Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 6 beste Android-apps in de Play Store van week 28 – 2019

Wouter Nijsen
14 juli 2019, 15:53
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in de Play Store van week 28 – 2019

Iedere zondag selecteert Android Planet de beste Android-apps, updates en games uit de Google Play Store. Ook deze week zat er weer genoeg moois bij. Dit zijn de beste Android-apps van week 28 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. Dr. Mario World

dr. mario world downloaden android

De tweede Mario-game voor Android, die Dr. Mario World heet, is nu te downloaden. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht van een Mario-game, ben je in deze game niet bezig met klimmen en klauteren, maar met puzzelen. De loodgieter met de iconische snor moet namelijk aan gekleurde pilletjes te draaien zodat ze uit beeld verdwijnen. Het uiteindelijke doel is om hiermee virussen te verslaan.

Het spel is helemaal gratis te spelen, maar voor power-ups zul je de portemonnee moeten trekken. Je kunt Dr. Mario World zowel alleen spelen, als met vrienden. In je eentje baan je je een weg door afzonderlijke levels terwijl je met vrienden het tegen elkaar opneemt. Je hebt verder continue een internetverbinding nodig: of je nu alleen, of online speelt. Lees ook onze review van Dr. Mario World.

→ Download Dr. Mario World in de Play Store (gratis)

2. Google Translate

Google Translate

De handige vertaal-app Google Translate heeft een grote update gekregen. De belangrijkste verbetering is dat je voortaan direct van en naar meer dan 80 talen kunt vertalen, waaronder Arabisch, Duits, Frans en Spaans. Voorheen was het zo dat je hiervoor altijd naar het Engels moest vertalen, maar wanneer je je camera nu op een menukaart richt, staan de gerechten er in het Nederlands op.

Daarnaast is de vertaling vanaf nu preciezer. Google gebruikt hiervoor een speciale techniek die de kans op vertaalfouten met 55 tot 85 procent verkleint. Deze functie werkt bovendien offline, zodat je geen internetverbinding nodig hebt voor een accurate vertaling met je smartphonecamera. Tot slot heeft Google Translate een fris ontwerp gekregen.

→ Download Google Translate in de Play Store (gratis)

3. Spotify Lite

Spotify heeft een Lite-versie van zijn Android-app uitgebracht, die een stuk kleiner is, vlotter werkt en vooral fijn is als je een beperkte databundel hebt. Eén van de belangrijkste features van Spotify Lite is de mogelijkheid om een maandelijkse datalimiet in te stellen. Hiermee voorkom je dat je teveel streamt en hierdoor je databundel te snel leeg raakt.

Daarnaast heb je een optie om snel de cache van de app te verwijderen, zodat je weer wat opslagruimte vrijmaakt. Ook handig is dat je tijdens het luisteren van muziek de audiokwaliteit kunt aanpassen, zodat je per liedjes maar een beperkt aantal MB’s aan data verbruikt.

Download Spotify Lite via APKPure

4. blue

De puzzelreeks van Bart Bonte kan weer een nieuwe kleur aan het palet toevoegen. Na yellow, red en black staat nu namelijk blue in de Play Store. Het idee van deze games is dat je het scherm in elke puzzel egaal moet maken. Maar doe je dat door te swipen? Te schudden? Te tikken? Daar moet je achter zien te komen.

Blue bevat zo’n 50 levels en is gratis te downloaden en spelen. De game werkt bovendien op vrijwel alle Android-apparaten, maar bevat wel in-app aankopen.

→ Download blue in de Play Store (gratis)

5. Telegram

Alternatief voor WhatsApp Telegram

Het is al jaren mogelijk om stickers te sturen met Telegram, maar met de laatste update worden ook bewegende plaatjes toegevoegd. De bewegende plaatjes zijn slechts 20 tot 30KB groot. Ze nemen daardoor minder ruimte in beslag en verzenden sneller dan normale foto’s.

Ook verbruiken de geanimeerde stickers minder energie dan gifjes, wat gunstig is voor de accuduur van je Android-toestel. Als je de nieuwste versie van Telegram hebt geïnstalleerd, zie je de bewegende stickers onder een nieuw knopje in het menu waar ook de normale stickers en gif-afbeeldingen staan.

→ Download Telegram in de Play Store (gratis)

6. Google Fit

google fit

Eén van de belangrijkste verbeteringen van Android Q is de dark mode, die het volledige besturingssysteem en verschillende apps een donker kleurtje geeft. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook fijner om naar te kijken als je je smartphone in het donker gebruikt. Daarnaast verbruikt een donkere modus minder stroom op oled-schermen, wat dus gunstig is voor de accuduur.

De afgelopen weken hebben diverse Google-apps een donkere modus gekregen, zodat ze klaar zijn voor de release van Android Q. Denk bijvoorbeeld aan Google Foto’s, Google Agenda, Google Keep en de Google-app. Vanaf nu wordt ook een donker thema voor Google Fit uitgerold, het gezondsheidsplatform van de zoekgigant. De donkere modus geeft de app een donkergrijze tint in plaats van echt zwart, maar heel storend is dit niet.

→ Download Google Fit in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu