De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 31 – 2016

Thomas Haenen
7 augustus 2016, 15:30
4 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 31 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 31

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan apps voor de Olympische Spelen, Snapchat-alternatief Instagram Stories en het handige WordKik. Lees gauw verder!

1. Instagram Stories

Instagram-icon

Als je de nieuwe Instagram Stories-functie ziet, zou je zweren dat je naar een update van Snapchat aan het kijken was. Facebook gaat ongegeneerd de hype van Snapchat achterna en introduceert een nieuwe Instagram-functie, die wel erg overeen komt met de Verhalenfunctie van Snapchat.

Om gebruikers aan te moedigen vaker foto’s via de dienst te delen, verdwijnen deze Stories automatisch na 24 uur. Ook krijgen ze een eigen plekje in de app, en komen ze dus niet zomaar op je profielpagina of in je feed te staan. In plaats daarvan geeft Instagram de Stories een eigen balk die recht boven de algemene tijdlijn komt te staan.

Download Dropbox Instagram in Google Play (gratis)

2. Dropbox Paper

Dropbox Paper

Terwijl Instagram concurreert met Snapchat, gaat Dropbox de concurrentie aan met Google Drive en Office 365. Dropbox Paper laat meerdere gebruikers tegelijkertijd aan één document werken. Samen vul je de pagina’s met tekst, tabellen, foto’s of lijsten. Het resultaat wordt vanzelfsprekend automatisch opgeslagen in je Dropbox-account.

Download Dropbox Paper in Google Play (gratis)

3. NOS

nos-icon

De NOS is tijdens de Olympische Spelen niet alleen uitgebreid op televisie en radio actief, maar ook online. Mocht je nog niet genoeg hebben aan de tientallen uren sport op tv de komende weken, dan kun je in de NOS-app veertien verschillende livestreams kijken.

Elke wedstrijd en sport, van golf tot de marathon, kun je op deze manier volgen, inclusief nabeschouwingen, interviews en meer. Zo hoef je op videogebied geen minuut te missen.

Download NOS in Google Play (gratis)

4. BlackBerry Hub+

BlackBerry Hub Services

BlackBerry Hub+ bestaat uit een groot aantal applicaties, waaronder een startschermvervanger. Gebruikers met Android 6.0 Marshmallow kunnen de BlackBerry Hub+ Services-app gratis downloaden via de Play Store en krijgen van daaruit een overzicht van drie andere BlackBerry-apps en hun gegevens.

De BlackBerry Hub zelf is de meest ingrijpende van de drie apps. Deze verzamelt je mail, telefoongesprekken, sms-berichten en meldingen van Facebook en Twitter. De app biedt een overzicht van alle binnenkomende meldingen van een groot aantal diensten en laat je bovendien direct reageren. Zo hoef je niet meer tussen verschillende apps te schakelen voor sms-berichten, je mail en WhatsApp.

Download BlackBerry Hub+ Services in Google Play (gratis)

5. WordKik

wordkik-icon

Kinderen groeien tegenwoordig op met een smartphone of tablet en krijgen al vroeg een eigen toestel van hun ouders. Om laatstgenoemden meer controle te geven over wat een kind met zijn of haar smartphone doet, is de Nederlandse app WordKik verschenen.

Deze Android-app koppelt je smartphone met die van je kind en laat je bepalen hoe lang zij apps als WhatsApp of Snapchat mogen gebruiken, of mobiele games kunnen spelen.

Download WordKik in Google Play (gratis)

6. Verne: The Himalayas

verne: the himalayas

Met Verne: The Himalayas maakt Google op een slimme manier gebruik van de 3d-kaarten van Google Maps. Het bedrijf bezit namelijk 3d-beelden van allerlei prachtige gebieden, maar voor kinderen is door deze kaarten scrollen en swipen niet lang leuk. Kinderen willen spelen.

Met de app Verne: The Himalayas kun je daarom met de grote yeti Verne door de 3d-kaarten van de Himalaya lopen, springen, vliegen en zweven. Wat je maar wil. Leuk op zichzelf en stiekem ook nog eens leerzaam.

Download Verne: The Himalayas in Google Play (gratis)

7. SpecTrek

Spectrek

In SpecTrek ga in je buurt op spokenjacht! Je kunt voor een korte sessie van 15 minuten, een langere sessie van 45 minuten of een hele lange sessie van 2 uur kiezen. Je kijkt eerst op een kaart waar spoken te vinden zijn.

Vervolgens kijk je met je camera, zoals in Pokémon GO, om je heen om de spoken te vinden en ze vervolgens te vangen. Wie weet waar deze spoken je allemaal naar toe brengen.

Download SpecTrek in Google Play (gratis)

8. 1Password

1password android

Op dit moment moeten gebruikers nog eenmalig betalen voor elke app van 1Password. Stap je bijvoorbeeld over van iPhone naar Android, dan zul je opnieuw moeten betalen voor de nieuwe app. Die optie blijft bestaan, maar 1Password krijgt ook een abonnementsoptie. Voor 3 euro per maand kunnen gebruikers straks alle 1Password-apps downloaden en onbeperkt wachtwoorden synchroniseren tussen alle apparaten die ze bezitten.

Een 1Password-abonnement kost 3 euro per maand, maar is de eerste zes maanden helemaal gratis. Voor dat bedrag krijgt één gebruiker toegang tot alle apps van het bedrijf, inclusief Pro-features en eventuele updates die AgileBits in de toekomst uitrolt.

Download 1Password in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu