Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!
Lees verder na de advertentie.
De beste Android-apps van week 32
Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de Quadrooter Scanner, de nieuwe app van Netflix en de grote uitbreiding van Hearthstone. Lees gauw verder!
1. VOLO
Bij een lange vakantie hoort een goed reisdagboek, zodat je de mooiste momenten later terug kunt lezen en kijken, maar ook zodat de thuisblijvers niets hoeven te missen. Natuurlijk kun je ná je vakantie door al je foto’s bladeren om iets bij elkaar te rapen, maar dat heeft ook zo zijn risico’s. Met een langere vakantie kunnen kleine momenten zo vergeten worden en eenmaal thuis is het te laat om nog foto’s te schieten van de mooiste plekken in de buurt.
Met VOLO kun je je reisdagboek bijhouden terwijl je nog met de reis bezig bent. VOLO voor Android laat je niet alleen je foto’s en notities bewaren, maar verzamelt ook de routes die je hebt afgelegd. Ook kun je locaties opslaan. Dat kan allemaal bij elkaar gebracht worden, zodat je locaties aan foto’s koppelt, waar je vervolgens ook weer tekst bij kunt zetten.
→ Download VOLO in Google Play (gratis)
2. Quadrooter Scanner
Het nieuwe QuadRooter-lek treft elke Android-smartphone met een Qualcomm-chip. Volgens het beveiligingsbedrijf Checkpoint kunnen kwaadwillenden via het lek je Android-toestel overnemen en persoonlijke gegevens inzien. De kwaadaardige code kan in elke app verstopt zitten, waarna de ontwikkelaar van de applicatie vrij spel heeft met je toestel. Vrijwel alle Android-smartphones en tablets beschikken over chips van Qualcomm, waarmee honderden miljoenen apparaten wereldwijd kwetsbaar zijn.
Met een nieuwe app kun je controleren of jouw smartphone één van de getroffen toestellen is. De QuadRooter Scanner kan je alleen vertellen of je gevaar loopt en doet niets om je meer of minder kwetsbaar te maken voor het probleem zelf. Wel weet je of je de komende weken en maanden beter moet opletten voor malafide apps.
→ Download Quadrooter Scanner in Google Play (gratis)
3. Google Maps
De wifi-modus van Google Maps wordt uitgerold voor alle gebruikers van de navigatiedienst. Na het verkrijgen van de update staat bij de instellingen de optie om ‘Alleen wifi’ te activeren. Vervolgens zal Google Maps geen verbinding maken met het internet, tenzij je verbonden bent met een wifi-netwerk. Hoewel Google Maps zijn gebruikers al geruime tijd de mogelijkheid biedt om offline kaarten op te slaan, probeert de app nog altijd verbinding te maken met internet om die kaarten regelmatig bij te werken.
Door dezelfde update kun je ook eindelijk je offline kaarten opslaan op een micro-sd-geheugenkaartje. Voorheen werden al die kaarten automatisch opgeslagen op het geheugen van je toestel. De offline kaarten van Google Maps nemen echter relatief veel ruimte in; voor een enkele stad is soms al een paar honderd MB nodig. Die ruimte
→ Download Google Maps in Google Play (gratis)
Lees ook: de 6 beste offline navigatie-apps voor Android
4. Netflix FAST
Netflix introduceerde in mei met Fast.com een simpeler alternatief voor Speedtest.net. De dienst van Netflix werkte al prima op mobiele apparaten, maar nu is er ook een officiële Android-app uitgebracht. Je internetsnelheid wordt directer gemeten zodra je de app opstart, en verder zijn er maar twee knopjes aanwezig. Hiermee kun je de internetsnelheidsheid nog een keer uitvoeren of de resultaten vergelijken op Speedtest.net.
Overigens wordt alleen de downloadsnelheid getest, omdat dat volgens Netflix de manier is waarop de meeste gebruikers het internet gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn het streamen van video’s, films en tv-series en het laden van webpagina’s.
→ Download de Netflix FAST-app in Google Play (gratis)
5. Pokémon GO
De nieuwste Pokémon GO-update voorziet het spel opnieuw van een vernieuwde Nearby-functie. Terwijl je zoekt naar Pokémon kun je op de knop rechtsonder in beeld drukken om alle monsters in de buurt te vinden. Het ‘Sightings’-overzicht wordt om de tien seconden bijgewerkt en toont alle Pokémon binnen een straal van tweehonderd meter.
Het vernieuwde zoeksysteem gaat bovendien nog iets verder: in het overzicht wordt ook getoond welke Pokémon zich in de buurt van Pokéstops bevinden. Tik je op één van die Pokémon, dan krijg je direct op de kaart te zien waar je het monster ongeveer kunt vinden.
→ Download Pokémon GO in Google Play (gratis)
6. ING Mobiel Bankieren
Op je pc iets afrekenen met iDEAL is deze week een stuk gemakkelijker geworden voor klanten van ING. De klassieke TAN-codes worden vervangen met QR-codes, die je met de Bankieren-app kunt inscannen. Iedere keer als je vanaf nu iets op je laptop of PC afrekent, verschijnt er een nieuwe ‘Betalen met de Mobiel Bankieren-app’ knop in beeld. Door hierop te klikken kun je een QR-code genereren, die je met de ING-app voor Android inscant.
Vervolgens kun je de betaling op je smartphone afronden, rechtstreeks vanuit de ING Mobiel Bankieren-app zoals je dat al jaren doet met betalingen op je smartphone. Met de update maakt ING de TAN-code dus overbodig, want je hebt geen sms’je met een cijfercode meer nodig om je betaling nu af te ronden. De camera van je smartphone is nu voldoende.
→ Download ING Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)
7. Hearthstone
Het populaire kaartspel Hearthstone heeft deze week een flinke uitbereiding gekregen. ‘One Night in Karazhan’ is een singleplayer avontuur en introduceert 13 uitdagende missies, waarin je het moet opnemen tegen een eindbaas. Het is zaak om het juiste deck samen te stellen, goed na te denken over je tactiek en op te letten hoe de computergestuurde tegenstander ter werk gaat.
Naast de missies kun je ook aan de slag met een flink aantal nieuwe kaarten. In totaal zijn er 45 nieuwe kaarten om te verzamelen, die beschikbaar zijn voor alle verschillende classes. Alle spelers hebben toegang tot de introductiemissie, daarna dien je de volledige uitbreiding aan te schaffen.
→ Download Hearthstone in Google Play (gratis)
8. Laugh.ly
Laugh.ly is de makkelijkste manier om onderweg naar stand-up comedy te luisteren. Laugh.ly werkt net als Spotify, maar de albums zijn in deze app optredens van komieken. De app heeft hiervoor materiaal van een hoop bekende grappige mensen. Denk bijvoorbeeld aan Louis CK, Aziz Ansari, Amy Schumer, Jim Gaffigan en Mike Birbiglia. De app is gratis en luisteren naar de optredens kost je tevens niets, hoewel je er dan wel advertenties bij krijgt zoals in de gratis versie van Spotify. Voor 4,29 euro per maand krijg je een advertentievrije app en de optie om grof taalgebruik te filteren.
Er zijn verschillende manieren om in de app optredens te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld een Radio Channel openen op genre, onderwerp of je kunt je laten verrassen. Je kunt ook kijken bij de Trending optredens. Hier staan de nieuwste releases in de app, maar ook de populairste komieken, albums en grappen.
→ Download Laugh.ly in Google Play (gratis)