De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 3 – 2019

Wouter Nijsen
20 januari 2019, 16:03
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 3 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de derde week van 2019 hebben we vier toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Twitter

Het is eindelijk weer mogelijk om de nieuwste tweets bovenaan je tijdlijn te tonen op Twitter. Het sociale netwerk heeft na jaren weer een optie voor een chronologische tijdlijn. Zo zit je op Twitter niet meer vast aan een tijdlijn vol oudere berichten die het sociale netwerk je wil opdringen, maar kun je er voor kiezen om alleen de nieuwste posts bovenaan te zien.

De nieuwe functie wordt geleidelijk uitgerold naar alle Twitter-gebruikers. Het kan dus zo zijn dat jij alleen nog de oude tijdlijn ziet, maar binnen enkele dagen verschijnt bovenstaande optie ook bij jou in beeld. Volgens Twitter leert de app van hoe jij ‘m gebruikt. Schakel je vaker naar de aangepaste weergave met aanbevolen tweets, dan wordt dit automatisch ook de standaardweergave.

Download Twitter in de Play Store (gratis)

2. Battlelands Royale

Dankzij de immense populariteit van battle royale-games als Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) is dit genre niet meer weg te denken. Voor wie even is uitgekeken op de grote namen, is Battlelands Royale een verfrissende battle royale. De game is al een tijdje beschikbaar, maar heeft nog niet zo lang geleden een flinke update gehad. Hierdoor is de gameplay soepeler, kun je nog meer wapens en gadgets oppikken en is de wereld waar je in speelt nog fantasierijker geworden.

In ieder potje wordt de speler op een eiland gedropt met 32 tegenstanders, die in een steeds kleiner wordend gebied moeten zien te overleven. De strijd draait om wie er als laatste overblijft, en er zo met de winst vandoor gaat. Met de linker joystick ren je rond over het eiland, terwijl je met de rechter joystick op je scherm kan richten en schieten. Door wedstrijden te winnen, bereik je steeds een hoger level en kun je gaandeweg allerlei beloningen vrijspelen.

Download Battlelands Royale in de Play Store (gratis)

3. Spotify

Spotify Family Spotify icoon

Tijdens het autorijden moet je je aandacht op de weg houden. Als je toch even een ander muziekje op wil zetten, gaat dat eenvoudig via de Spotify-automodus. Waar de app normaliter bol staat van informatie, features en een albumhoes, heeft de automodus een uitgekleed ontwerp. De naam van het nummer en de artiest staan prominent in beeld, net als knoppen om de muziek te pauzeren. Je kunt ook eenvoudig wisselen naar het vorige en volgende nummer. Met de hartjesknop kun je het huidige nummer toevoegen aan je favorieten.

Wanneer je je smartphone via bluetooth verbindt met het audiosysteem van je auto, herkent Spotify dat je de weg op gaat. Open je de app dan start die in de automodus, al kun je deze stand ook uitschakelen. Dat is handig als je bijvoorbeeld als passagier meerijdt. De functie komt geleidelijk naar alle Android-gebruikers, dus het kan nog even duren voordat je ‘m ziet.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

4. Soon

Heb je activiteiten die altijd nog eens zou willen doen, of een hele lijst met films, tv-series, podcasts, boeken en albums die je wil checken? Met de app Soon bewaar je ze in een simpele, overzichtelijke lijst. Daardoor raak je ideeën nooit kwijt en heb je bijvoorbeeld altijd iets achter de hand als je op zoek bent naar een film of serie om te kijken. In apps als Netflix en Spotify zitten al functies om zaken op je kijk/luisterlijst te zetten, maar het handige aan Soon is dat ze allemaal in één app worden bewaard.

Ook fijn is dat de app lekker simpel is vormgegeven en een fraai overzichtsscherm heeft. Je voegt zaken toe bij de juiste categorieën en als je bijvoorbeeld een televisieserie opzoekt, wordt hij uit de database van Soon gepakt en direct toegevoegd. Heb je iets afgerond, dan tik je simpelweg op ‘Done’ en kun je verder met iets anders.

Download Soon in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu