De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 27 – 2018

Thomas Haenen
8 juli 2018, 15:51
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 27 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vijf goede Android-apps en -games, inclusief Pokémon Quest, ZenScreen en Google Duo.

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 28

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je de komende dagen te vermaken.

1. ZenScreen

Nu smartphones een steeds grotere rol in ons leven innemen, komen de nadelen van alle technologie steeds meer aan bod. Zo zijn we er inmiddels achter dat telefoonverslaving een reëel probleem is. Dit is niet gezond, zo vinden ook de makers van ZenScreen. Deze app helpt je op een gezonde manier met je telefoon omgaan, door onder meer je schermtijd bij te houden en apps te blokkeren.

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor opstaan. ZenScreen helpt je daarbij door ’s ochtends je app-gebruik aan banden te leggen. Wanneer je de ‘Smart Morning’-optie aanzet, kun je in de ochtend tien minuten op je telefoon doorbrengen, waarna alle programma’s gedurende twintig minuten geblokkeerd worden. Ook kan ZenScreen je gedurende de dag herinneringen sturen om je te wijzen op het belang van pauzes.

→ Download ZenScreen in Google Play (gratis)

2. Mijn Radio Nederland

nederlandse chromecast-apps

Met MijnRadio app kun je meer dan driehonderd verschillende Nederlandse radiozenders luisteren op je smartphone of tablet. Bovendien heeft de app Chromecast-ondersteuning, zodat je op je televisie (of speaker met Chromecast Audio) de zender van je keuze kunt aanzetten. Van de grote nationale radiostations tot een hele hoop lokale en niche stations.

In totaal zijn er meer dan 300 radiostations via de app te beluisteren. Of je nou zin hebt in het beste van Bruno Mars, 24/7 kerstmuziek wil luisteren of vooral op zoek bent naar talkshows: met MijnRadio is er altijd wel wat te vinden.

→ Download Mijn Radio Nederland in Google Play (gratis)

3. Pokémon Quest

Pokémon Quest

Er staat een nieuwe Pokémon-game in de Play Store, die niet lijkt op enige andere Pokémon-game die eerder is verschenen. In Pokémon Quest laat je jouw Pokémon-vriendjes los op een eiland waar ze vanzelf andere beestjes aanvallen. Jij helpt door de juiste speciale aanvallen te kiezen en je vriendjes via upgrades sterker te maken. Door met gevonden objecten te koken, lok je nieuwe Pokémon naar je kamp die je vervolgens mee op pad neemt. De game is gratis te downloaden.

→ Download Pokémon Quest in Google Play (gratis)

4. Google Duo

duo

Voorheen werd je Google Duo-account gekoppeld aan je telefoonnummer, waardoor de app op slechts één apparaat tegelijk gebruikt kon worden. In de nieuwste versie is het echter ook mogelijk Duo te koppelen aan je Google-account. Vervolgens kan de app op meerdere apparaten geïnstalleerd worden met verschillende telefoonnummers, als ze maar op dezelfde Google-account ingelogd zijn.

De aanpassing maakt de app handiger voor mensen die zowel een privé als zakelijke smartphone meedragen. Nu kunnen ze met één Duo-account bereikbaar zijn op meerdere apparaten. En stap je over op een nieuw nummer, dan ben je niet direct je Duo-contacten kwijt. Ook nieuw is de ondersteuning van tablets. Ook hier geldt dat je enkel met je Google-account hoeft in te loggen om op het grotere scherm videogesprekken te voeren.

→ Download Google Duo in Google Play (gratis)

5. Bitdefender Mobile Security

beste antivirus-apps

Met Bitdefender Mobile Security heb je een heel fijn antiviruspakket op je smartphone. De app heeft onder andere een malwarescanner en kan een pincode over je gevoelige apps plaatsen. Ook houdt de app goed in de gaten of er in je browser niets raars gebeurt. Bitdefender kan zelfs Android Wear gebruiken om je smartphone te beschermen. De app laat de smartwatch trillen als je te ver van je smartphone bent verwijderd, waarna je met een druk op je smartwatch je smartphone een luid geluid kan laten maken.

Je maakt gebruik van Bitdefender voor een euro per maand, maar daardoor heb je ook geen last van vervelende reclame en is er voor de makers reden om de app regelmatig te updaten. De app is ook twee weken gratis te proberen, zodat je kunt proberen of het je geld waard is.

Download Bitdefender Mobile Security in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu