De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 3 beste Android-apps in Google Play van week 31 – 2018

Wouter Nijsen
5 augustus 2018, 15:16
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps in Google Play van week 31 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer drie goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Assistent

De Google Assistent is een hele uitgebreide, stemgestuurde hulp. Je kunt de Assistent niet alleen vragen stellen, maar ook opdrachten geven. Soms biedt de Assistent van zichzelf al ondersteuning. Zo kan hij je ‘s ochtends waarschuwen als er files op weg naar je werk zijn, of attenderen op aankomende afspraken. Ook zijn er vele ‘Actions’ ontwikkeld door andere bedrijven. Zo kun je PostNL vragen of je pakketje al bezorgd is, terwijl Albert Heijn suggesties voor recepten geeft.

De Assistent is automatisch beschikbaar op alle Nederlandse Android-toestellen, maar met deze kleine app krijg je een handige snelkoppeling op je homescreen. Dit is fijn als je niet telkens ‘OK Google’ wil roepen, en liever een icoontje aantikt om de Google Assistent te gebruiken.

Download de Google Assistent-app in de Play Store (gratis)

2. Look, Your Loot!

In Look, Your Loot! duik je als een klein muisje kerkers in. Deze kerkers bestaan uit een grid van kaarten waarin jij één kaart bent. Je bestuurt de game door naar een aansluitende kaart te schuiven. Zit daar een vijand, dan gaan zijn aanvalspunten van jouw levenspunten af. Vind je schilden of potions, dan krijg je er punten bij.

Daarnaast zijn er speciale kaarten te vinden met bijvoorbeeld magische spreuken. Het doel is om zover mogelijk te komen en zoveel mogelijk muntjes te verzamelen. Dit is zo’n game die je blijft spelen om telkens net iets verder te raken.

Download Look, Your Loot! in Google Play (gratis)

3. YouTube Stories

youtube

Google is begonnen met de uitrol van ‘YouTube Stories‘, een nieuwe balk die bovenaan het homescreen van de app getoond werd. Als je Instagram of Facebook gebruikt, heb je waarschijnlijk een aardig idee wat je van de balk kunt verwachten. Hier zijn korte video’s te vinden van je favoriete YouTube-vloggers en -kanalen. Deze video’s verdwijnen na 24 uur automatisch weer, net als Instagram Stories.

Er zijn nog wel wat beperkingen ten opzichte van Instagram Stories en gewone YouTube-video’s. Zo kun je geen reacties achterlaten en zijn er veel minder stickers en filters dan in andere apps. Bovendien kunnen op dit moment alleen hele populaire YouTube-kanalen hun eigen Stories posten. Tenzij je enkele duizenden volgers hebt, heb je voorlopig geen toegang tot de feature.

→ Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu