De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 34 – 2019

Wouter Nijsen
25 augustus 2019, 15:43
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 34 – 2019

Iedere zondag selecteert Android Planet de beste Android-apps, updates en games uit de Play Store. Is jouw smartphone of tablet toe aan wat nieuwe programma’s? Check dan de beste Android-apps van week 34 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Go

Google Go

Google Go is een aangepaste versie van de Google-app, gebouwd voor goedkopere Android-smartphones. De app werkt soepeltjes op zwakkere hardware en verbruikt minder mobiele data dan zijn grote broer. Sinds 2017 is de app beschikbaar op Android Go-toestellen in opkomende landen zoals India. Vanaf nu kan iedereen ‘m in de Play Store downloaden.

Open je de app voor het eerst, dan krijg je een homescreen met snelkoppelingen naar verschillende andere web-apps die ook minder data verbruiken. Denk niet alleen aan Google-diensten als YouTube en de Google Assistent, maar ook Facebook, Twitter en Wikipedia. Een groot voordeel van Go is dat de app zo min mogelijk data verbruikt. Zelfs als je zeer traag internet hebt, krijg je nog snel zoekresultaten in beeld.

Download Google Go in de Play Store (gratis)

2. Digitaal Welzijn

Digitaal Welzijn downloaden

De Focus-modus werd eerder dit jaar tijdens I/O 2019 door Google aangekondigd en is nu beschikbaar in de bèta van Digitaal Welzijn. Als je de nieuwste update van de testversie hebt geïnstalleerd, zie je de Focus-modus vanzelf verschijnen onder ‘Telefoongebruik beperken’. Vervolgens kun je de apps kiezen die je wil pauzeren als je de Focus-modus gebruikt. In de lijst staan de apps die jij het meest gebruikt automatisch bovenaan.

Als de feature aan staat, worden de icoontjes van de applicaties grijs gemaakt op je homescreen en in het applicatie-overzicht. Tik je alsnog op een app, dan krijg je een melding dat ‘ie is gepauzeerd en je ‘m niet kunt gebruiken. Het is pas mogelijk om de afleidende apps weer te starten zodra je de Focus-modus uitschakelt. Ook notificaties van de geselecteerde apps worden verborgen totdat de feature uit staat.

Meld je aan voor de Digitaal Welzijn-bèta in de Play Store (gratis)

3. Google Duo

De nieuwe nachtmodus van Google Duo herkent tijdens een videogesprek waar in beeld het gezicht zit, en zorgt er vervolgens voor dat het een stuk zichtbaarder is. Ook de omgeving oogt vervolgens net wat lichter.

De functie moet handmatig aangezet worden tijdens het videogesprek. Als Duo detecteert dat je omgeving te donker is, verschijnt links in beeld een knop om de nachtmodus te activeren. Vervolgens wordt de donkere omgeving kunstmatig belicht, zodat hetzelfde gezicht zowel bij de beller als gebelde beter zichtbaar is.

Download Google Duo in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu