De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 32 – 2019

Michel van 't Klaphek
11 augustus 2019, 16:48
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 32 – 2019

Iedere zondag selecteert Android Planet de beste Android-apps, updates en games uit de Play Store. Is jouw smartphone of tablet toe aan wat nieuwe programma’s? Check dan de beste Android-apps van week 32 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Maps beste android-apps 2017

De favoriete navigatie-app van velen heeft er een handige functie bijgekregen. Google Maps gaat het makkelijker maken om te voet je weg te vinden. Met Google Maps Live View (of Live Weergave) zie je via de lens van je Android-smartphone met grote pijlen op straat waar je heen moet. De bètaversie van Google Maps voegt regelmatig nieuwe features toe en vanaf nu kun je met augmented reality de app gebruiken via het nieuwe ‘Google Maps Live View’.

Hierdoor verschijnen er dankzij de camera van je Android-telefoon pijlen in de echte wereld, zodat je precies kunt zien welke afslag je moet nemen. Live View was al langer beschikbaar op de Pixel-telefoons van Google, maar rolt nu uit naar Android-toestellen die ARCore ondersteunen. Ook iPhones met ARKit werken met Live View. In de praktijk betekent dit dat de meeste nieuwe Android-smartphones met Google Maps Live View aan de slag kunnen.

→ Download Google Maps in de Play Store (gratis)

2. Checketry beste android apps week 32 checketry en ceri (1)

Wil je onderweg bijhouden hoe je downloads ervoor staan? Dan heb je de nieuwe app Checketry nodig. Het programma is het best te omschrijven als een downloadmanager voor onderweg. Nadat je de app hebt gedownload koppel je deze aan een computer waarna je kunt controleren of je downloads al klaar zijn. Ook kun je checken hoe snel de download gaat, hoe lang het nog duurt en andere nuttige informatie inzien.

Checketry werkt onder meer samen met gamewinkels als Steam, Origin (van EA) en BattleNet. Daarnaast kun je downloads via de populaire browsers Google Chrome en Firefox bijhouden. Ook werkt Checketry samen met diverse torrent-programma’s. In de betaalde versie is het eveneens mogelijk om de downloads vanaf je Android-smartphone te beheren en je pc op afstand te bedienen. Ook kun je hiermee je computer automatisch uitzetten zodra de downloads klaar zijn.

Download Checketry in de Play Store (gratis)

3. ActionDash actiondash alternatief voor digitaal welzijn

ActionDash is een alternatief voor Digitaal Welzijn, Googles app voor het tegengaan van smartphoneverslaving. De app heeft er afgelopen week een handige functie bijgekregen en laat je vanaf nu schema’s instellen. Dit is handig, want zo kun je automatisch aangeven wanneer je telefoon in ‘focusmodus’ gaat. Hierbij worden alle notificaties, meldingen en andere afleidingen gedempt. Zo kun jij rustig werken en geconcentreerd blijven.

Na het downloaden van de update kun je per dag aangeven wanneer de focusmodus actief moet worden. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je tussen 9:00 en 11:00 uur op woensdag helemaal niet gestoord wil worden, omdat je dan altijd in vergadering bent. Daarnaast zijn er enkele kleinere functies toegevoegd, zoals de mogelijkheid om gebruikersdata automatisch te uploaden naar Google Drive. Ook het thuisscherm van ActionDash heeft een opfrisser gekregen.

Download ActionDash in De Play Store (gratis)

4. Ceri beste android apps week 32 checketry en ceri (2)

Aan Android-launcher-apps geen gebrek, maar de meeste thuisschermvervangers doen ongeveer hetzelfde. Deze vlieger gaat niet op voor Ceri, een launcher-app die momenteel in ontwikkeling is maar al wel te downloaden. Het programma deelt je homescreen op in app-iconen van verschillende groottes. De maker wil Android hiermee intuitiever laten aanvoelen.

Daarnaast is Ceri privacyvriendelijk, omdat de app geen gegevens opslaat en zelfs geen internetverbinding nodig heeft om te werken. Ook beschikt de launcher over een donkere modus en zijn onnodige functies geschrapt. Volgens de maker is Ceri daarom heel snel in gebruik, wat vooral handig is voor ietwat oudere smartphones (met minder snelle hardware). Aangezien het om een app in ontwikkeling gaat kun je tijdens het gebruik tegen wat bugs aanlopen.

Download Ceri in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu