad vind je alle foto’s die naar jou zijn gestuurd, maar ook de foto’s die je zelf hebt verspreid.

Google gebruikt deze tab tevens voor suggesties voor nieuwe deelacties. Hiervoor kijkt de app naar je gedrag, maar ook de mensen in je foto’s. Tevens weet Google of een serie aan foto’s op een bepaald evenement gemaakt is, zoals een feestje of een huwelijk. De app stelt dan direct voor om alle foto’s van dit evenement naar alle aanwezigen te sturen. De suggesties bekijk je eerst voordat je ze verzendt.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

5. Twitch

Twitch begon ooit als platform voor gamers, en gaf ze de mogelijkheid om spellen te streamen. De laatste maanden probeert Twitch zichzelf te verbreden, en dat komt nu ook in de app naar voren. De focus ligt sinds kort niet meer alleen op games, maar ook op streamen in het algemeen. Gebruikers worden nu aangemoedigd om ook andere creatieve hobbies via Twitch te delen, zoals schilderen of houtbewerking.

De vernieuwde Twitch-app maakt het makkelijker om dat te delen, want deze biedt nu ook ondersteuning voor streamen via je smartphone. Je kunt via de app direct beginnen met uitzenden. Daarbij richt het bedrijf zich nadrukkelijk op vlogs en creatieve uitspattingen. Je deelt namelijk niet het beeld van je scherm zoals tijdens het gamen, maar het beeld van je camera.

Download Twitch in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu