De 4 beste Android-apps in Google Play van week 34 – 2017

Wouter Nijsen
27 augustus 2017, 16:12
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 34 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 34

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de BNNVARA-app, twee interessante nieuwe games en de verbeterde Facebook-app. Lees gauw verder!

1. BNNVARA-app

Stories zijn een heuse hype aan het worden. Na Snapchat, Instagram en verschillende andere apps zijn ze voortaan ook in de BNNVARA-app te vinden. De Nederlandse omroep lanceert een vernieuwde app waar Stories een prominent onderdeel van zijn. Zodra je de app opent, krijg je een overzicht met leuke en actuele videoclips van BNNVARA-programma’s zoals #BOOS, 3 op Reis en Queer Amsterdam.

De video’s zijn hooguit een paar minuten lang, zodat je binnen korte tijd weer helemaal bijgepraat bent. Ook zijn er games, polls en artikelen te vinden van je favoriete televisie- en radiopresentatoren. De makers beloven dagelijks nieuwe content toe te voegen. Net als bij Instagram en Snapchat spring je van verhaal naar verhaal door links of rechts in beeld te drukken.

Download BNNVara in Google Play (gratis)

2. Facebook

De Veiligheidscheck krijgt een aparte afdeling binnen de Facebook-app. Voorheen maakte Facebook de mogelijkheid slechts in uitzonderlijke situaties beschikbaar, maar binnenkort is het een vast onderdeel van de app. Via het nieuwe scherm, dat te openen is via het menu (de knop rechtsboven in de Android-app), komen de situaties te staan waarin vrienden zich veilig hebben gemarkeerd. Ook toont de app waar de Veiligheidscheck recent is geactiveerd.

De functie krijgt geen prominente plek binnen de app, maar is wel altijd bereikbaar. Binnen een paar weken zal de update iedereen hebben bereikt. Volgens Facebook hebben mensen tijdens een crisis behoefte om in contact te komen met naasten, om hulp te vragen of aan te bieden of om meer te weten te komen over de crisis zelf. Via de Veiligheidscheck is daarom gemakkelijk informatie op te vragen.

Download Facebook in Google Play (gratis)

3. Gemini: A Journey of Two Stars

Gemini: A Journey of Two Stars is een wat vreemde game. Het spel heeft geen duidelijk doel, verhaal of eindpunt waar je naar toewerkt, maar laat je de spelomgeving helemaal zelf ontdekken. Centraal in de game staan twee sterren, die op een manier verbonden zijn en dicht bij elkaar moeten blijven. Doe je dit niet, dan val je terug naar het begin van het level.

De game kost 1,99 euro, maar valt je niet lastig met advertenties of in-app aankopen, zodat je optimaal van de sfeervolle ervaring kunt genieten. Vooral tof aan Gemini zijn de graphics: het spel combineert donkere spelwerelden met hele kleurrijke levels, waardoor je steeds weer wat nieuws te zien krijgt.

Download Gemini: A Journey of Two Stars in Google Play (1,79 euro)

4. Data Wing

Speel je liever een game met wat meer structuur, dan is Data Wing de moeite waard. Data Wing is gemaakt door Dan Vogt, één van de oprichters van Halfbrick. Dit is de ontwikkelaar van onder meer Fruit Ninja en Jetpack Joyride, twee enorm populaire games voor Android (en iOS). Data Wing is echter heel iets anders en een stuk serieuzer.

In het verhaalgedreven spel bestuur je een driehoekig voertuig dat je door tientallen levels stuurt. Deze bestaan uit banen gemaakt van lijnen. Door op de linkerkant van het scherm te drukken, stuur je naar links. Met rechts ga je naar rechts en druk je op beide kanten, dan rem je af. Je moet even oefenen, maar wanneer je de game onder de knie hebt, is het echt een aanrader.

Download Data Wing in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu