De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 30 – 2019

Wouter Nijsen
28 juli 2019, 17:47
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 30 – 2019

Iedere zondag selecteert Android Planet de beste Android-apps, updates en games uit de Play Store. Ook deze week zat er weer genoeg moois bij. Dit zijn de beste Android-apps van week 29 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. Galerij Go

Google Galerij Go

Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen een spotgoedkope Android-smartphone met trage hardware. Deze gebruikers hebben bovendien geen (goede) internetverbinding. De in 2015 gelanceerde Google Foto’s-app is daarom niet voor hen weggelegd, want de app vereist betere specificaties en internet. Speciaal voor deze groep smartphonebezitters heeft Google nu Galerij Go uitgebracht.

Deze foto-app is bedoeld voor toestellen met het Android Go-besturingssysteem, een uitgeklede versie van Android. De foto-app is met 10MB erg klein en heeft geen krachtige processor nodig. Daarnaast werkt Galerij Go offline, wat best bijzonder is. De app gebruikt machine learning om op je smartphone zelf personen te herkennen en zo foto’s te sorteren.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

2. IFTTT

De vernieuwde IFTTT-app is nu beschikbaar in de Play Store. Als je die opent, zie je voortaan eerst een lijst van alle diensten en apparaten die je al hebt gekoppeld met IFTTT. Je kunt hier ook in een oogopslag zien aan welke diensten je deze hebt gelinkt. Zodra je op een tegel klikt, krijg je een overzicht van alle commando’s die te maken hebben met die specifieke dienst of functie.

Door op de ‘get more’-knop onderaan te tikken, kun je een galerij van alle bestaande recepten doorzoeken. Ook is het vanuit hier mogelijk om zelf een recept of applet te maken en een functie te bedenken voor diensten of apparaten die jij gebruikt.

Download IFTTT in de Play Store (gratis)

3. Geluidsversterker

De Geluidsversterker-app is niet nieuw, want begin dit jaar introduceerde Google de applicatie al. De app werkte toen echter alleen op smartphones met Android 9.0 (Pie). Google heeft de Geluidsversterker-app vooral voor slechthorenden ontwikkeld. In de app is het mogelijk om frequenties aan te passen, waardoor stemmen van anderen duidelijker worden en je bijvoorbeeld achtergrondgeluid kunt wegfilteren.

Hierdoor kun je gesprekken in bijvoorbeeld een druk restaurant beter volgen, of het geluid van je televisie beter afstemmen. Hiervoor moet je wel een bedrade hoofdtelefoon op je smartphone aansluiten; draadloze oordopjes worden niet ondersteund. Je kunt de app nu ook openen via een icoontje in je launcher. De app is bovendien overzichtelijker ingedeeld, met onderaan drie tabs (Geluid, Achtergrondgeluid en Bron’) waar je alle opties vindt om je persoonlijke geluid aan te passen.

→ Download Geluidsversterker in de Play Store (gratis)

4. 1Password

De meest in het oog springende verandering in de nieuwe versie van 1Password is de donkere modus. Daarmee verandert de hele app van kleur en worden witte achtergronden vervangen voor donkere grijstinten. Zo’n donkere modus is populair. Steeds meer app-makers, waaronder Google, voegen deze optie toe.

De donkere modus van 1Password volgt de systeeminstellingen van de telefoon. Heb je dus Android ingesteld op het donkere thema, dan schakelt de nieuwe 1Password automatisch over. Gebruikers van het huidige Android 9.0 (Pie), zonder ingebouwde dark mode, kunnen handmatig aangeven dat ze voor donker willen gaan. Ga daarvoor in de app naar ‘Instellingen > Weergave > Thema’ en kies voor donker.

Download 1Password in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu