De 8 beste Android-apps in Google Play van week 30 – 2016

Thomas Haenen
31 juli 2016, 15:30
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 30 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 30

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de nachtmodus in de Twitter-app, het vernieuwde HERE WeGo en de Android-versie van Prisma. Lees gauw verder!

1. HERE WeGo

Here-icon

HERE Maps krijgt een make-over: de app gaat vanaf deze week door het leven als HERE WeGo. Met een flinke update wordt de app ook voorzien van allerlei nieuwe features, zodat je bijvoorbeeld direct parkeerplekken in de buurt kunt vinden.

Het grote voordeel van HERE is ongewijzigd: je kunt nog altijd onbeperkt gratis kaarten downloaden van de hele wereld. Heb je vakantieplannen dan valt het zeker aan te raden om HERE even te installeren. Download vooraf een kaart van je bestemming, en je hebt ook op je vakantie-adres nog routebeschrijvingen en bezienswaardigheden zonder dat je verbinding hoeft te maken met het internet.

Download HERE WeGo in Google Play (gratis)

2. Prisma

prisma android

Prisma is een uitstekende foto-app waarmee je jouw foto’s verandert in ware kunstwerken. Na een korte bètaperiode verscheen de definitieve versie van de app deze week in de Play Store. De app maakt het makkelijk om je foto’s snel om te toveren tot een kunstwerk.

Prisma heeft verschillende filters en effecten om je foto’s mee aan te passen. Mocht je niet tevreden zijn met één van de filters, dan kun je handmatig allerlei aanpassingen doorvoeren om het beter op je wensen te laten aansluiten.

Download Prisma in Google Play (gratis)

3. Twitter

twitter icoon

De officiële Twitter-app beschikt voortaan over een nachtmodus. Gebruikers kunnen kiezen tussen twee thema’s om de app ‘s nachts wat aangenamer voor de ogen te maken. Na het installeren van een update kun je de schakelaar voor de nachtmodus vinden tussen de instellingen in het linkermenu.

Je kunt op ieder moment switchen tussen de twee stijlen voor de app, óók als het geen nacht is. Waar doorgaans alles wit is in de Twitter-app, wordt de interface in de nachtmodus zwart. Achtergronden en menu’s worden donker gekleurd. Overigens is de app niet compleet zwart, maar zitten er wel enige blauwe accenten in waardoor het allemaal net wat frisser overkomt.

Download Twitter in Google Play (gratis)

4. Google Documenten

google documenten

Google heeft door dat veel mensen werken op hun smartphone of tablet, wat natuurlijk goed kan met de verschillende apps van Google zelf. Om deze ervaring te verbeteren kun je vanaf nu add-ons downloaden voor Google Documenten in de Play Store. Deze add-ons zijn diensten van derde partijen die functionaliteit toevoegen aan Google Documenten.

De add-ons kunnen in de Play Store als apps gedownload worden en zijn vervolgens te bereiken via de add-ons-menu’s in Google Documenten en Google Spreadsheets. Op dit moment is er een selectie van negen add-ons verkrijgbaar.

Download Google Documenten in Google Play (gratis)

5. Wikipedia

wikipedia-icon

Start je de nieuwe versie van de Wikipedia-app, dan word je welkom geheten door een Explore-scherm. Hier zal Wikipedia je niet alleen artikelen, foto’s, data en personen voorschotelen die interessant zijn en worden gebaseerd op de vorige dingen die je in de app gelezen hebt, maar deze feed zal zich ook toespitsen op het nieuws.

De feed in de Explore-pagina bestaat uit een serie kaarten die doen denken aan Google Now. In de feed worden verschillende onderdelen geplaatst. Denk hierbij aan een afbeelding van de dag, populair en een randomizer voor een willekeurig artikel.

Download Wikipedia in Google Play (gratis)

6. Levelizer

Levelizer

Levelizer is geen volledige camera-app, maar simpelweg een app die je op de achtergrond laat draaien terwijl jij foto’s schiet zoals je dat altijd al doet met je smartphone. Om de app zijn werk te laten doen, moet je hem nog wel even toestemming geven om op de achtergrond te werken en je camera-app te openen.

Dankzij Levelizer trilt je toestel zodra je een foto maakt die niet helemaal recht is. Deze trilling is zwaar genoeg om duidelijk te voelen, maar zit je niet in de weg door je toestel te hard te laten bewegen.

→ Download Levelizer in de Google Play Store (gratis)

7. Google Maps

Google Maps

Google Maps ruimt het design van de app met een fijne update op, zodat het net wat duidelijker wordt om met de kaartendienst te navigeren. Door slim gebruik van kleuren weet je precies wat je onderweg tegenkomt.

Je merkt het misschien niet direct, maar door het een en ander op te ruimen en op te poetsen ziet de app er net wat frisser uit. Zo zijn sommige lijnen van wegen verwijderd zodat een doorsnee kaart overzichtelijker oogt.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

8. The Banner Saga

thebannersaga

The Banner Saga is een unieke strategiegame die er waanzinnig mooi uit ziet. De game kreeg eind vorig jaar niet voor niets een mooi plekje in onze lijst met beste lange Android-games. Gebruik de krachten van je verschillende personages tegen de zwakheden van de vijand om te winnen.

Wat vooral opvalt bij The Banner Saga is de prachtige getekende stijl. Ook het verhaal is interessant, met een hoop personages en moeilijke keuzes voor de speler. Normaal betaal je zes euro voor het spel, deze week is het voordeliger verkrijgbaar in de Humble Mobile Bundle 19. Een fantastische aanbieding voor één van de beste Android-apps. Hieronder vind je de downloadlink naar Google Play, maar dan betaal je wel 5,59 euro voor de game.

Download The Banner Saga in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu