De 3 beste Android-apps in Google Play van week 33 – 2018
Wouter Nijsen

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer drie goede Android-apps en -games.

1. Android Berichten

ANdroid Berichten icoon

Google is er maar druk mee. Het bedrijf updatet in een rap tempo al haar apps met het Material-design voor een uniforme uitstraling. Voortaan is ook Android Berichten in een fris jasje gestoken. Daarnaast is de veelgevraagde donkere modus toegevoegd.

De eerste keer dat je de sms-app opstart moet je waarschijnlijk even wennen. Het ontwerp is namelijk helemaal op de schop gegaan. Android Berichten voelt dankzij de spierwitte achtergrond fris aan en ook het lettertype is aangepast. Daarnaast staat de naam voortaan in het midden en is het icoon om een nieuw gesprek te beginnen aangevuld met de tekst ‘Chat starten’.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

→ Download Android Berichten in Google Play (gratis)

2. Holedown

Vaak hoeven Android-games niet complex te zijn om je uren aan je scherm gekluisterd te houden. Holedown is het meest recente voorbeeld hiervan, en is met recht één van de leukste en meest verslavende games die we in lange tijd gespeeld hebben. In deze game is het aan jou om naar de bodem van een planeet te graven, door met balletjes blokken weg te schieten. Door de genummerde tetrisblokken te raken, vallen ze van het scherm af.

De ballen (met vrolijke gezichtjes erop) die je gebruikt om deze blokken weg te schieten stuiteren alle kanten op, wat Holedown zijn diepgang geeft. Door op de juiste manier een bepaald blok te raken, kun je een kettingreactie veroorzaken waardoor ineens alle blokken naar beneden tuimelen. Om het nog iets complexer te maken, zijn er blokken die andere blokken in de lucht houden.

→ Download Holedown in Google Play (4,49 euro)

3. Hag’s Castle

In Hag’s Castle stap je in een gevaarlijk kasteel vol monsters. Vanuit een eerstepersoonsaanzicht loop je rond, haal je hendels over en bevecht je verschillende vijanden die je tegenkomt. De game laat zich fijn besturen.

Het halve scherm is namelijk gereserveerd voor de besturing. Door op de pijlen te tikken beweeg je rond en met de actieplaatjes doe je acties. Afgezien van het matige vechtsysteem is Hag’s Castle meer dan de moeite waard.

Download Hag’s Castle in Google Play (3,39 euro)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.