De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 30 – 2018

Wouter Nijsen
29 juli 2018, 16:17
4 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 30 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vier goede Android-apps en -games, inclusief Alto’s Adventure en de vernieuwde Kindle-app.

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 30

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je de komende dagen te vermaken.

1. Alto’s Odyssey

alto odyssey

Eén van onze favoriete Android-games is Alto’s Adventure. Vervolg Alto’s Odyssey staat nu eindelijk ook in de Play Store. De sneeuwvlaktes uit Adventure zijn omgeruild voor de woestijn. Combineer dat met een andere belichting en kleuren en je hebt direct een hele andere sfeer. De woestijn is daarnaast gevuld met nieuwe elementen, zoals ballonnen die de slingers omhooghouden en wervelwinden waardoor je een sprong doet. Ook maak je soms een duik in water, of board je tegen een muur op om verder te komen. Vooral dat laatste geeft een extra dimensie aan de gameplay en dat is erg welkom.

Voor de rest lijkt Alto’s Odyssey voornamelijk heel erg op het origineel. Aan de ene kant is dat niet erg, omdat de gameplay staat als een huis. Met een druk op de knop spring je door vast te houden draai je in je lucht. Het is dan jouw taak om weer goed op de grond terecht te komen, want anders donder je van je board af en moet je opnieuw beginnen. De afgronden zijn in Odyssey ook iets aangepast, met bijvoorbeeld nu een wegvallende brug of een luchtballon waar je op stuitert.

Download Alto’s Odyssey in de Play Store (gratis)

2. Life is Strange

Life is Strange is nu ook beschikbaar voor Android-smartphones. In Life is Strange speel je als middelbare scholier Max. Na vijf jaar keert ze terug naar haar thuisstadje Arcadia Bay. Daar komt ze er al snel achter dat ze een bijzondere kracht bezit: het terugdraaien van de tijd. Hierdoor kan ze verkeerde keuzes opnieuw maken. In theorie maakt zo’n kracht je leven oneindig veel makkelijker, maar in de praktijk valt het allemaal niet mee.

Het verhaal in deze episodische gameserie gaat niet alleen over Max, maar ook jeugdvriendin Chloe. Het zijn twee uitstekende personages die goed op elkaar inspelen. Terwijl Max een net meisje is, heeft Chloe schijt aan alles. De game heeft wel zijn ongemakkelijke kanten. Zo bewegen de lippen onnatuurlijk mee met de gesproken teksten en zijn deze tieners duidelijk geschreven door oude mannen die niet snappen hoe tieners praten. Dat neemt echter niet weg dat je snel van de personages gaat houden en geïnvesteerd raakt in hun reis. Het uitstekende werk van de stemacteurs maakt ook een hoop goed.

Download Life is Strange in de Play Store (gratis)

3. Kindle

Kindle heeft een fijne app om ebooks mee te lezen, mits je jouw boeken koopt bij webwinkel Amazon. Toch heeft lezen op een smartphone nadelen, want je wordt al snel afgeleid. Je krijgt bijvoorbeeld een WhatsApp-berichtje, wil Twitter lezen of moet iets opzoeken via Google. Om dat te doen moest je vooralsnog het boek telkens wegstoppen, maar dat is niet meer nodig.

Amazon is er een beetje laat mee, maar de Kindle-app ondersteunt eindelijk spliscreen. Dat betekent dat je jouw boek op de ene helft van het scherm plaatst, terwijl je op de andere helft een andere app neerzet. Handig als je bijvoorbeeld een boek hebt waarvoor je regelmatig dingen moet opzoeken, of je tijdens het lezen een gesprek via een berichten-app voert.

Download Kindle in Google Play (gratis)

4. Douane Reizen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze wijsheid gaat ook op voor vliegen en daarom is Douane Reizen een goed startpunt. Zodra je de app opstart wordt gevraagd naar je bestemming. Zodra je dit hebt doorgegeven wordt een handige lijst gemaakt van dingen die je mee terug mag nemen naar Nederland, uitgesplitst per categorie.

Ook zit er een handige rekenmachine in de app voor het omrekenen van valuta en kun je aankoopbonnen bewaren via foto’s. Heb je bijvoorbeeld een dure camera gekocht voor je op reis ging? Dan kun je bij terugkomst het gescande bonnetje laten zien om aan te tonen dat je deze niet op de vakantiebestemming hebt gekocht. Hiermee voorkom je dat je nogmaals belasting moet betalen.

Download Douane Reizen in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu