De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 35 – 2019

Wouter Nijsen
1 september 2019, 16:11
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 35 – 2019

Iedere zondag selecteert Android Planet de beste Android-apps, updates en games uit de Play Store. Is jouw smartphone of tablet toe aan wat nieuwe programma’s? Check dan de beste Android-apps van week 35 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Maps

Google Maps

Google Maps wordt weer een stukje slimmer. Met de nieuwste update ontvang je navigatieroutes die de fiets en het openbaar vervoer combineren. Kies je voor deze optie, dan is het grootste deel van je reis nog steeds gebouwd rondom advies voor het openbaar vervoer. Woon je echter wat verder van je halte vandaan, dan raadt Google Maps aan je reis te beginnen of eindigen op de fiets. In sommige landen worden er taxideeldiensten als Uber en Lyft gesuggereerd, als blijkt dat de halte wel erg ver van je eindbestemming is.

Al deze opties worden automatisch gesorteerd op basis van verschillende factoren. Google Maps houdt rekening met de kosten van de verschillende opties, mogelijke files onderweg, en hoeveel keer je moet overstappen. En heb je helemaal geen zin in dat gemengde advies, dan kun je bij de instellingen aangeven dat je alleen bus, trein en ander openbaar vervoer wil zien.

Update Google Maps in de Play Store (gratis)

2. OXXO

Veel games die we in onze wekelijkse app-lijst of maandelijkse game-overzicht bespreken, zijn behoorlijk groots en vragen je volledige aandacht. Daarom hebben we nu een fijne en niet te gecompliceerd puzzelspelletje voor je.

In OXXO is het je doel om de O’s, X’s en andere vormen met elkaar te verbinden door met blokjes te schuiven. Dat is alles. De leuke presentatie en toffe puzzels maken deze game meer dan de moeite waard. De game is via onderstaande link in de Play Store te vinden en kost 2,29 euro.

Download OXXO in de Play Store (2,29 euro)

3. Gmail

Als je meerdere Google-accounts hebt en deze gebruikt op je Android-smartphone, is het je vast eens opgevallen dat het schakelen tussen deze accounts in de Gmail-app nogal omslachtig is. Je moet telkens op je profielfoto tikken en vervolgens een ander account selecteren om naar de inbox te gaan. In sommige Google-apps was hiervoor een veegbeweging beschikbaar, waarmee je tussen accounts schakelt door van boven naar beneden (of andersom) over je profielfoto te vegen.

Deze handige veegbeweging werd de afgelopen weken toegevoegd aan de Google Maps-, Google Drive- en Contacten-app, en komt nu ook naar Gmail. De feature is beschikbaar in versie 2019.08.18 van de Android-app, die geleidelijk naar iedereen uitrolt. Het is ook mogelijk om de nieuwste versie van de app handmatig als apk-bestand te downloaden. In onze tip over het downloaden en installeren van apk-bestanden lees je hoe je dit doet.

Download de Gmail-update in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu