De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 34 – 2016

Thomas Haenen
28 augustus 2016, 15:30
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 34 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 34

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week uiteraard aandacht aan de Opera VPN-browser, de Appraisal-update in Pokémon GO en de nieuwe functies van Google Maps.

1. Pokémon GO

Pokémon Go

Pokémon GO heeft deze week eindelijk een grote update ontvangen. Na het installeren van de update is jouw versie van Pokémon GO voorzien van een Appraisal-functie. Bij het overzicht van je Pokémon krijg je nu een update over het potentieel van je monsters.

Het spel vertelt je of jouw Pikachu, Lapras of Blastoise genoeg kracht in huis heeft om in de toekomst gymleiders te verslaan. Ook krijg je te horen of jouw Pokémon uitzonderlijk groot, klein, licht of zwaar zijn. Met Pokémon GO Appraisal kun je slimmer trainen doordat je direct weet welke monsters het krachtigst kunnen worden.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

2. Opera VPN

opera vpn

Met Opera VPN kun je gemakkelijk een VPN-dienst opzetten, wat betekent dat je een soort muur bouwt rondom je internetverbinding. Hierdoor kunnen andere partijen, zoals je interprovider en de beheerder van een wifi-netwerk, niet meekijken en surf je dus anoniem op het internet.

Net zo belangrijk is dat je met een VPN je kunt voordoen als een internetgebruiker uit bijvoorbeeld Amerika. Dit is handig, want zo kun je content – zoals films en tv-series op Netflix – die wel in de Verenigde Staten beschikbaar is, maar niet in Nederland, gewoon bekijken. Via een VPN lijkt het dus net alsof je vanuit een ander land verbinding maakt met het internet.

Download Opera Free VPN in Google Play (gratis)

3. Google Maps

Google Maps Street View

Nog niet officieel beschikbaar in Google Maps, maar het zal niet lang meer duren: snelheidslimieten. Voorlopige versies van de navigatiedienst zijn voorzien van een functie die je op de hoogte houdt over de maximale snelheid op de weg die je aan het berijden bent.

Ook je huidige snelheid zal straks in de app getoond worden. Google kennende is de feature binnen enkele weken voor iedereen beschikbaar.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

4. Max Verstappen-app

max verstappen app

Max Verstappen heeft nu zijn eigen app in de Play Store. Binnen de applicatie kun je op verschillende manieren de wereld van Max volgen. Zo verzamelt de nieuwstab alle berichten van de verschillende social media-kanalen en de officiële website. Hier staan dus bijvoorbeeld ook de Instagram-foto’s op die de racer heeft gepubliceerd.

In de kalendertab kun je vervolgens precies zien wat er gaat gebeuren in Max zijn carrière. Door te swipen kun je tussen de verschillende evenementen wisselen. Zo staat er tussen 26 en 28 augustus de Formula 1 Belgian Grand Prix te wachten en is het van 2 tot 4 september tijd voor voor de Formula 1 Grand Premio D’Italia. Bij elk evenement kun je tevens de resultaten van vorig jaar bekijken en gedetailleerde informatie over het circuit vinden.

Download Max Verstappen – Official App in Google Play (gratis)

5. Google Play Music

google play music icon

Eén van de vaak terugkerende klachten over Google Play Music is dat er geen slaaptimer aanwezig is. Dit is een aflopende timer die je kunt instellen, zodat je nog muziek of podcasts kunt luisteren voor je gaat slapen en het geluid vanzelf stopt zodat je daadwerkelijk in slaap kunt vallen. Deze functie is ook handig voor als je wel met muziek aan in slaapt valt, maar niet wil dat de muziek de hele nacht doorgaat. De slaaptimer is in de laatste update van de app toegevoegd.

Om de timer in te stellen, moet je naar het hoofdmenu van de app gaan en daar op ‘Instellingen’ drukken. In dit nieuwe menu moet je voor ‘Slaaptimer’ kiezen. Hier wordt je gepresenteerd met een ring. Eerst stel je de uren in, waarbij je kunt kiezen tussen 0 tot 24 uur. Vervolgens kun je het aantal minuten kiezen en druk je op ‘starten’.

Download Google Play Music in Google Play (gratis)

6. Google Drive

googledrive

Versie 2.4.311 is de laatste Google Drive-update die wordt uitgebracht voor apparaten met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Gebruikers met deze Android-versie hoeven geen updates meer te verwachten voor de app en lopen dus nieuwe functies mis. Volgens de laatste distributiecijfers draait Android 4.0 op 1,6 procent van alle toestellen, al mag dit – gezien de enorme hoeveelheid Android-apparaten – niet onderschat worden.

In het hamburgermenu van de app vind je voortaan ook de optie om je opslagruimte te upgraden. Daarnaast heeft Google Drive een handige widget gekregen, waarmee het mogelijk is om een snelkoppeling van een bestand of map in Drive op je homescreen te plaatsen. Je activeert de widget door op je homescreen te drukken, eventjes vast te houden en vervolgens de widget te selecteren.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

7. Fietstel

fietstel-1

Vanaf 19 september vindt de Nationale Fiets Telweek plaats, een nationaal fietsonderzoek waarmee bedrijven, de overheid en onderzoeksinstellingen het fietsgedrag van Nederlanders in kaart proberen te brenge. Als blijkt dat bepaalde regio’s veel meer fietsers trekken dan verwacht, kan de overheid bijvoorbeeld besluiten daar meer fietspaden aan te leggen.

Met de Fietstel-app wordt jouw fietsgedrag in de derde week van september automatisch bijgehouden. De app vereist toegang tot je locatiegegevens en bewegingssensor, maar zal de gegevens anoniem versturen naar de organisatie. Leuke extra: op basis van je postcode houdt de app bij wat de actiefste fietsers zijn in jouw omgeving.

Download Fietstel-app in Google Play (gratis)

8. Phone Clone

phoneclone-1

Met Huawei’s Phone Clone-app kun je gemakkelijk je data overzetten naar een nieuwe smartphone. Download de app op je oude toestel én je nieuwe, en je kunt kiezen welke gegevens je allemaal overzet. Van foto’s tot muziek, van appgegevens tot contact, Phone Clone regelt het allemaal voor je.

De app werkt op elk toestel met Android 4.0 Ice Cream Sandwich of nieuwer. Je hoeft niet verplicht van een Huawei-toestel naar een andere Huawei-smartphone over te zetten, maar in dat geval krijg je wel enkele extra opties. De app laat je dan ook je alarmtijden, notities, browserbookmarks en en de inrichting van je homescreen overzetten.

Download Phone Clone in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu