Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 33 – 2017

Wouter Nijsen
20 augustus 2017, 16:06
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 33 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 33

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de Contacten-app, twee toffe games en nieuwe functies van Google Documenten. Lees gauw verder!

1. Google Contacten

Google Contacten

Google houdt bepaalde diensten exclusief voor zijn eigen smartphones. Een voorbeeld is de camerasoftware voor de Pixel-toestellen. Lang was ook de app Google Contacten alleen te downloaden op een Pixel- of Nexus-toestel, maar daar komt nu verandering in. De app werkt nu namelijk ook op bijvoorbeeld je Samsung Galaxy S8, Huawei P10 of LG G6.

Google Contacten is geen dienst met bijzondere mogelijkheden, maar het is wel een fijne optie om al je contacten veilig te bewaren. In de overzichtelijke app krijgt iedereen in je leven een plekje. Al deze contacten worden vervolgens in de cloud opgeslagen, zodat je er op elk toestel bij kunt. Wissel je van smartphone? Geen probleem, want al je contacten synchroniseer je gewoon op je nieuwe toestel.

Download Google Contacten in Google Play (gratis)

2. Framed 2

Framed 2

Framed 2 is de opvolger van het bekende spel Framed, en speelt zich af voor de gebeurtenissen van het eerste spel. Ook dezelfde film noir-achtige stijl wordt gebruikt, met donkere silhouetten tegenover lichte accenten. De game is opgetekend als een stripboek, wat je ook terugziet in de gameplay, die gebruikmaakt van panelen.

Je speelt Framed 2 door de volgorde van deze stripboekpanelen aan te passen. Als je deze goed hebt, komt de wereld in actie en zie je hoe het verhaal verder gaat. De hoofdpersoon van het spel heeft een belangrijke koffer bij zich die hij moet afleveren. Maar een ander personage wil hem koste wat het kost tegenhouden. Hierdoor is Framed 2 een interactief verhaal, dat behoorlijk meeslepend is, mede door de passende jazzmuziek en toffe animaties.

Download Framed 2 in Google Play (1,99 euro)

3. Google Maps

Google Maps

Google voegt een nieuwe functie toe aan Maps. Het is in de kaartendienst nu namelijk mogelijk om vragen te stellen over een locatie. Weet je zelf veel over een locatie, dan kun je ook vragen beantwoorden om zo behulpzaam te zijn. Zodra je de functie hebt, ga je naar een plek toe en scrol je naar beneden tot je de vragen en antwoorden tegenkomt. Hier plaats je niet enkel je vragen en antwoorden, maar geef je ook goede antwoorden een duimpje omhoog. Hierdoor komt de beste informatie bovendrijven.

Zodra iemand een vraag toevoegt, krijgt de eigenaar van die locatie een melding. Ook mensen die vaak bij die locatie komen en wellicht een review hebben achtergelaten krijgen een berichtje. Zo heb je kans op een snel antwoord. Voor eigenaars van bedrijven is het ook mogelijk om zelf regelmatig terugkerende vragen en antwoorden toe te voegen.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

4. Once Upon a Tower

Once Upon a Tower is een nieuwe endless runner voor Android, maar dan met een twist. In plaats van dat je eindeloos wegrent voor het gevaar, moet je ontsnappen uit een hoge toren. Je moet je weg naar beneden vinden door vloeren kapot te slaan, vijanden te verslaan en ondertussen gouden vliegjes te verzamelen. Die gebruik je om upgrades mee te kopen.

Geinig is dat de toren is onderverdeeld in kleine levels, zodat je het overzicht bewaart en ook telkens een paar seconden de tijd hebt om je weer voor te bereiden. Once Upon a Tower is behoorlijk moeilijk: raakt de vijand je één keer, dan ben je direct af en moet je opnieuw beginnen. Via onderstaande link kun je de game downloaden, al moet je er rekening mee houden dat ‘ie nog niet helemaal af. Het is dus mogelijk dat je bugs of andere foutjes tegenkomt.

Download Once Upon a Tower in Google Play (gratis)

5. Google Documenten

Google Documenten is de ideale manier om samen te werken. Je kunt namelijk tegelijk in één document zitten en live zien wat anderen aanpassen. Met de nieuwste update geeft Google extra mogelijkheden om het samenwerken soepeler te doen verlopen. Voor gebruikers van de app is het belangrijk dat je eindelijk wijzigingen kunt bijhouden op je smartphone. Dit betekent dat je de ‘Suggesties doen’-optie aanzet en vervolgens bewerkingen doet in het document, zoals tekst verwijderen en toevoegen.

De persoon waarmee je samenwerkt ziet deze aanpassingen vervolgens en kan deze één voor één accepteren of afwijzen. De functie vind je binnenkort als je in een document op de drie puntjes rechtsboven tikt. Voor desktop rolt Google wat meer aanpassingen uit. Voornamelijk handig is de mogelijkheid om een revisie een naam te geven.

Download Google Documenten in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu