De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 3 beste Android-apps in Google Play van week 32 – 2018

Wouter Nijsen
12 augustus 2018, 16:12
3 min leestijd
De 3 beste Android-apps in Google Play van week 32 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer drie goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Pocket City

De nieuwe game Pocket City is een opvallende titel. De uitgebreide stadbouwgame is namelijk gemaakt door een enkele ontwikkelaar: de Canadese Bobby Li. Toch weet de game op te boksen tegen de grote namen uit de industrie, zoals SimCity. In de game is het je doel om een stad te bouwen en daarbij de balans te behouden. Zo start je simpel met het bouwen van verschillende zones om te wonen, werken en geld uit te geven. Vervolgens moet je denken aan energie, water en of het verkeer wel lekker doorstroomt.

Kies je de normale modus, dan krijg je door te spelen steeds meer mogelijkheden. Zo krijg je op een gegeven moment de optie om een busdepot maken, waarna je via bushaltes het autoverkeer op specifieke locaties vermindert. Of je bouwt parkeergarages vlakbij gebouwen die veel publiek trekken. De opties breiden door te spelen steeds verder uit, zonder dat het onoverzichtelijk wordt.

Download Pocket City in Google Play (3,39 euro)

Download Pocket City Free in Google Play (gratis)

2. Google Contacten

Google Contacten 3.0

Google rolt de nieuwste versie van zijn Contacten-app uit in de Play Store. Via deze app sla je al jouw contacten op, waarna ze worden verbonden met jouw Google-account. Koop je een nieuwe smartphone? Dan hoef je alleen maar in te loggen om al jouw contacten te downloaden. Maar wat is er nieuw in deze grote update? Open je de app, dan word je verwelkomd door een compleet nieuw design. Dit is een Material Theme, een soort update voor het eerder geïntroduceerde Material Design.

Allereerst valt direct op dat de blauwe balk bovenin de app en de lichtgrijze achtergrond van het menu nu wit zijn, voor een meer minimalistisch gevoel. De hele app maakt daarnaast gebruik van het lettertype Google Sans en de suggestiespagina ziet er rustiger uit. Ook heeft de app een nieuw icoon, met een iets lichtere kleur blauw.

Download Google Contacten in Google Play (gratis)

3. Too Good To Go

too good to go

In Nederland wordt een hoop voedsel weggegooid, zowel door consumenten als bedrijven. Om hier wat tegen te doen is de app Too Good To Go geïntroduceerd. Met deze applicatie koop je voor een lage prijs het eten dat overblijft van de lokale bakker of supermarkt, zodat het niet in de prullenbak verdwijnt. Open je de app, dan zie je direct de meest dichtstbijzijnde locaties. Hier zitten bijvoorbeeld bakkers, restaurants, biologische winkels of supermarkten tussen. Heeft een locatie een rood stipje, dan is er vandaag geen voedsel te koop.

Staat er een groen stipje, dan krijg je informatie over wat te halen is, hoeveel dat kost en wanneer je het op kunt halen. Meestal koop je een doos met willekeurige dingen. Het ligt er maar net aan wat er die dag over is. Zo’n doos reserveer je en betaal je in de app. Vervolgens haal je het eten rond sluitingstijd op. De meeste bakkers laten je bijvoorbeeld de doos tussen 17:00 en 18:00 uur ophalen.

Download Too Good To Go in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu