De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 34 – 2018

Wouter Nijsen
26 augustus 2018, 16:14
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 34 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer drie goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Fit

Google Fit heeft een grote update gekregen. De klassieke stappenteller kennen we nu wel en daarom gooit Google Fit het over een andere boeg. Gebruikers worden gemotiveerd dagelijks twee doelen te behalen: Move Minutes en Heart Points. Wanneer je genoeg van beiden verzamelt krijg je een ringetje, net zoals in de Activiteit-app van Apple. Move Minutes staan voor het aantal minuten dat je dagelijks in beweging bent.

Bovenop alle vernieuwingen is de app ook in een fris, modern jasje gestoken. Het Material-design is toegepast, waardoor Fit een stuk strakker oogt en meer in lijn is met overige Google-apps. Verder is het programma simpeler gemaakt door het behalen van bewegingsminuten en hartpunten centraal te stellen. Hierdoor zie je in één oogopslag hoe je resultaten er deze week voorstaan.

→ Download Google Fit in Google Play (gratis)

2. Hello Neighbor

Hello Neighbor is een zenuwslopende horrorgame waarin je erachter moet komen wat je enge buurman in zijn kelder verstopt. De opzet van het spel is erg filmisch, wat het spannende aspect van de game alleen maar beter maakt. Wanneer je in en rond het huis van de buurman loopt en hij je door heeft, wordt het beeld vager en onrustiger. Een spannend muziekje start in en dan weet je dat het rennen geblazen is. Hierbij weet je vaak niet precies waar de buurman vandaan komt.

In Hello Neigbor is kunstmatige intelligentie je grootste vijand. Iedere stap die je zet of actie die je maakt, daar leert het spel van. Zo wordt het steeds moeilijker om te ontkomen aan de grijpgrage handen van je boze buurman. Dit maakt het ook meteen een moeilijk spel, waarbij je continu op spanning staat.

→ Download Hello Neighbor in Google Play (gratis)

3. McDonald’s

De McDonald’s-app is vernieuwd en het bedrijf geeft daarom korting op frietjes. Dat brengt heel wat teweeg, want hierdoor staat de app al dagen op de eerste plek in de Play Store. Maar wat kun je nou eigenlijk met de applicatie en hoe werkt het? Hoewel je in andere landen met de McDonald’s-app eten kunt bestellen, houdt het fastfoodbedrijf in Nederland het bij coupons. Hiermee krijg je korting op bijvoorbeeld een Big Mac of een ander menu.

Al snel blijkt er een adder onder het gras te liggen. Om de coupons te claimen en te gebruiken, moet je een account aanmaken met je e-mailadres en je locatie aanzetten. Dat hoefde in de vorige McDonald’s-app niet. Een coupon moet je eerst activeren. Dat doe je pas als je in de McDonald’s staat, want een geactiveerde coupon is maar tien minuten geldig. Activeer de coupon dus nog niet als je helemaal achterin de rij staat, en laat ‘m aan de medewerker achter de kassa zien.

Download de nieuwe McDonalds’s-app in Google Play (gratis)

4. Gmail

Gmail

Het terugroepen van nog niet verzonden mailtjes kon al langer met Googles andere mail-app, Inbox. Nu is de feature ook eindelijk beschikbaar in de Gmail-app, die wereldwijd door honderden miljoenen mensen wordt gebruikt. De feature zit in versie 8.7 van de applicatie, en verschijnt geleidelijk voor iedereen. Het kan helpen om de app geforceerd te sluiten, weer op te starten, en daarna te checken of de optie er is.

Het werkt simpel: heb je een e-mail geschreven en verzonden, dan verschijnt in een balk onderin kort de melding ‘ongedaan maken’. Tik je hierop, dan wordt het bericht teruggetrokken en kun je eventuele fouten aanpassen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een tikfoutje hebt gemaakt, je iets belangrijks bent vergeten te vermelden, of de verkeerde ontvanger hebt gekozen. Zorg wel dat je snel op de balk tikt, anders wordt het mailtje alsnog verstuurd.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu