Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!
Lees verder na de advertentie.
De beste Android-apps van week 30
Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de augmented reality-app van de Albert Heijn, de toffe nieuwe game Triple Agent en de verbeterde functies van navigatie-app Waze. Lees gauw verder!
1. AH Productscanner
Weet wat je eet, zo luidt de slogan. Maar veel producten bieden vaak niet meer dan een kort lijstje ingrediënten, of hooguit een houdbaarheidsdatum. Hoe blijf je op de hoogte van allergie-informatie, of waar ontdek je de oorsprong van groenten, vis of vlees? Albert Heijn springt op die vragen in met een nieuwe app. Daarvoor gebruik je vanaf nu de AH Productscanner-app, waarmee je items kan scannen in de winkel.
Na het scannen krijg je meer informatie te zien over de ingrediënten, de voedingswaarde, herkomst, allergenen en alles wat verder relevant is bij het gescande product. De app beschikt over augmented reality, waarbij de virtuele informatie in het echt getoond worden. Vergelijkbaar met Pokémon GO dus, al krijg je dit keer geen virtuele Pikachu, maar meer informatie over de oorsprong van je zalm te zien. Zodra je begint te scannen, komt de verpakking haast tot leven.
→ Download AH Productscanner in Google Play (gratis)
2. Triple Agent
Triple Agent speel je met vijf tot negen mensen tegelijk, maar je hebt maar één smartphone met deze app nodig. Elke speler krijgt in het geheim een rol. De meesten zijn goede agenten, maar sommigen zijn dubbele agenten van de kwade organisatie Virus.
Ben je van Virus, dan weet je precies wie er in welk team zit en is het je doel om de agenten tegen elkaar uit te spelen. Ben je echter een goede agent, dan is het je doel om de identiteit van de Virus-agenten goed te raden. Bluf jij je een weg naar het einde? Elk potje duurt ongeveer tien minuten.
→ Download Triple Agent in de Play Store (gratis)
3. Komoot
Komoot is een essentieel pakket voor actieve wandelaars. Via de app krijg je een compleet overzicht van wandelpaden in de buurt te zien. Vooraf vul je je route in, die je vervolgens offline kunt opslaan. Vervolgens laat de app je weten welke bezienswaardigheden en eetplekken je tegenkomt op deze route, hoeveel heuvels je onderweg ziet en er wordt zelfs een moeilijkheidsgraad op je route gestempeld.
Ook voor fietsers en mountainbikers is de app handig. Nadat je een route hebt samengesteld, krijg je namelijk te zien wat voor soort wegdek je kunt verwachten. Zit er vooral asfalt op je route, of moet je rekening houden met onverharde wegen? Komoot geeft je stemgestuurde instructies bij de navigatie, zodat je niet op je fiets met je smartphone in de weer bent om de route te ontdekken.
→ Download Komoot in Google Play (gratis)
4. Waze
Google gaf begin dit jaar al een testversie van Waze voor Android Auto vrij, maar heeft nu eindelijk de definitieve versie uitgerold. Beschik je over een auto met het besturingssysteem, of heb je de Android Auto-app op je smartphone staan, dan kun je Waze nu nog makkelijker onderweg gebruiken. Net als in de mobiele versie van Waze is er stembesturing aanwezig. Zo kun je met je stem routes opzoeken en starten.
Fijne extra aan de Android Auto-versie van Waze is dat deze volledig reclamevrij is. Op je smartphone verschijnt er een advertentie in beeld zodra je onderweg stopt of bestemming bereikt is. In de auto heb je daar geen last van. Daarmee wil het bedrijf afleiding op de weg zoveel mogelijk voorkomen. Ook kun je onderweg niet een adres invoeren of aanpassen; daarvoor zul je de auto eerst even stil moeten zetten.
→ Download Waze in Google Play (gratis)
5. Layton’s Mystery Journey
De Layton-serie staat al tien jaar garant voor topgames op Nintendo-handhelds. Eerder is deze serie al voorzichtig op smartphones wezen kijken, maar nu is er een volledig nieuwe game beschikbaar voor Android. In dit deel volg je niet de bekende professor, maar zijn dochter Katrielle die een nieuw complot ontrafelt.
De hoofdrol voor de game is uiteraard weggelegd voor de puzzels. Terwijl je Katrielle volgt, met prachtig getekende tussenfilmpjes, moet je puzzels oplossen om verder te komen. Dit is niet om je tegen te houden, want de puzzels zijn de daadwerkelijk game. De variatie aan breinbrekers is weer lekker groot, zodat je wel even zoet bent. De prijs van de game is wel slikken.
→ Download Layton’s Mystery Journey in de Play Store (17,99 euro)