De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 27 – 2016

Wouter Nijsen
10 juli 2016, 15:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 27 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan Pokémon GO  voor Android, de handige Twitter-app Storm It en het Nederlandse Rijbewijs Trainer.

De beste Android-apps van week 27

1. Pokémon GO

Pokémon Go

De definitieve versie van Pokémon Go is uitgebracht in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. In Nederland moeten we nog iets langer wachten voor we met het spel aan de slag kunnen. Android-gebruikers kunnen echter nu al Pokémon Go downloaden. Daarvoor moet je wel het losse apk-bestand binnenhalen en installeren. In Pokémon Go moet je naar buiten om Pikachu, Garbodor of één van de ruim zevenhonderd andere Pokémon te vangen.

Open je het spel, dan krijg je een kaart van de echte wereld die gevuld is met Pokémon, andere spelers en items. Om beesten te vangen of om tegen de andere spelers te vechten, moet je naar de fysieke locaties op de kaart toe. Het spel is gemaakt door Niantic, het bedrijf dat een paar jaar geleden de soortgelijke game Ingress uitbracht.

Download Pokémon GO via APK Mirror (gratis)

2. Bitly

bitly

Bit.ly is al jaren een begrip voor webgebruikers om linkjes mee te verkorten en nu is er ook een Android-app beschikbaar. In de app kun je makkelijk webadressen verkorten, zodat je ze kunt plakken in apps zoals Twitter of ze in een e-mail kunt plaatsen. De gecreëerde korte linkjes kun je ook aanpassen zodat je een persoonlijk adres krijgt.

Na het delen van het verkorte webadres kun je volgen hoeveel succes je creatie heeft. Je kunt zien hoe vaak er op geklikt wordt, waar men er op klikt, vanuit welk land er geklikt wordt en andere details. Zo weet je precies waar je linkje het meeste succes heeft.

3. Castro

Castro logo

Castro is een app die je alles kan vertellen over de hardware in jouw toestel. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is in de applicatie terug te vinden. Van het maximale aantal gezichten dat door je de camera herkend kan worden tot de temperatuur van je processor.  Zo kun je controleren of de specificaties overeenkomen met wat de fabrikant belooft, en of de hardware nog wel gezond is.

De onlangs verschenen update werkt de app bij naar versie 2.0. De nieuwe versie biedt niet alleen een fris ontwerp, maar voegt ook volop nieuwe features toe. Castro is voorzien van een minimalistisch design met Material Design, met beperkte kleuren en overzichtelijke informatie. Er is bovendien een tabletdesign toegevoegd dat het gebruik van de app met grote schermen aangenamer maakt.

4. Vysor

vysor

Met Vysor kun je niet alleen op je computer zien wat er op je Android-telefoon gebeurt, je kunt hem ook direct gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld je computer om te reageren op binnenkomende notificaties, of check je sms`jes even op je pc. De app werkt overigens niet als je Android-toestel op stand-by staat. Vysor werd ontwikkeld door Koushik Dutta, die eind vorig jaar al een voorlopige versie van de applicatie uitbracht.

Helaas is de gratis versie van de app niet echt geschikt voor games, streamingdiensten of andere apps met een hogere framerate. Door de lage bitrate krijgje namelijk al gauw een flinke pixelbrij in beeld. Wil je beter beeld, dan zul je eenmalig 40 dollar moeten neerleggen voor Vysor Pro.

Download Vysor in Google Play (gratis)

5. Storm It

Storm It

Hoewel Twitter je nog steeds geen langere tweets laat plaatsen, houdt niets je tegen om een langer verhaal over meerdere tweets te verdelen. De nieuwe app Storm It maakt dit nu een stuk makkelijker. Het idee achter de app is super simpel. Je verbindt de app met je Twitter-account door via de dienst  toestemming te geven. Vervolgens kun je in het schrijfveld je volledige verhaal typen en publiceren.

De app tweet vervolgens je verhaal tweet voor tweet op je profiel. In de instellingen van de app kun je aangeven of je X/X-cijfers aan het eind van de tweet wil hebben of alleen een X/-cijfer aan het begin van de tweet wil plaatsen, maar dan kunnen de lezers niet zien uit hoeveel tweets je tweetstorm bestaat.

Download Storm It in Google Play (gratis)

6. Clash Royale

clashroyale-icon

Clash Royale blijft het maar goed doen in de ranglijsten van de Play Store en met de nieuwste update zal dat nog wel even zo blijven. Clash Royale 1.4 voegt namelijk weer een hoop toe, waardoor de game vers blijft om te spelen. Het belangrijkste zijn natuurlijk de nieuwe kaarten en dus nieuwe units die je voor je kunt laten vechten.

De toernooien zijn ook een belangrijke toevoeging aan Clash Royale. Als je deze nieuwe mode vrijgespeeld hebt, kun je een lokale wedstrijd starten waar alleen spelers die dichtbij wonen aan mee kunnen doen. Volgens Clash Royale-maker Supercell kun je hier enorme prijzen mee winnen die oplopen tot kisten met maar liefst 15.000 kaarten. Hiermee zijn je units dus enorm mee te verbeteren.

Download Clash Royale in Google Play (gratis)

7. ASAP Launcher

ASAP Launcher

Kent Android voor jou geen geheimen meer, en heb je geen zin om door menu`s heen te ploegen om apps en instellingen te vinden? ASAP Launcher brengt alle kracht van Android binnen handbereik, met de meeste opties beschikbaar binnen een enkele swipe. Ervaren gebruikers zullen ASAP Launcher waarschijnlijk al gauw ervaren als een snellere versie van Android. Niet alleen omdat menu`s vlot en vloeiend in beeld verschijnen, maar ook omdat veel onnodige menu`s en knoppen geschrapt zijn.

Op de vrijwel lege startpagina zie je alleen een vijftal snelkoppelingen naar je meestgebruikte apps. Swipe omhoog, en je ziet je vijftien favoriete apps. Met een veeg naar rechts krijg je alle apps in beeld, een swipe naar links toont snelkoppelingen naar belangrijke instellingen als helderheid, automatische rotatie en de zaklamp.

Download ASAP Launcher in Google Play (gratis)

8. Rijbewijs Trainer

rijbewijs trainer

Rijbewijs Trainer is een Nederlandstalige app die je voorbereidt op het theorie-examen van het CBR. Met de applicatie kun je je niet alleen oefenen voor het auto-examen (Rijbewijs B), maar ook voor je scooter- (AM) of motorexamen (B). Zodra je het rijbewijs waar je voor gaat gekozen hebt, kun je direct aan de slag met een oefenexamen.

Je kunt er vervolgens voor kiezen om na elke vraag te pauzeren om de uitleg te lezen, of om alles binnen een half uur af te werken zoals in een echt examen. De eerste optie is handig als je nog flink moet oefenen, terwijl je na een geslaagd oefenexamen in de tweede optie zeker weet dat je klaar bent voor het echte werk.

Download Rijbewijs Trainer in Google Play (gratis)

9. Titan Quest

Titan Quest voor Android

Titan Quest kent een opmerkelijke geschiedenis. Het spel verscheen ruim tien jaar geleden al voor de pc en werd toen positief ontvangen. Begin 2015 werd een versie voor smartphones aangekondigd die volgens ontwikkelaar DotEmu nog dat jaar zou verschijnen. Hoewel met de iPhone-versie die deadline gehaald werd, is Titan Quest voor Android pas vanaf deze week verkrijgbaar in de Play Store.

Deze hack-and-slash-game speelt zich af in de wereld gebaseerd op de verhalen van de oude Grieken en Romeinen. De speler strijdt vanuit een isometrisch perspectief tegen verschillende mythologische wezens. Dat doe je door flink te tikken op het scherm. Met een uitgebreid verhaal en steeds krachtigere monsters biedt Titan Quest een aardig verslavende uitdaging.

Download Titan Quest in Google Play (6,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu