De 5 beste Android-apps in Google Play van week 32 – 2017

Wouter Nijsen
13 augustus 2017, 16:15
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 32 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 32

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de vernieuwde Flitsmeister-app, een app om je icoontjes aan te passen en de nieuwe uitbreiding van kaartspel Hearthstone. Lees gauw verder!

1. Hurry

De nieuwe app Hurry is gemaakt door Sam Ruston, die ook het populaire Weather Timeline en Twitter-app Flamingo ontwikkelde. Hurry is iets heel anders, al doet de applicatie in principe niets nieuws. Je voegt evenementen toe, geeft aan waar en wanneer iets plaatsvindt en kiest vervolgens een aantal beelden. Dat laatste is wat de app de moeite waard maakt: stel je bijvoorbeeld de volgende aflevering van Game of Thrones in, dan krijg je er automatisch een aantal passende gifjes bij te zien.

Toegevoegde evenementen zijn direct in de app te checken, maar je kunt ze ook toevoegen als widget op je homescreen. Hiervoor tik je op het thuisscherm van je Android-toestel en houd je even ingedrukt. Vervolgens kun je bij ‘Widgets’ de Hurry-app toevoegen, waarbij je de keuze hebt uit widgets van verschillende groottes.

Download Hurry in Google Play (gratis)

2. Flitsmeister

De Android-app van Flitsmeister biedt voortaan ‘on demand-pechhulp’ aan, waarmee gebruikers bij problemen direct hulp kunnen oproepen. De pechhulp is interessant omdat je er geen abonnement of lidmaatschap voor nodig hebt. Flitsmeister legt uit dat één op de vijf automobilisten een abonnement op een pechhulpdienst heeft, maar gemiddeld maar één keer in de vijf jaar daadwerkelijk pech heeft. Een on demand-pechhulp is dan de moeite waard, omdat je dan alleen betaalt als het echt nodig is.

Als je de nieuwste versie van de Flitsmeister-app hebt geïnstalleerd, vind je de pechhulp in het navigatiemenu. Open de app en tik op het blauwe knopje rechtsonder (met het loepje), waarna de optie ‘Laat pechhulp komen’ in beeld verschijnt. De functie werkt in heel Europa. Verder brengt de Flitsmeister-update een aantal kleinere verbeteringen met zich mee.

Download Flitsmeister in Google Play (gratis)

3. Google Maps

Google Maps

De nieuwste bèta-update voor Google Maps bevat een aantal nieuwe features, die met name handig zijn voor Android O-gebruikers. Google Maps kan nu altijd in beeld blijven terwijl je aan het navigeren bent. Met de picture-in-picture-modus blijft er een venster in de hoek van het scherm, zodat je ook kunt navigeren wanneer je een andere app hebt geopend. Ook kun je met één druk op de knop terug naar volledig scherm of stembesturing aanzetten, al werken deze functies nog niet goed.

Ook de notificatiekanalen van Android O werken voortaan met Maps. Via de notificatie-instellingen kun je nu zelf kiezen van welke meldingen je op de hoogte wordt gebracht. Daarnaast kun je kiezen in welke situatie je wel of niet een notificatie ziet, zoals tijdens het navigeren of juist wanneer je in een andere app zit.

4. Adapticons

adapticons

Android 8.0 (O) introduceert de zogeheten adaptive icons, een functie die ervoor zorgt dat de app-icoontjes op een Android-toestel meer in lijn worden getrokken. Omdat ontwikkelaars op Android de vrijheid hebben om een app-icoon elke vorm of grootte te geven, oogt je toestel al gauw rommelig als je een aantal applicaties installeert en ze op je homescreen plaatst.

Met de nieuwe Android-app Adapticons hoeft je niet op Android O te wachten om je apps er hetzelfde uit te laten zien. Open de app en selecteer een icoontje dat je wil veranderen. Hierbij kies je uit de applicaties die op je toestel staan, waarna je de vorm bepaalt, de grootte aanpast en zelf een achtergrondkleurtje kiest. Ook kun je ervoor kiezen om alle icoontjes op je homescreen zwart-wit te maken.

Download Adapticons in Google Play (gratis)

5. Hearthstone

De populaire kaartgame Hearthstone heeft een nieuwe uitbreiding gekregen. Knights of the Frozen Throne voegt 135 nieuwe kaarten toe, die je kunt verzamelen door pakjes te verdienen of ze met echt geld aan te schaffen. Nieuw zijn de zogeheten Legendary Hero Cards, waarmee je alle helden (de speelbare personages) kunt transformeren.

Waar de vorige uitbreiding vooral in het teken stond van nieuwe kaarten, brengt Knights of the Frozen Throne ook nieuwe singleplayer missies met zich mee. Hierin neem je het op tegen pittige vijanden, waarbij je van te voren goed moet nadenken welke tactiek je gebruikt. In totaal zijn er acht missies, die de komende weken beschikbaar komen.

Download Hearthstone in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu