De 8 beste Android-apps in Google Play van week 33 – 2016

Wouter Nijsen
21 augustus 2016, 15:30
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 33 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 33

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week uiteraard aandacht aan Google Duo, de toffe nieuwe game Deus Ex Go en de interessante ResQ-app.

1. Duo

duo

Bij de term bellen denken we nog steeds aan een gesprek waarbij je jouw smartphone tegen je oor drukt, terwijl er een uitstekende camera op je toestel zit waarmee je ook je gezicht aan de ander laat zien. Gaat Google met de nieuwe app Duo er eindelijk voor zorgen dat videobellen de norm wordt? Wij denken van wel.

Je hebt niet eens een Google-account nodig, maar registreert jezelf eenmalig door je telefoonnummer door te geven als je de app voor het eerst opstart. Vervolgens vul je een verificatiecode in en kun je direct iemand bellen. De enige functie die Duo uniek maakt is ‘Aankloppen’ (of Knock Knock), die ervoor zorgt dat de app tot leven komt zoals geen enkele andere videobel-app dat doet. Lees meer hierover in onze Duo review.

Download Duo in Google Play (gratis)

2. ResQ

resq

ResQ is een nieuwe app die ervoor moet zorgen dat er bij restaurants minder voedsel wordt verspild. Je bestelt tegen een gereduceerd bedrag het eten dat restaurants, cafés en bakkerijen over hebben. De dienst bestaat sinds begin dit jaar in Finland, Zweden en Estland, en is nu ook in Amsterdam te gebruiken. Belangrijk om te weten is dat het gaat om overtollige maaltijden, en je dus geen kliekjes in huis haalt.

Wanneer je ResQ opent, zie je op een kaart waar je aangesloten restaurants vindt. Bij elk horecabedrijf kun je doorklikken naar de meest actuele aanbiedingen, die vaak rond lunchtijd in de app verschijnen. Zie je iets lekkers, dan kun het eten direct vanuit de applicatie bestellen en het vervolgens ophalen bij het restaurant.

Download ResQ in Google Play (gratis)

3. Deus Ex GO

deus ex go

De mobiele games in de GO-serie staan garant voor veel spelplezier en een hoge productiewaarde, wat je ziet aan de prachtige graphics die de spellen hebben. Het nieuwe Deus Ex Go is wat dat betreft geen uitzondering, maar door de zachte kleuren en fijne afwerking heeft de game dezelfde sfeer als de Deus Ex-games op de pc en spelcomputer. Als gezegd heeft Deus Ex Go dezelfde spelopzet als zijn voorgangers, wat betekent dat je over een grid beweegt en op het scherm veegt om je te verplaatsen.

Je speelt als Adam Jensen, wiens leven in Human Revolution werd gered door allerlei augmentaties aan zijn lichaam. Zo kan hij tijdelijk onzichtbaar worden, door muren kijken en heeft hij zwaarden in zijn armen. Die hulpmiddelen gebruik je om levels te voltooien. Omdat je de augmentaties niet onbeperkt kunt gebruiken en sommige levels behoorlijk uitdagend zijn, dien je vooruit te plannen en goed na te denken over elke stap die je zet.

Download Deus Ex Go in Google Play (4,99 euro)

4. Rijden de Treinen

rijden de treinen

Reis je dagelijks met het openbaar vervoer, dan is een goede trein-app onmisbaar. Rijden de Treinen gaat al een tijdje mee en is van een belangrijke update voorzien. De app neemt afscheid van het verouderde design en heeft nu Material Design, waardoor de interface er kleurrijker en moderner uit ziet.

Ook nieuw is dat je ritinformatie kunt opvragen vanuit het overzicht met vertrektijden en de reisplanner. Handig, want zo krijg je extra informatie en kun je – net als in de NS Reisplanner Xtra-app – checken hoe het met de rest van de route zit. Daarnaast is het voortaan mogelijk om de prijs van een reis op te vragen.

Download Rijden de Treinen in Google Play (gratis)

video gallery for android wear

Het kijken van video’s is niet iets wat je snel zult doen op een Android Wear-horloge, toch maakt een nieuwe app het heel makkelijk. Wanneer je Video Gallery for Android Wear op je telefoon hebt gezet, duurt het even voordat de app ook op je Android Wear-horloge verschijnt. De applicatie toont vervolgens alle filmpjes die in de galerij van je smartphone staan en laat je ze met een simpele tik starten.

Video Gallery for Android Wear werkt op de meeste smartwatches van Motorola, Sony, LG, ASUS en Huawei en is gratis te gebruiken. De app is bovendien gratis, al kun je wel geld uitgeven voor extra functies. In de betaalde versie kun je bijvoorbeeld een onbeperkt aantal video’s per map bekijken.

Download Video Gallery for Android Wear in Google Play (gratis)

6. Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.apk

mr robot-icon

Het tweede seizoen van Mr Robot, één favoriete tv-series van de Android Planet-redactie, is inmiddels een aantal weken bezig. Om dat te vieren, heeft de bekende ontwikkelaar Telltale Games het spel Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.apk uitgebracht. Wanneer je het spel opstart, verandert je Android-toestel in een telefoon die je op straat hebt gevonden met daarom een nieuwe berichtendienst (de game dus).

Vervolgens krijg je via de chat-app berichten binnen van de hacker Marlene. Zij is van plan is om de grootste cybercrime van de 21ste eeuw uit te voeren en heeft jouw hulp nodig. Er ontvouwt zich een spannend verhaal, waarbij je antwoorden geeft op vragen en zo het verloop een beetje stuurt. De game speelt zich af tijdens het eerste seizoen van Mr Robot.

Download Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.apk in Google Play (3,19 euro)

7. Microsoft Authenticator

microsoftauthenticator-icon

Microsoft Authenticator is niet compleet nieuw, want het bedrijf had al een tweetal mobiele apps voor tweestapsverificatie: Microsoft-account en Azure Authenticator. Deze apps zijn nu samengevoegd tot Microsoft Authenticator, dat beschikt over een fris design en enkele nieuwe functies. Authenticator is overigens beschikbaar als een update voor Azure, dus als je deze app al had geïnstalleerd, hoef je niet de Play Store te bezoeken.

In de app worden verder elke 30 seconden verificatiecodes gegenereerd. Die kun je gebruiken voor andere accounts of als je tijdelijk geen internetverbinding hebt. Handig is dat je aanmeldingen ook kunt goedkeuren met je smartwatch, doordat de meldingen ook worden gestuurd naar je Android Wear-horloge.

Download Microsoft Authenticator in Google Play (gratis)

8. Reigns

Reigns

In Reigns speel je een jonge koning die plots over een koninkrijk moet heersen. In je loopbaan moet je allerlei moeilijke keuzes maken en die keuzes kunnen onvoorziene gevolgen hebben. Klinkt ingewikkeld? Dat valt wel mee, want de game speelt als de populaire dating-app Tinder. Bij elke keuze hoef je enkel naar links of rechts te swipen om aan te geven of je het met de keuze eens bent of niet.

Ondanks dat de gameplay heel simpel gehouden wordt, is de game toch aardig uitdagend. Je moet namelijk goed de bevolking, je geld, het leger en de religie van je koninkrijk in balans houden. Zakt één van deze metertjes te ver, dan ben je dood. Stijgt één van deze metertjes te hoog, dan ben je ook dood.

Download Reigns in Google Play (3,29 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu