De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 28 – 2017

Wouter Nijsen
16 juli 2017, 15:59
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 28 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 28

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de handige Clipo-app, het spel All That Remains en de nieuwe WhatsApp-functies. Lees gauw verder!

1. Clipo

Clipo

De ontwikkelaars noemen Clipo een clipboard manager. De app verzamelt namelijk alle teksten, links en afbeeldingen die je op je Android-smartphone kopieert of knipt. Handig, want dan kun je bijvoorbeeld die knipsels van een paar uur geleden weer makkelijk terugvinden zonder flink te zoeken. Clipo neemt je knipsels automatisch over en slaat ze op, of je kunt ervoor kiezen handmatig teksten met de app te delen.

Maar apps die je opgeslagen tekst bijhouden, zijn er natuurlijk al genoeg. Clipo gaat dan ook verder, door slim met je knipsels om te gaan. De app herkent de opslaat en biedt contextgevoelige, relevante acties. Leg je een telefoonnummer vast, dan kun je vanuit Clipo direct opbellen of het nummer in je contactenlijst toevoegen. Tekst kan worden voorgelezen of omgezet worden in een qr-code. Of gebruik de zoekfunctie en check je tekst gelijk in Google.

Download Clipo in Google Play (gratis)

2. WhatsApp

Hoewel WhatsApp je al geruime tijd de optie biedt om bestanden te versturen, was die functionaliteit beperkt. Naast foto’s, Office-documenten en pdf-bestanden kon je niets anders met gebruikers delen. Dat probleem wordt aangepakt door een update. De nieuwste versie van WhatsApp laat gebruikers elk bestandstype delen. Denk bijvoorbeeld aan apk-bestanden om apps met vrienden te delen, of zip-bestanden waarmee je in één keer een hele map vol data deelt.

Het delen van de bestanden werkt op dezelfde manier als voorheen. In de app druk je op de paperclip rechtsonder in beeld, en kies je vervolgens het type bestand dat je wilt versturen. Ook bestaande bestandstypes profiteren van de update. JPEG-afbeeldingen werden voorheen verkleind in omvang. Met compressie werd het bestand minder groot, maar ging ook de beeldkwaliteit achteruit.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

3. All That Remains

All That Remains is een escape room-game, waarin je – net als in het echt – puzzels moet oplossen door goed de omgeving te doorzoeken naar clues. Ook hier moet je oplossingen aan elkaar koppelen, om uiteindelijk het einde te halen. Dit is best uitdagend, want de puzzels zijn behoorlijk pittig en vereisen flink wat denkwerk.

Gelukkig worden spelers een beetje geholpen bij het oplossen van de puzzels. Zo is er een autosave-functie, die ervoor zorgt dat je je progressie niet zomaar kwijtraakt. Daarnaast kun je in de game een camera gebruiken, waarmee je foto’s maakt van clues, zodat je ze er later weer bij kan pakken.

Download All That Remains in Google Play (1,39 euro)

4. Twitter

Twitter

Met meer dan 400 miljoen gebruikers is Twitter één van de grootste sociale netwerken ter wereld. De app trekt echter ook veel trolls, pestkoppen en andere hatelijke gebruikers aan. Door een update krijgen gebruikers weer wat extra gereedschappen, in de vorm van geavanceerde filters. Die vind je door linksboven op je profiel te tikken, en vervolgens ‘Instellingen en privacy’ te selecteren. Onder het kopje ‘Meldingen’ kies je tot slot ‘Geavanceerde filters’.

Daar heb je de keuze uit verschillende filtermogelijkheden om gebruikers te muten. Kies bijvoorbeeld om alle nieuwe gebruikers of gebruikers met de standaardprofielfoto altijd te negeren. Ook kun je instellen dat gebruikers zonder een geverifieerd telefoonnummer of mailadres op stil worden gezet, of dat je alleen berichten ziet en ontvangen van andere gebruikers die je zelf besloten hebt om te volgen.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu