De 4 beste Android-apps in Google Play van week 29 – 2018

Florence Peeters
22 juli 2018, 15:55
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 29 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vier goede Android-apps en -games, inclusief Toilocator, SafeDate en Instagram.

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 29

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je de komende dagen te vermaken.

1. Journi

Journi is een handige app om vanaf je smartphone een fotoboek te ontwerpen en bestellen, bijvoorbeeld van je vakantie. De app maakt het mogelijk om een reis bij te houden. Maar alles moet handmatig en er zijn eindeloos veel opties voor in het reisdagboek. De app leent zich er wel perfect voor om achteraf je foto’s te bundelen, want bewerken en afdrukken gaat allemaal in Journi zelf.

In Journi kun je per bestemming of reis een langwerpig bord maken. Zoals een moodboard, maar dan voor vakantiefoto’s. Naast foto’s zijn er ook stickers en postzegels van bestemmingen en vluchtinformatie toe te voegen. Handig is dat je met meerdere personen aan één bord kunt werken. Zo kun je dus samen met je vrienden, familie, partner of gezin een bord maken van de vakantie. De prijs voor een fotoboek via Journi ligt tussen de 22,99 euro en 36,99 euro. Dit is afhankelijk van de vorm, het formaat en of je een harde of zachte kaft kiest.

Download Journi in Google Play (gratis)

2. Toilocator

nood apps

Ben je buitenshuis of op vakantie en heb je hoge nood? Dan moet je snel een toilet in de buurt hebben. Pak deze app erbij en zoek de dichtstbijzijnde wc en krijg tevens een routebeschrijving naar je doel.

Ben je niet heel kieskeurig, dan kun je ook direct vragen naar de dichtstbijzijnde wc en direct instructies krijgen voor de route ernaar toe.

Download Toilocator in Google Play (gratis)

3. SafeDate

De app SafeDate stuurt je beste vrienden of familie automatisch een berichtje als een date verkeerd afloopt. Het idee is dat je in de app details van een komende date opgeeft. Denk aan een starttijd, eindtijd en locatie. Ook vul je in met wie je op een date gaat. Dat kan via je contacten, maar ook door een naam, telefoonnummer, e-mailadres, gebruikersnaam in de dating-app of foto toe te voegen.

Daarna voeg je ‘Safe Mates’ toe. Safe Mates zijn vrienden of familie die je vertrouwt en die in actie komen als er iets mis met je is. Deze mensen krijgen enkel een berichtje als er daadwerkelijk iets verkeerd is gegaan met de date. Je stelt zelf een ‘Safe Time’ in. Als je voor die tijd in de applicatie niet aangeeft dat de date veilig is verlopen, dan krijgen je Safe Mates een berichtje met alle details over de date. Check je op tijd in binnen de app, dan krijgt niemand een berichtje.

Download SafeDate in Google Play (gratis)

4. Instagram

beste android-apps 2017

Instagram verbetert zijn tweestapsverificatie om hackers buiten de deur te houden. Momenteel is het al mogelijk om je account te beveiligen met een sms-code, al is ook deze code te onderscheppen en dus minder veilig, zo ontdekte Motherboard deze week.

Daarom voegt Instagram binnenkort de optie toe om tweestapsverifcatie te gebruiken via een externe app als Google Authenticator of Authy. Deze app genereert continu zescijferige codes die na een paar seconden weer vernieuwd worden. Dat maakt het voor een hacker erg lastig om in die korte tijd toegang te krijgen tot de inloggegevens van je account en de juiste authenticatiecode.

Wanneer de nieuwe beveiliging beschikbaar komt is nog niet duidelijk, al ontdekte een ontwikkelaar wel dat Instagram momenteel een versie test in de Android-app.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu