De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 26 – 2018

Wouter Nijsen
1 juli 2018, 16:14
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 26 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we vier toffe apps, zoals Dragon Ball Legends en een grote Google Maps-update.

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 26

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend.

1. Google Maps-update

beste android-apps 2017

Hoewel Google Maps ooit begon als navigatiedienst om de weg van A naar B te vinden, kan de app inmiddels veel meer. Ook als je nog helemaal niet weet waar je precies naar zoekt, kan Maps je helpen. Op Google I/O kondigde het zoekbedrijf een flinke update aan, die nu langzaam maar zeker wordt uitgerold. De eerste nieuwe features zijn vanaf deze week in de app te vinden. Onderaan in beeld staat nu de vernieuwde ‘Verkennen’-tab. Daar ontdek je restaurants die populair zijn onder foodies, en bestemmingen die aansluiten op jouw interesses.

Google Maps gaat je bovendien actief aanmoedigen om nieuwe plekken te ontdekken. In grote steden wordt wekelijks een lijstje van ‘trending’ plekken getoond, zaken die plots veel populairder zijn. Maps houdt bij hoeveel van die plekken je al bezocht hebt, en welke je nog moet ontdekken.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

2. Dragon Ball Legends

Fan van Dragon Ball? Dan is deze game een must have. In Legends vechten de bekende Dragon Ball-figuren tegen elkaar in spannende gevechten. In tegenstelling tot vorige Dragon Ball-games, kun je in Legends daadwerkelijk de personages besturen tijdens de gevechten.

De focus ligt wel op de kaarten met verschillende aanvallen die je op het juiste moment kiest. Tussen de gevechten door wordt een origineel verhaal verteld, al is dat enkel interessant voor de echte fans. Wel ziet de game er enorm goed uit.

Download Dragon Ball Legends in Google Play (gratis)

3. IGTV

IGTV is nu een week beschikbaar, maar hoe anders is de app nu echt van Instagram, en welke opties heb jij als gebruiker? Instagram heeft IGTV als afzonderlijke app uitgebracht, maar als je Instagram al gebruikt, hoef je deze niet per se te installeren. In Instagram is een knop voor IGTV toegevoegd waarmee je het volledige aanbod kunt bekijken. Een mooie manier om via de Instagram-app IGTV eens uit te proberen, voordat je weer een nieuwe app op je smartphone installeert.

Ook betekent dit dat je IGTV kunt gebruiken als je geen Instagram-account hebt. In dat geval log je in via Facebook, de eigenaar van Instagram en IGTV. Instagram maakt het dankzij een ingebouwde camera heel gemakkelijk om snel iets te fotograferen, bewerken en op je profiel te plaatsen. In IGTV is deze camera opvallend genoeg afwezig, en dat is geen toeval. Om te voorkomen dat gebruikers simpelweg de video’s die ze normaal gesproken als Story zouden plaatsen nu op IGTV zetten, is deze in-app camera geschrapt.

→ Download IGTV in Google Play (gratis)

4. Pokémon Go

Pokémon GO legendaries

Pokémon GO viert binnenkort zijn tweede verjaardag, maar pas nu wordt een veelgevraagde functie toegevoegd. Om zakmonsters uit te wisselen, moet je eerst contact maken met andere spelers. Dit werkt allemaal via de nieuwe vriendenlijst van Pokémon GO, waar je mensen met speciale trainercodes aan kunt toevoegen. Iedere speler heeft een unieke zescijferige code, die je met je vrienden deelt om elkaar toe te voegen.

Heb je een vriend toegevoegd, dan verschijnen ze in je vriendenlijst. Hierdoor worden een aantal nieuwe dingen mogelijk die voorheen nog niet in Pokémon GO aanwezig waren. Voorlopig staat het maximum van de vriendenlijst op 200.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu