De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 35 – 2016

Wouter Nijsen
4 september 2016, 15:30
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 35 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 35

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week uiteraard aandacht aan de nieuwe Google Crowdsource-app, de nieuwe inzoomfunctie van Instagram en een app waarmee je de nachtmodus van Android Nougat terug krijgt. Lees gauw verder!

1. Google Crowdsource

crowdsource

Google kan wel wat hulp gebruiken om zijn verschillende diensten te verbeteren en schakelt daar ons voor in. Als je de Google Crowdsource-app start, krijg je de mogelijkheid om aan te geven welke talen je vloeiend spreekt. Vervolgens kun je kiezen met welke taken je aan de slag wil. Deze taken zijn afhankelijk van de talen die je geselecteerd hebt. Wij hebben bijvoorbeeld Nederlands en Engels ingevuld en krijgen vijf verschillende taken voorgeschoteld: afbeeldingstransscriptie, handschriftherkenning, vertaling, beoordeling van vertalingen en beoordeling van Maps-vertalingen.

Bij afbeeldingstranscriptie krijgen we voornamelijk verkeersborden voorgeschoteld, wat bijvoorbeeld Google kan helpen om Google Maps te verbeteren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Opinion Rewards krijg je bij Crowdsource geen geld in je Google-account voor je gedane werk. Je doet het enkel om de Google-diensten te verbeteren, waarbij je dus indirect ook jezelf helpt.

Download Crowdsource in Google Play (gratis)

2. Contacten-app

contacten-app

Versie 1.5 brengt een nieuwe look voor de Contacten-app. Waar de applicatie eerst was verdeeld in drie tabbladen, heeft hij nu een hamburgermenu. Wanneer je dit opent, kun je schakelen tussen je contacten, duplicaten en de optie om labels aan te maken. Hiermee kun je contacten groeperen om meer overzicht te creëren in de lange lijst met personen. Groepen die je maakt vind je terug in het hamburgermenu.

Het scherm met contacten is niet veranderd en toont dus alle opgeslagen personen op alfabetische volgorde. Met de ronde actieknop rechtsonder voeg je een nieuw contact toe. Ook nieuw is de optie om duplicaten in de Contacten-app te verwijderen. Heb je een nummer dubbel in je telefoon staan, dan kun je ze opsporen, samenvoegen tot één contact, of het gewoon te negeren.

Download de Contacten-app in Google Play (gratis)

3. Pebble

pebble logo

Pebble heeft een flinke update voor de Pebble-smartwatches en de Pebble-app uitgestuurd. Pebble 4.0 draait volledig om ‘glance en go’, dus met een blik op je scherm alle informatie krijgen die je nodig hebt en verder gaan met je leven. Dit betekent dat Pebble alles heeft gedaan om je sneller de informatie te tonen die je nodig hebt. Daarnaast is Pebble 4.0 er in het algemeen een stuk vlotter op geworden, met onder andere snellere animaties.

Je kunt in Pebble 4.0 makkelijk apps aan de vier knoppen koppelen. Je kunt naar boven, onder en op ‘select’ en ‘terug’ drukken en onder elke knop kun je een favoriete app plaatsen. De app open je vervolgens door de knop ingedrukt te houden. Als je kort op de nieuwe select-knop drukt, dan vind je een vernieuwde launcher.

Download Pebble in Google Play (gratis)

4. Instagram

Instagram-icon

Door de enorme populariteit van Instagram is het zo gek dat een inzoomfunctie zo lang op zich heeft laten wachten. Voorheen konden gebruikers al wel inzoomen door een alternatieve Instagram-app te gebruiken, maar in de officiële applicatie was dit dus niet mogelijk. Instagram maakt bekend dat de komende weken iedereen de optie krijgt om in te zoomen. Dit doe je – net als in veel andere apps – door je vingers naar elkaar toe, of van elkaar af te vegen, waarmee je vervolgens details in beeld brengt.

“Vanaf vandaag kun je knijpen om te zoomen op foto’s en video’s in feed, profielen en in Explore. Duik diep in de lach van een schattige puppy of in elk detail van het nieuwe shirt van een vriend”, stelt Instagram in de aankondiging. “De afgelopen zes maanden zijn er een hoop spannende veranderingen voor Instagram gearriveerd, van een nieuw icoon tot langere video’s en zelfs een manier om alledaagse momenten te delen met Instagram Stories.”

Download Instagram in Google Play (gratis)

5. Snapseed

snapseed

We zijn best wel dol op fotobewerking-app Snapseed. Daarom hebben we er eerder nog een lofzang over geschreven. Als er nieuwe functies worden geïntroduceerd zijn we natuurlijk direct benieuwd. Met de nieuwste update worden er maar liefst drie nieuwe bewerkingsfuncties toegevoegd, voor mooiere gezichten, rechte lijnen en beter kleurbeheer. Met de nieuwe Gezicht-tool, die helemaal onderin geplaatst is, kun je gezichten in een foto extra benadrukken.

Het idee is dat de huid gladder gemaakt wordt en dat ook de ogen wat helderder worden. Het resultaat is wat onnatuurlijk, zoals bij wel meer selfiefilters in foto-apps, maar wellicht helpt de tool je om de mensen in je foto’s wat meer op de voorgrond te plaatsen.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

6. Hey! That’s My Cheese

beste android-games augustus

Er zitten een hoop ratten in dit ene stuk kaas. Ze duiken zo nu en dan met hun kopjes uit de gaten en dan moet je ze een klap verkopen. Hoe dat helpt met het verjagen van de ratten uit de kaas is niet duidelijk, maar het houdt je in ieder geval bezig.

Door te swipen draai je de kaas, terwijl je de ratten vervolgens enkel hoeft aan te tikken. Doe dit wel snel genoeg, want anders gaan ze er met de kaas vandoor. Als we echter heel eerlijk zijn, mogen de ratten de kaas hebben. We kopen er wel eentje dat niet dient als een toilet voor een volledige rattenfamilie.

Download Hey! That’s My Cheese in Google Play (gratis)

7. Facebook Messenger

facebook-messenger-2

In de nieuwste versie van Facebook Messenger is het mogelijk om live videobeelden naar je gesprekspartner te sturen. Deze livestream wordt als een venster bovenop de chat gezet. Hoewel het al mogelijk is om te videobellen in Messenger, hoopt Facebook dat je op deze manier nog meer gaat delen met video. Daarnaast is videobellen niet ideaal, omdat het enkel werkt als volledig scherm en je beide de camera moet gebruiken.

Om een livestream naar je gesprekspartner te sturen, moet je beide naar het chatscherm kijken. Daarna kun je rechtsboven in het scherm op het cameraatje drukken om direct video te delen. Deze knop zal pulseren als je beide naar het gesprek kijkt, zodat je weet wanneer je kunt gaan streamen.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

8. Night Mode Enabler

night mode enabler

In de Developer Previews van Android 7.0 (Nougat) experimenteerde Google met een nachtmodus, maar die is kort voor de release alsnog geschrapt, omdat het (te) veel werk kost om de functie volledig te implementeren. Toch zit de functie nog steeds in het besturingssysteem verstopt, wat voor ontwikkelaar Mike Evans aanleiding was om een app te maken waarmee de nachtmodus alsnog geactiveerd kan worden.

Night Mode Enabler is een simpele app waarmee je de nachtmodus activeert en een snelkoppeling toevoegt aan het snelle instellingen-paneel. Heb je een Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 of Nexus 9 en heb je Android Nougat geïnstalleerd, dan kun je er mee aan de slag.

Download Night Mode Enabler in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu