De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 35 – 2018

Wouter Nijsen
2 september 2018, 16:12
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 35 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer drie goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Rootless Launcher

De Rootless Launcher is ontwikkeld door Amir Zaidi. De Nederlander heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk onderdelen van de Google Pixel-interface beschikbaar te maken voor alle versies van Android. Deze launcher is al langer beschikbaar als los installatiebestand onder de naam ‘Rootless Pixel Launcher’, maar is nu ook in de Play Store te vinden.

Helemaal identiek aan de Pixel-interface is de Rootless Launcher echter niet. Hoewel Android behoorlijk aanpasbaar is, konden sommige elementen en widgets niet door Zaidi worden veranderd. Swipe je naar links op de Google Pixel, dan krijg je een nieuwsoverzicht te zien met een Google-logo erboven. Met deze launcher krijg je echter een zoekbalk te zien. Je moet echter een behoorlijke muggenzifter zijn om de kleine verschillen te zien.

Download Rootless Launcher in Google Play (gratis)

2. Instagram

beste android-apps 2017

Binnenkort wordt het mogelijk om met Instagram authenticatie-apps te gebruiken voor tweestapsverificatie. Op dit moment kun je jouw Instagram-account enkel beveiligen met een wachtwoord en een beveiligingscode. Deze code wordt via sms verstuurd om te bevestigen dat jij echt inlogt.

Met de nieuwe optie vind je de code in de authenticatie-app van je keuze. Dat is veiliger, omdat een sms met een code onderschept kan worden. De uitrol voor deze functie is nu gestart, maar het kan enkele weken duren totdat iedereen de optie heeft. Ga hiervoor naar instellingen en kies onder het kopje ‘Privacy en beveiliging’ voor ‘Tweestapsverificatie’.

Download Instagram in Google Play (gratis)

3. Legend of Solgard

De games van King zijn meestal niet heel spannend. Natuurlijk kunnen velen niet afblijven van de Candy Crush-games, maar de meeste gamers zoeken iets meer uitdaging. Toch is Legend of Solgard van King de moeite waard.

Hoewel je monsters in rijen van drie moet plaatsen om tegen magische vijanden te strijden, is de game veel tactischer dan de gemiddelde ‘match-three-game’. Elke monster heeft namelijk eigen krachten die je moet zien te benutten. Probeer het eens uit, want de game is toch gratis.

Download Legend of Solgard in Google Play (gratis)

4. PayPal

PayPal zorgt ervoor dat de app wat fijner en sneller werkt. Onder ander met een vernieuwd homescreen, waar al je recente activiteit staat. Ook zie je op dit scherm het geld dat op je account staat en verstuur je direct een bedrag naar de mensen waar je het vaakst geld naar overmaakt. Met deze update maakt PayPal het makkelijker om een foto toe te voegen en om de contactlijst te bewerken. Op deze manier helpt de app gebruikers zekerheid te geven dat het geld naar de juiste persoon wordt gestuurd.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de vernieuwde app uitrolt naar Nederland. De uitrol vindt namelijk plaats in in verschillende fases. Eerst bij een beperkt aantal landen, waaronder Australië en Italië. Later naar alle landen. Houd de app in de Play Store in de gaten voor updates.

Download PayPal in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu