Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 3 – 2018

Rick van der Veer
21 januari 2018, 16:16
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 3 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 3

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de handige Pakkie-app, doelen bereiken met GoalTracker en het weer in de gaten houden met de KNMI-app. Lees gauw verder!

1. Pakkie

Pakkie is een nieuwe uit Nederland afkomstige app, die speciaal bedoeld is voor het online verkopen van tweedehands spullen. Het maakt hierbij niet uit of je iets koopt van Marktplaats, Facebook Marketplace of een ander kanaal: Pakkie dient in alle gevallen als digitale tussenpersoon tussen koper en verkoper. De app hoopt verkopers aan te moedigen om de dienst te gebruiken, omdat het aanmaken van een verzendlabel in de app erg gemakkelijk gaat en niks extra’s kost.

Het werkt als volgt: als jij iets verkoopt, kun je in de Pakkie-app een betaalverzoek aanmaken. Door deze aan de koper te geven, kan hij of zij het verkoopbedrag inclusief de verzendkosten vermaken. Het geld belandt vervolgens niet direct op de rekening van de verkoper, maar blijft Pakkie vasthouden tot het pakket goed en wel is bezorgd. Voor de koper is de app een extra vangnet om fraude tegen te gaan en waar voor zijn geld te krijgen.

Download Pakkie in Google Play (gratis)

2. KNMI

Eigenlijk is het KNMI rijkelijk laat met zijn eigen app – het aanbod van weerdiensten voor Android is onderhand al aardig groot. Toch is de nieuwe app een goede optie voor iedereen die weersvoorspellingen zoekt. Niet alleen omdat de KNMI-app advertentievrij is, maar omdat andere diensten vaak hun informatie bij de organisatie halen.

Als je de app opent, krijg je in één oogopslag het actuele weer te zien, inclusief een buienradar, de windsnelheid en windrichting. Zo weet je niet alleen of het nu regent, maar ook of je later vandaag nog iets kunt verwachten. De app toont informatie op basis van je huidige locatie, of voor door jou gekozen gemeenten.

Download KNMI in Google Play (gratis)

3. Rusty Lake Paradise

De grimmige avonturenserie Rusty Lake keert terug met misschien wel het meest sombere en griezelige deel in de reeks. Fans van point-and-click avonturengames zijn waarschijnlijk al bekend met het fenomeen Rusty Lake. Deze in Nederland gemaakte spellenreeks heeft al jaren een enthousiaste groep fans. Dat is vooral te danken aan het mysterieuze verhaal dat de puzzels met elkaar verbindt.

Paradise zit zo in elkaar dat je jezelf in het begin altijd afvraagt wat het spel nu in hemelsnaam weer van je verwacht. Pas na logisch nadenken of het van pixel tot pixel onderzoeken van je scherm kom je er achter hoe je die poort openkrijgt, of waar je die sleutel voor het slot vandaan gaat halen. Zo kan de game je zonder het hardop te zeggen toch een duidelijke richting geven, en dat is best knap.

Download Rusty Lake Paradise in Google Play (2,99 euro)

4. GoalTracker

blue monday

GoalTracker helpt je bij het realiseren van je doelen door ze niet alleen overzichtelijk weer te geven, maar ook de voortgang te laten zien. Ga dus niet bij de pakken neerzitten, maar verzamel je doelen in GoalTracker en ga actief aan de slag.

De app stelt je in staat doelen voor de korte, lange en onbepaalde termijn in te stellen. Is je doel bijvoorbeeld om iedere dag op tijd op te staan, dan kun je per dag aangeven of dit wel of niet gelukt is.om zo bij te houden of je al dichter bij je doel komt. Ook handig: als je wilt, krijg je iedere dag een reminder die je helpt herinneren waarvoor je het doet.

Download GoalTracker in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu