De 6 beste Android-apps in Google Play van week 29 – 2017

Wouter Nijsen
23 juli 2017, 15:58
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 29 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 29

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de toffe nieuwe game Unlucky 13, Motion Stills voor Android en legendarische Pokémon in Pokémon GO. Lees gauw verder!

1. Motion Stills

Google bracht vorig jaar een app exclusief voor iOS uit. Moderne iPhones kunnen Live Foto’s maken, waarmee bewegend beeld van net voor- en net nadat je een normale foto maakt wordt opgenomen. Met Googles Motion Stills worden deze beelden gestabiliseerd en deelbaar met anderen als gifs. Nu is de app eindelijk beschikbaar voor Android.

Op Android hebben we geen Live Foto’s, maar we kunnen natuurlijk wel gebruikmaken van de indrukwekkende stabilisatietechnologie van Google. Open je de app, dan maak je direct een video door op de opnameknop te tikken. Google heeft sinds de iOS-versie de stabilisatietechnologie verbetert, waardoor het beeld direct stabiliseert. Je hoeft nauwelijks meer te wachten om het resultaat als gif te delen. Deze technologie is licht voor de hardware en accu van je toestel en werkt ook zonder internetverbinding.

Download Motion Stills in Google Play (gratis)

2. Unlucky 13

Unlucky 13 combineert combineert de gameplay van Tetris en Threes en geeft hier een twist aan. In de puzzelgame is het de bedoeling dat je gekleurde blokjes bij elkaar plaatst om zo een lijn te maken, zodat je ze wegspeelt. Voordat je de blokjes op het bord plaatst, kun je ze – net als in Tetris – draaien om ze zo een betere vorm te geven. Dit levert een simpel, maar verslavend spelletje op.

Je ziet nummertjes op het scherm, die aangeven hoeveel blokjes van dezelfde kleur bij elkaar liggen. Zoals de naam van het spelletje doet vermoeden, mogen dit er nooit dertien of meer zijn. Gebeurt dit wel, dan ben je af en moet je opnieuw beginnen. Fijn aan Unlucky 13 is dat het spelletje geen timer in beeld heeft en je rustig laat nadenken over de puzzels.

Download Unlucky 13 in Google Play (gratis)

3. Lawnchair

Bij de aankondiging van de Google Pixel en Pixel XL werd duidelijk dat Google de Now-launcher zou vervangen met de Pixel-launcher. Die staat inmiddels in de Play Store, maar is helaas alleen beschikbaar voor Googles eigen smartphones. Wil je toch de functies van de app, dan kun je Lawnchair eens proberen. Deze homescreenvervanger werkt op ieder Android-toestel en bevat vrijwel alle functies van de ‘normale’ Pixel-launcher.

Hierbij kun je denken aan de fijne app-drawer die je vanaf de onderkant omhoog veegt, ronde app-icoontjes en een Google-zoekbalk aan de bovenkant. Interessant is dat Lawnchair veel opties biedt om de Pixel-launcher te personaliseren. Zo kun je zogeheten icon packs toevoegen, de kleuren van icoontjes aanpassen, het aantal rijen en kolommen op je homescreen kiezen en precies aangeven hoe groot app-icoontjes moeten zijn.

Download Lawnchair via XDA Developers (gratis)

lawnchair

4. NL Ziet

NLZiet laat gebruikers vanaf dit najaar live kijken naar alle zenders van de NPO, RTL en SBS. De streamingdienst wordt ook voorzien van replay tv. Daarmee kun je direct terugspoelen of de uitzending op een specifiek moment van een paar dagen eerder terugkijken. Gebruikers kunnen live kijken naar NPO 1/2/3, RTL 4/5/7/8/Z, SBS 6, Net 5, Veronica en SBS 9. Daarmee is het een aantrekkelijk alternatief voor consumenten zonder vast tv-abonnement.

De functie is pas over een paar maanden voor iedereen beschikbaar, maar een selecte groep gebruikers kan deze nu al testen. Betalende gebruikers van NLZiet krijgen vanaf vandaag een pop-up op de website, die ze uitnodigt voor de nieuwe functie. Voor het testen van de vernieuwde Android-app met live televisie moet je eerst een vragenlijst invullen. Uit de groep gebruikers die zich daarvoor aanmeldt, wordt vervolgens een selectie gemaakt.

Download NLZiet in Google Play (gratis)

5. Loop

De zomervakantie is in grote delen van het land inmiddels losgebarsten. Of je de komende weken nou op vakantie gaat of thuis blijft, je hebt vast wel wat tijd over. Sommigen zetten die tijd in om lekker te luieren, anderen werken aan zichzelf. Loop helpt die laatste groep een handje.

Of je nu een nieuwe taal leert of probeert af te vallen, het belangrijkste is dat het een gewoonte voor je wordt. Je vult in de app de gewoonte die je wil ontwikkelen in. Die bepaal je helemaal zelf, en kan van alles zijn. ‘Vijf kilometer lopen’, bijvoorbeeld, of ‘In de ochtend tien minuten mediteren’. Vervolgens geef je aan hoeveel keer per week je aan die gewoonte wil werken.

Download Loop in Google Play (gratis)

6. Pokémon GO

Pokémon GO legendaries

Lugia, Zapdos, Ho-Oh en andere legendarische Pokémon duiken vanaf dit weekend op in de game. De bijzondere monsters zijn op verschillende manieren te vinden. Als jij en je team een Legendary Raid Boss verslaat, krijg je bijvoorbeeld de kans om er zelf eentje te vangen. Ook duiken eieren met legendarische monsters op bij willekeurige gyms.

De eerste legendaries worden de komende dagen op een bijzondere wijze uitgerold. Op 22 juli vindt in Chicago het eerste Pokémon GO Fest plaats, een evenement waarop spelers verzamelen om zoveel mogelijk monsters te vervangen. Worden er die dag genoeg beesten gevangen, dan wordt direct de allereerste legendary losgelaten tijdens het evenement. Als alle verzamelde trainers de legendarische Pokémon verslaan, zal deze wereldwijd opduiken.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu