Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 35 – 2017

Rick van der Veer
3 september 2017, 16:03
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 35 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 35

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de comics van Marvel, het nieuwe YouTube en een reeks toffe games. Lees gauw verder!

1. YouTube

YouTube

Google rolt een nieuw design voor YouTube uit met een aantal handige nieuwe functies. Deze features zijn nog niet allemaal direct beschikbaar. Als je een video met een afwijkend formaat kijkt, dan past de YouTube-speler zich binnenkort automatisch aan.

Je kunt daarnaast in de app de snelheid van video’s aanpassen. Ook kun je door naar links te vegen naar de volgende video gaan. Wat verder opvalt in de app, is dat de koptekst wit is gemaakt en de navigatietabbladen aan de onderkant van de app zijn gezet.

Download YouTube in Google Play (gratis)

2. Letterboxd

Letterboxd is een populaire website voor filmliefhebbers waarmee je bijhoudt welke films je allemaal hebt gezien. Deze sociale filmsite laat gebruikers hun watchlist opstellen, beoordelingen en reviews toekennen aan films en andere mensen volgen.

Op de startpagina zie je filmposters van populaire en nieuwe films, die je vrienden kijken of volgens de dienst de moeite waard zijn. De app heeft een Netflix-achtige interface, waarbij films met mooie posters worden weergegeven. Letterboxd is zonder account te gebruiken, maar het is leuker om een account aan te maken. Zo kun je de app gebruiken als kijklijst en makkelijker in contact komen met andere gebruikers.

Download Letterboxd in Google Play (gratis)

3. The Elder Scrolls: Legends

beste Android-apps

Vind je Hearthstone van Blizzard leuk en wil je meer van dit soort games? Dan moet je The Elder Scrolls: Legends eens proberen. Het idee achter deze game is hetzelfde als Blizzards populaire game: je plaatst kaarten op tafel met personages erop. Deze personages vechten tegen de kaarten van de tegenstander.

Leuk aan Legends is dat er verschillende regels gelden op de verschillende banen op tafel, zodat potjes verrassend kunnen verlopen. De stijl is niet zo kleurrijk en leuk als Hearthstone, maar kijk verder dan dat en je hebt een hoop tofs te spelen.

Download The Elder Scrolls: Legends in Google Play (gratis)

4. Fast Finder

Fast Finder

Hoe langer je je smartphone gebruikt, hoe meer bestanden en apps je erop hebt staan. Met Fast Finder vind je in een handomdraai wat je nodig hebt. De app bestaat uit niets meer dan een zoekbalk die opduikt zodra je de app opent. Door simpelweg in de balk te typen, kun je meteen een contactpersoon, app of bestand opvragen.

De makers van Fast Finder geven zelf nog een tip om het meest uit de app te halen. Gebruik je een andere launcher, zoals Nova Launcher of Action Launcher, dan kun je gebaren of acties instellen voor bepaalde handelingen.

Download Fast Finder in Google Play (gratis)

5. Data Wing

beste android-apps

Data Wing is een interessante game, dat zowel door de gameplay als de aankleding opvalt. Hoewel het verhaal interessant is en de game een aantrekkelijke stijl heeft, is het toch de manier waarop Data Wing speelt dat je de game doet blijven opstarten.

Je bestuurt een klein vliegtuigje dat zich door parcoursen moet sturen. Hiervoor druk je op de linkerkant en rechterkant van het scherm. De truc is echter dat je de muren van het speelveld moet gebruiken om meer vaart te maken. Schuur er vlak langs en je schiet vooruit. Dat heb je nodig om op tijd bij de finish te komen.

Download Data Wing in Google Play (gratis)

6. Marvel Unlimited

beste android-apps

Naast diensten als Spotify en Netflix, kun je ook een abonnement nemen op comics. Er is maar één app die in Europa een enorm uitgebreide abonnementsdienst aanbiedt, en dat is Marvel Unlimited. De naam van de app maakt direct duidelijk wat je van deze dienst kunt verwachten.

Door maandelijks te betalen, lees je praktisch ongelimiteerd strips van uitgever Marvel. Marvel ken je van superhelden als Spider-Man, Captain America, The Guardians of the Galaxy en meer. Hoewel niet de nieuwste net uitgebrachte strips direct worden toegevoegd, is er wel een bibliotheek van tienduizenden comics te lezen.

Download Marvel Unlimited in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu