De 4 beste Android-apps in Google Play van week 31 – 2017

Wouter Nijsen
6 augustus 2017, 16:08
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 31 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 31

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de vernieuwde Android Planet-app, het spelletje Space Frontier en de geinige foto-app Teleport. Lees gauw verder!

1. Teleport

Iedereen is bekend met de zogeheten green screens, die worden gebruikt om een persoon voor een bepaalde achtergrond te zetten, of om bijvoorbeeld je hoofd uit te snijden en op een video te plakken. Met de app Teleport kun je dit effect op je Android-toestel gebruiken.

De opzet is simpel: je maakt met de app een selfie of kiest een foto uit je galerij. Hierna gaat de app aan het werk om je hoofd los te snijden van de rest van de foto, waarna je jezelf voor een bepaalde achtergrond kunt plaatsen. Bijvoorbeeld bij het Vrijheidsbeeld, op de maan of een tropische eiland. Het is echter leuker om zelf een achtergrond te kiezen.

Download Teleport in Google Play (gratis)

2. Android Planet-app

Je hebt het misschien al gemerkt, maar de Android Planet-app heeft een update gekregen! Wil je de app van het interne geheugen van je telefoon verplaatsen naar een micro-sd-kaartje, dan is dat vanaf nu mogelijk. Handig voor als je krap zit qua opslagruimte, maar de app wel probleemloos wil blijven gebruiken. Daarnaast vind je voortaan de categorie ‘Deals’ in de app, die je ook terugvindt op de mobiele (en desktop) versie van Android Planet.

Verder hebben we diverse kleinere verbeteringen doorgevoerd. Zo is de zoekfunctie een stuk slimmer en worden zoekresultaten overzichtelijker gepresenteerd. Bovendien kun je de terugknop van je Android-toestel nu gewoon gebruiken om terug te gaan naar de vorige pagina in de app, of je drukt twee keer op de knop om de app af te sluiten.

Download de Android Planet-app in Google Play (gratis)

3. Space Frontier

Space Frontier is typisch zo’n spelletje dat leuk is om een aantal minuten te spelen als je je verveelt. Start je de game op, dan zie je een raket die op het punt staat te lanceren. De raket bestaat uit verschillende delen, en het is aan jou als speler om op de juiste momenten op het scherm te tikken, zodat de raket zo hoog mogelijk komt. Hierdoor dien goed te kijken naar de snelheid waarmee de delen van de raket opbranden.

Het spel heeft niet veel om het lijf en is niet zo moeilijk, maar wel geinig om af en toe op te starten. Bovendien is het best verslavend om telkens weer je scores te verbeteren. Vooral tof is dat Space Frontier en fraai uit ziet, wat komt door de mooie lichteffecten en vloeiende animaties.

Download Space Frontier in Google Play (gratis)

4. Wattpad

Niet alle goede verhalen komen van bekende auteurs. Via Wattpad kan iedereen zijn eigen verhaal delen. Daardoor heeft de site een uniek aanbod met boeken en verhalen die je bijna allemaal nergens tegenkomt.

Vooral romantiekverhalen, fan fiction en verhalen met supernatuurlijke elementen zijn populair. Via de Wattpad-app kun je de verhalen offline opslaan om ze overal en altijd te lezen. En heb je zin om zelf eens wat te schrijven, dan kun je dat verhaal direct kwijt bij Wattpad. Niet alleen de app, maar ook de meeste verhalen zijn gratis.

Download Wattpad in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu