De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 3 – 2016

Wouter Nijsen
24 januari 2016, 16:00
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 3 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de  Echt of Vals-app om bankbiljetten te controleren,  WhatsApp Beta Updater en een heleboel Nederlandse apps.

De beste Android-apps van week 3

1. Echt of Vals

Echt of Vals

Echt of Vals is een app waarmee je controleert of eurobiljetten echt zijn of niet. Hoewel er maar een kleine kans is dat je valse eurobiljetten ontvangt en er maar weinig in Nederland in omloop zijn, fungeert de app vooral als hulpmiddel. De applicatie is afkomstig van De Nederlandsche Bank en gebruikt de camera van je Android-toestel om briefjes te checken. Ook het nieuwe twintig euro biljet wordt herkend.

Echt of Vals verscheen eerder voor iOS en de Android-versie werkt in principe hetzelfde. Je legt een eurobiljet op tafel en richt er daarna de camera van je toestel op. Hierna maakt de app automatisch een foto en vergelijkt die met andere biljetten. Echt of Vals ondersteunt alle eurobiljetten (van 5 tot 500 euro) en gebruikt veegbewegingen om tussen de verschillende briefjes te schakelen.

Download Echt of Vals in Google Play (gratis)

2. Kickstarter

Kickstarter Android

Op iOS was al tijden een Kickstarter-app beschikbaar, maar een versie voor Android bleef uit. Daar is deze week  verandering in gekomen. De applicatie is voornamelijk gericht op de normale gebruiker. Je kunt projecten ontdekken, maar nog niet geld doneren. Daarnaast krijg je met de app regelmatig updates over projecten die je steunt en kun je zien waar vrienden zoal geld in hebben gestoken.

De `Activity Feed` licht projecten uit die je vrienden hebben gesteund, al krijg je ook de laatste updates van ontwikkelaars te zien. Zie het als een verzamelplek met nieuws van al je favoriete campagnes. Wil je op de hoogte blijven, dan kun je ervoor kiezen om notificaties te ontvangen zodra een update is gepost.

Download Kickstarter in Google Play (gratis)

3. WhatsApp Beta Updater

whatsapp-icon

Heb je geen zin om steeds de officiële website van WhatsApp in de gaten te houden of naar APK Mirror te gaan, dan kun je WhatsApp Beta Updater gebruiken om een seintje te krijgen als er een nieuwe bètaversie beschikbaar is. De applicatie zoekt op de achtergrond naar nieuwe updates en kan deze meteen installeren. Dit scheelt een aantal stappen en zorgt ervoor dat je altijd over de laatste versie van WhatsApp beschikt.

Houd er wel rekening mee dat de bètaversie bugs met zich mee kan brengen. Anderzijds werden nieuwe mogelijkheden, zoals de belfunctie van WhatsApp en back-up via Google Drive, als eerste in de bèta beschikbaar.

Download WhatsApp Beta Updater via GitHub (gratis)

4. Documents for Android Wear

Documents for Android Wear

Met de app Documents for Android Wear is het mogelijk om documenten van Google Drive of je smartphone te lezen op een smartwatch. Je kunt inloggen in Google Drive en vervolgens de verschillende documenten en pdf-bestanden bekijken en lezen. De vraag is natuurlijk of je dat wel wilt op zo`n klein schermpje, maar wellicht is het handig voor presentaties of op andere momenten dat je liever niet je smartphone erbij pakt.

Het is mogelijk om door pagina’s te swipen en in te zoomen  op de tekst. Daarnaasr kun je  door opzij te swipen ook alle paginanummers zien om direct naar de juiste pagina te gaan. De documenten zijn tevens vanuit je horloge te delen of te verwijderen.

Download Documents for Android Wear in Google Play (gratis)

5. Receptenmaker

receptenmaker icon

Receptenmaker is een app van Nederlandse bodem die je een handje helpt in de keuken. De app is door een update een stuk rustiger geworden. De makers hebben veel overbodige elementen uit de interface verwijderd, waardoor deze veel aantrekkelijker oogt. Daarnaast zijn er enkele bestaande features verbeterd en nieuwe functies toegevoegd.

Zo is het onderdeel `Inspiratie` is vernieuwd. Hier kun je onder meer de Allerhande en Hallo Jumbo doorzoeken, maar vind je ook snel snelle, eenvoudige of populaire recepten. Wil je je laten verrassen, dan kies je voor de optie `Random!`. Receptenmaker selecteert dan vijf willekeurige hoofdgerechten zoals `Pasta pesto met spekjes en spinazie` of `Oosterse boerenkoolstampot`.

Download Receptenmaker in Google Play (gratis)

6. Oppassen.nl

oppassen

Deze oppas-app is ontwikkeld met het doel om het vinden van een oppas of oppasadressen gemakkelijker te maken. Met Oppassen.nl kunnen ouders en oppassen snel contact met elkaar leggen, reacties sturen en afspraken maken. De gelijknamige website heeft 80.000 gebruikers en is naar eigen zeggen de grootste oppascommunity van Nederland.

Bij het starten maak je de keuze of je een oppas zoekt of zelf wilt oppassen. Vervolgens word je doorverwezen naar een scherm met het actuele aanbod. Bovenin kun je dit filteren door een plaats of postcode in te voeren. Je kunt de zoekopdracht nog preciezer maken door op het trechtertje te drukken en bijvoorbeeld de leeftijd, ervaring, het geslacht en de beschikbaarheid aan te geven.

Download Oppassen.nl in Google Play (gratis)

7. Super Flippin’ Phones

supperflippin

Vind je het irritant dat iedereen tegenwoordig continu met z`n smartphone bezig is, dan moet je de game Super Flippin` Phones spelen. In het bizarre spel, dat is gemaakt door het Nederlandse BlauwPrint, sla je telefoons en voorkom je op deze manier een ‘ramp’. Zodra je een smartphone kapot slaat, begint de eigenaar je te achtervolgen en moet je zorgen dat je niet gepakt wordt.

Tijdens het spelen speel je verschillende moeilijkheidsgraden vrij, om zo telkens een niveau hoger te raken. Daarnaast verzamel je kostuums en kun je proberen om de hoogste score te behalen. Tof  is de Lockdown-modus, waarin je zo lang mogelijk probeert te overleven. Super Flippin` Phones is gratis, maar bevat wel in-app aankopen.

Download Super Flippin’ Phones in Google Play (gratis)

8. Bol.com

bol.com

Goed nieuws voor Android-gebruikers die vaak via Bol.com bestellen en de beschikking hebben over een toestel met vingerafdrukscanner. Vanaf nu kun je die namelijk gebruiken om in te loggen en aankopen te doen. Ook de reguliere inlogmethode blijft beschikbaar, dus je kunt gewoon met een wachtwoord blijven inloggen als je dat je voorkeur heeft. Om de functie te activeren dien je over de laatste versie van de app te beschikken en even de instellingen in te duiken.

De officiële Bol.com-app voor Android werd eind 2014 geïntroduceerd en laat gebruikers gemakkelijk orders plaatsen en volgen, maar ook facturen en e-books bekijken. Daarnaast kun je bestellingen annuleren, je verlanglijst beheren en betalen via iDeal, creditcard, acceptgiro en Mr. Cash/Bancontact.

Download Bol.com in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu