De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 35 – 2015

Wouter Nijsen
30 augustus 2015, 15:30
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 35 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de fraaie  puzzelgame Lara Croft GO,  de handige notificatie-app Floatify en het vernieuwde WhatsApp.

De beste Android-apps van week 35

1. Floatify

floatify

Floatify is een uitgebreid alternatief voor de heads-up notificaties die met Android 4.4 (KitKat) zijn geïntroduceerd. Versie 8.0 brengt een groot aantal verbeteringen om notificaties naar wens te ontvangen en op te volgen. Het handige aan heads-up notificaties is dat ze antwoordopties bieden, zonder dat je de desbetreffende app hoeft te openen. Krijg je bijvoorbeeld een WhatsApp-berichtje binnen, dan kun je dit wegswipen of meteen een reactie sturen vanuit de notificatie.

Dankzij Floatify kan dit op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer, en sinds de laatste versie heb je de mogelijkheid om precies te bepalen welke apps heads-up notificaties mogen sturen én hoe die eruitzien. De meldingen kunnen zowel op je lockscreen als homescreen worden getoond, waarbij je desgewenst zelf de precieze positie en grootte kunt bepalen. Lees meer over Floatify en bekijk screenshots van de app.

Download Floatify in Google Play (gratis)

2. WhatsApp

whatsapp-icon

WhatsApp heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd aan de officiële Android-app, al waren de meesten al in eerdere bètaversies beschikbaar. De middelvinger-emoji van WhatsApp was al aanwezig  in een eerdere bètaversie van de chat-app, maar is nu ook in de officiële app te gebruiken. De middelvinger is in het emoji-overzicht te vinden bij de andere hand- en vingergebaren.

Daarnaast kun je nu berichten als (on)gelezen markeren. Dat is handig als je even WhatsApp checkt, maar geen tijd hebt om op berichten te reageren. Door in het chatoverzicht op een gesprek te tikken en kort ingedrukt te houden, verschijnt de optie in een apart scherm. Lees meer over WhatsApp 2.12.250.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

3. Lara Croft GO

Lara Croft GO

Lara Croft GO is een nieuwe puzzelgame die nu  beschikbaar is voor Android. In de game loop je door een prachtige spelwereld en los je lastige puzzels op. Lara Croft GO moet het niet hebben van snelle actie, maar puzzels vormen de basis. Je speelt een soort bordspel waarbij je op een rustige manier van punt naar punt loopt. Het de bedoeling om Lara van het start- naar het eindpunt van een level te brengen, wat je doet door haar verschillende richtingen op te swipen.

De presentatie van Lara Croft GO valt echter het meeste op: de game ziet er schitterend uit. Je navigeert door fraaie getekende omgevingen met zachte kleuren en subtiele geluidseffecten. Daarnaast zijn de omgevingen behoorlijk gevarieerd. Lees meer over Lara Croft GO en bekijk een video van de game.

Download Lara Croft GO in Google Play (4,99 euro)

4. Ink Space

Ink Space

Ink Space is een nieuwe app die onderdeel uitmaakt van Android Experiments. Dit is een platform waarmee Google de mooiste en meest innovatieve apps uitlicht. Hiermee probeert het bedrijf ontwikkelaars enthousiast te maken voor Android. Ook Ink Space is zo`n inspirerende applicatie.

Het is het best te omschrijven als een teken-app, waarin je op het scherm veegt om lijnen en vormen te tekenen. Het leuke is dat wanneer je je Android-toestel draait, de door jouw geschetste lijnen opeens in drie dimensies worden getoond. Zo kun je ze vervolgens op een andere manier bekijken en bewerken. Ink Space is fijn in gebruik en heeft een aantal geinige opties. Lees meer over Ink Space en bekijk screenshots van de app.

Download Ink Space in Google Play (gratis)

5. Instagram

instagram

Het is vanaf nu mogelijk om foto`s in hun originele formaat te uploaden naar Instagram. Dat betekent dat je niet meer bent gebonden aan vierkante foto`s, maar ook staande en liggende kiekjes kunt delen. Volgens Instagram waren één op de vijf foto`s niet vierkant en werd daarom besloten om van de beperking af te stappen. Niet iedere foto kwam immers in het vierkante formaat tot zijn recht, omdat vaak een (belangrijk) gedeelte van het kiekje werd afgesneden.

Naast foto`s worden ook video`s nu in een liggende of staande modus getoond. In de app is een nieuw icoontje aanwezig om voor een formaat te kiezen. Daarnaast maakt Instagram bekend dat alle beschikbare filters nu voor zowel foto`s als video`s te gebruiken zijn. Lees meer over het nieuwe Instagram formaat en bekijk een video.

Download Instagram in Google Play (gratis)

6. Link Bubble

linkbubble

Link Bubble, de slimme Android-browser die je tijdens het surfen kostbare seconden bespaart, is vanaf nu helemaal kosteloos te gebruiken. Alle premiumfuncties zijn door de ontwikkelaar gratis gemaakt. De app, die linkjes opent in aparte bubbels, was al gratis te gebruiken, maar had ook een betaalde versie (2,79 euro) met onder meer de optie om een onbeperkt aantal tabbladen te openen. Dat is nu ook in de gratis app mogelijk.

Verder zijn nu de leesmodus (ook voor Android Wear) en thema`s gebaseerd op de kleur van de desbetreffende website beschikbaar. Lees meer over Link Bubble en bekijk screenshots van de app.

Download Link Bubble in Google Play (gratis)

7. TUFFS Notification

TUFFS Notification

Met de nieuwe app TUFFS Notification plaats je snelkoppelingen van apps in de notificatiebalk van je Android-toestel. Hier zijn veel verschillende applicaties voor te vinden, maar het fijne van TUFFS is dat je de app niet op de achtergrond hoeft te draaien. Na het opstarten kun je bovenin het menu een vijftal apps koppelen aan verschillende knopjes. Dit werkt vrij goed en hierbij is het handig dat contacten zijn te koppelen. Heb je een aantal apps gekozen en open je vervolgens het notificatiescherm, dan kun je ze direct en sneller opstarten.

Een handige feature van TUFFS Notification is dat je app volledig kunt aanpassen. Zo is het mogelijk om een achtergrondkleur te kiezen, en de icoontjes van een andere grootte of vorm te voorzien. Lees meer over TUFFS Notification en bekijk screenshots van de app.

Download TUFFS Notification in Google Play (gratis)

8. Pocket

pocket-app

De populaire later lezen-app Pocket heeft een grote update gekregen. De app geeft nu aanbevelingen van artikelen die jij mogelijk interessant vindt om te lezen. De nieuwe functie heet `Aanbevelingen` en wordt toegevoegd in versie 6.0 van Pocket. In de Android-app vind je nu een nieuw tabblad `Aanbevolen`, en staan onder `Mijn lijst` de artikelen die je zelf hebt opgeslagen.

Pocket raadt verhalen aan op basis van de artikelen die je zelf opslaat. Lees je bijvoorbeeld graag over Android, games en voetbal, dan geeft de app suggesties van artikelen die gaan over deze onderwerpen. Hiermee probeert Pocket te voorkomen dat je lezenswaardige artikelen mist en relevante teksten over het hoofd ziet. Lees meer over Pocket 6.0 en bekijk screenshots van de app.

Download Pocket in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu