De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 28 – 2016

Wouter Nijsen
17 juli 2016, 19:30
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 28 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  Lens Launcher, de grote update van Hangouts en de verslavende nieuwe game Memento Bay. Lees gauw verder!

De beste Android-apps van week 28

1. Lens Launcher

lens launcher

Heb je een smartphone met een (te) groot scherm, dan moet je Lens Launcher eens proberen. Met deze homescreenvervanger maak je beter gebruik van de mogelijkheden van het grote display. Omdat app-icoontjes in Android standaard vrij groot zijn, kun je niet optimaal gebruikmaken van het grote schermoppervlak. Hoewel je iets meer apps op het homescreen kwijt kunt, wordt het overgrote gedeelte in een app-drawer geplaatst.

Lens Launcher is een launcher die app-icoontjes verkleint en ze allemaal op het homescreen plaatst. Je vinger fungeert als een soort vergrootglas, waarbij je over het scherm veegt om in te zoomen op een bepaalde app. Applicaties worden op alfabetische  volgorde getoond en selecteert ze door er met je vinger op te blijven staan.

Download Lens Launcher in Google Play (gratis)

2. Pokémon GO

Pokémon Go

Pokémon GO heeft zijn eerste update gekregen op Android. De belangrijkste verbetering is dat de game voortaan ook werkt op apparaten met de Developer Preview van Android Nougat. Gebruikers met een Nexus-toestel dat op Android Nougat draait konden de game wel installeren, maar kregen een groen scherm te zien zodra het spel werd opgestart. Dit probleem is nu dus opgelost, waardoor nog meer mensen aan de slag kunnen met Pokémon GO.

De update wordt uitgerold via Google Play, want Pokémon GO is nu ook in Nederland te downloaden. De downloadlink vind je hieronder. Zorg dat je beschikt over 58MB aan vrije opslagruimte en Android 4.4 (KitKat) of hoger.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

3. Hangouts

hangouts-icon

In versie 11 van Hangouts vind je een nieuw videoknopje, die naast de knopjes staan om een foto of sticker te sturen. Tik je hierop, dan kun je direct een filmpje opnemen en `m versturen naar diegene waarmee je chat. Goed om te weten is dat Hangouts geen ingebouwde videospeler heeft, wat betekent dat verstuurde en ontvangen filmpjes in een aparte app worden geopend.

Ook is app geüpdatet met een optie om een link te sturen met een uitnodiging voor een gesprek. Dit maakt het niet alleen makkelijker om een hele groep mensen uit te nodigen, maar dit zorgt er ook voor dat de potentiële gesprekspartners zelf kunnen kiezen of ze deelnemen of niet en op welk tijdstip ze dit doen.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

4. Tidal

tidal-app

Deze week werd Chromecast-ondersteuning toegevoegd aan de Android-app van muziekdienst Tidal. De update is nu  te downloaden in Play Store voor alle gebruikers van de dienst. Na het installeren van de update wordt de app voorzien van een Cast-knop. Met een druk op de knop kunnen gebruikers audio en video naar hun Chromecast streamen.

Spotify en Google Play Music bieden al langere tijd ondersteuning voor de Chromecast. Tidal voor Chromecast is dus redelijk laat, al biedt de dienst wel een betere geluidskwaliteit dan de meeste concurrenten. Tegen betaling is het via Tidal mogelijk om muziek te luisteren in het flac-bestandsformaat. Deze `lossless audio` is van een veel hogere kwaliteit en klinkt een stuk zuiverder.

Download Tidal in Google Play (gratis)

5. Memento Bay

mementobay

Memento Bay is typisch zo`n spelletje dat je snel even oppakt, maar weer moeilijk afsluit. Het is een simpele racegame waarin je met een speedboat over de oceaan vaart, die er door de kleurrijke en ouderwetse graphics tof uitziet. Bovendien loopt de game erg soepel, ook op oudere apparaten.

Het is de bedoeling om door checkpoints te varen. Boven het scherm zie je een pijltje waar je heen moet, maar tijdens het varen kom je allerlei obstakels tegen. Je moet dan ook goed op blijven letten om de beste score te behalen. Je bestuurt de game met één vinger en je kunt `m gratis downloaden.

Download Memento Bay in Google Play (gratis)

6. Zoho Notebook

zoho-notebook

Je zou een compleet notitieboek kunnen vullen met de vele notitie-apps die verkrijgbaar zijn voor Android. Hoewel ze vrijwel allemaal hetzelfde doen, zijn er maar weinig die er zo mooi uitzien als Notebook van Zoho. Notebook heeft een Material Design-ontwerp, met veel effen kleuren en overzichtelijke menu`s. Ook zijn er verschillende gestures die de bediening moeten versimpelen.

Waar de meeste notitie-apps zich beperken tot tekst, kun je met Zoho`s Notebook ook audio-opnames maken en als notitie opslaan. Ook kun je aantekeningen maken op foto. Vervolgens kun je de verschillende notities voor overzichtelijkheid bundelen. Gooi bijvoorbeeld foto`s en checklists samen als je vakantieplanning, of creëer een overzicht van wat er nog allemaal voor een aanstaande verhuizing moet gebeuren.

Download Zoho Notebook in Google Play (gratis)

7. My Vodafone

My Vodafone

Vodafone heeft zijn eigen app voorzien van de  eerste grote update in ruim twee jaar. Begin 2014 introduceerde de provider een opvallende interface vol gekleurde ballen die de gebruiker naar eigen inzicht kon verplaatsen. Het was een kleurrijke, maar niet altijd even intuïtieve interface voor de applicatie. De nieuwe My Vodafone-app oogt nog altijd fris, maar is een stuk makkelijker in gebruik.

Vodafone-klanten kunnen vanuit de app inzicht krijgen in hun verbruik en eventueel direct actie ondernemen. Zo is het mogelijk om direct een nieuwe databundel aan te schaffen, of om over te stappen naar een groter abonnement. Ook rekeningen worden via de app gedeeld en inzichtelijk gemaakt.

Download My Vodafone in Google Play (gratis)

8. MapSwipe

mapswipe icon

Artsen Zonder Grenzen heeft een app gelanceerd waarmee iedereen mee kan helpen om kwetsbare gebieden in kaart te brengen. Het idee is dat je groepen satellietfoto`s te zien krijgt waarop je kunt aangeven of je huizen of wegen ziet. Door een enkele keer te tappen geef je aan dat je zeker weet dat er huizen of wegen te zien zijn, bij twee keer tappen weet je het niet zeker en bij drie keer tappen zijn de beelden te slecht.

“Het menselijke oog blijft het sterkste wat we hebben om te spotten waar mensen wonen, waar een weg of rivier is. Met de MapSwipe app stellen we mensen in staat met hun smartphone mensen in nood te helpen, met een app die wat weg heeft van een verslavende app als Tinder“, stelt Pete Masters, internationale coördinator van het Missing Maps project voor Artsen zonder Grenzen.

Download MapSwipe in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu