De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 31 – 2019

Michel van 't Klaphek
4 augustus 2019, 16:03
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 31 – 2019

Op zondag selecteert Android Planet de beste Android-apps, updates en games uit de Play Store. Ook deze week zit er weer genoeg moois bij. Dit zijn de beste Android-apps van week 31 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Fit Google Fit icoon

Google Fit staat je voortaan niet alleen overdag bij, maar ook ‘s nachts. De gezondheidsapp krijgt namelijk de mogelijkheid om je slaapritme bij te houden. Google Fit krijgt de ene na de andere update. Nadat de app eerder deze maand al een donkere modus kreeg kan het programma nu ook je slaappatroon in beeld brengen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een slaap-app aan Google Fit koppelen, zoals PrimeNap.

Ook kun je slaaptijden handmatig doorgeven via het Dagboek. Zodra je dit hebt gedaan zie je op de startpagina een overzicht van hoeveel uur slaap je elke nacht pakt. Tik hierop om te zien hoeveel je gemiddeld per week, maand en zelfs jaar slaapt. Ook staat hier aangegeven hoe laat je gemiddeld onder de lakens gaat en weer opstaat. Daarnaast is de uitrol van de donkere modus afgerond, waardoor iedereen met Google Fit de functie tot zijn beschikking heeft.

→ Download Google Fit in de Play Store (gratis)

2. 9292

De populaire reis-app 9292 wordt compleet vernieuwd. De bèta is momenteel in volle gang, waarna de definitieve versie binnenkort uitrolt. Het eerste wat opvalt is het nieuwe uiterlijk, gebaseerd op het Material Design van Google. Ook is de indeling van het startscherm op de schop gegaan, waarbij de snelkoppelingen ervoor zorgen dat je snel van A naar B kunt. Ook recente zoekopdrachten blijven hier eventjes staan.

Daarnaast is 9292 voortaan een stuk sneller en houdt de reisplanner rekening met andere manieren van vervoer, zoals fietsen. Dit is vooral een uitkomst wanneer je naar een dorp moet waar weinig openbaar vervoer rijdt, maar wel voldoende leenfietsen beschikbaar zijn. Wil je als een van de eersten aan de slag met het vernieuwde 9292? Schrijf je dan in voor de bèta. De definitieve update rolt later uit voor alle gebruikers.

→ Download 9292 in de Play Store (gratis)

3. Doom I en II beste android-apps

Gameliefhebbers van het eerste uur kunnen hun hart ophalen. Deze week bracht Bethesda de originele Doom en zijn opvolger uit voor Android. De iconische shooter van weleer is daardoor nu te spelen op je smartphone en tablet. Beide delen zijn met een aanschafprijs van 5,49 euro flink aan de prijs, maar daar krijg je wel een dosis sentiment voor terug.

Je bestuurt de games door middel van schermknoppen. Aan de inhoud of verhaallijn is niks gesleuteld: het gaat om rechtstreekse ports. Je moet je dus nog steeds een weg banen door hordes demonen om de aarde te redden. Wel krijg je bij aanschaf van de eerste Doom een gratis uitbreidingspakket. Doom II wordt geleverd inclusief 20 nieuwe levels die door liefhebbers in elkaar zijn gezet.

→ Download Doom in de Play Store (5,49 euro)

→ Download Doom II in de Play Store (5,49 euro)

4. mnml Launcher Beste Android-apps

Aan Android-launchers geen gebrek, maar mnml is een figuurlijke vreemde eend in de bijt. Deze launcher voegt namelijk niet opties toe, maar weg. De minimalistische homescreenvervanger is er voor mensen die houden van rust, eenduidig kleurengebruik en weinig toeters en bellen. Er wordt bijvoorbeeld een zwarte achtergrond gebruikt voor alles buiten app-iconen om.

Over programma’s gesproken. Het thuisscherm van de launcher maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en wisselt daarom qua inhoud. Veelgebruikte apps komen zo automatisch omhoog, terwijl programma’s die zelden geopend worden vanzelf naar de achtergrond verdwijnen. Mnml is momenteel nog in ontwikkeling en kan dus instabiel zijn.

→ Download mnml Launcher in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu