De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 33 – 2019

Wouter Nijsen
18 augustus 2019, 15:48
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 33 – 2019

Iedere zondag selecteert Android Planet de beste Android-apps, updates en games uit de Play Store. Is jouw smartphone of tablet toe aan wat nieuwe programma’s? Check dan de beste Android-apps van week 33 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. WhatsApp-bèta

In de nieuwste testversie van WhatsApp zit een optie om de chat-app met je vingerafdruk te beveiligen. Het werkt als volgt: als je de functie hebt ingeschakeld, moet je elke keer als je WhatsApp opent je vingerafdruk scannen om toegang te krijgen. Het is wel mogelijk om oproepen via WhatsApp te beantwoorden als de chat-app nog is vergrendeld.

Ook kun je instellen dat WhatsApp automatisch onmiddellijk wordt vergrendeld, of pas na één minuut of een halfuur. Tot slot heb je een optie om voorvertoning van WhatsApp-meldingen af te schermen. Met de vingerafdrukvergrendeling wordt de chat-app vooral een stukje veiliger, omdat anderen (bijvoorbeeld kwaadwillenden) niet meer zomaar toegang tot je WhatsApp-gesprekken hebben als ze je telefoon in handen krijgen.

Download de WhatsApp-bètaversie in de Play Store (gratis)

2. Gallery Go

Google Galerij Go

Google bracht de Gallery Go-app pas vorige maand uit en rolt nu een flinke update uit. Met de dark mode krijgt de app een donkere look en dat is fijn als je in het donker door je foto’s bladert. Je hebt dan minder last van het felle licht dat van je smartphonescherm af komt, en als je Android-toestel een oled-scherm heeft, zorgt de dark mode er ook voor dat er minder energie wordt verbruikt. Dat is dus gunstig voor de accuduur van je smartphone.

De feature wordt automatisch ingeschakeld als je een donkere modus (of donker thema) op je smartphone hebt geactiveerd. In het Foto’s- en Mappen-tabblad van Gallery Go wordt de achtergrond vervolgens donker en ook in de instellingen van de app zie je donkere kleuren. Bij de app-instellingen zie je bovendien een optie om het donkere thema handmatig aan of uit te zetten.

→ Download Gallery Go van Google in de Play Store (gratis)

3. Telegram

Alternatief voor WhatsApp Telegram

WhatsApp-concurrent Telegram vernieuwt de app met een aantal fijne verbeteringen. Zo kun je voortaan stille berichten sturen die de ander niet storen. De nieuwste Telegram-update lijkt te zijn gemaakt voor mensen die zich irriteren aan een overmatige hoeveelheid berichten. Met twee nieuwe functies is het nu mogelijk om berichten te ontvangen, zonder dat de app een geluid afspeelt. Ook kun je in groepsgesprekken een limiet instellen, zodat groepsleden een bepaalde tijd moeten wachten voordat ze weer iets kunnen zeggen.

De nieuwe ‘Silent Message’-functie doet precies wat de naam al zegt: het verstuurt berichten zonder geluid, ongeacht of de ontvanger wel of niet zijn geluid aan heeft staan. De ontvanger krijgt wel gewoon een notificatie, maar zonder geluidje. Handig als je iemand wel iets wil sturen, maar het niet zo belangrijk is dat je de persoon wil afleiden.

Download Telegram in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu