De 6 beste Android apps in Google Play van week 35 – 2014

Gijs Ettes
31 augustus 2014, 15:31
4 min leestijd
De 6 beste Android apps in Google Play van week 35 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere Google Opinion Rewards, waarmee je gratis app-tegoed kunt verdienen, en de uitstekende Google Now-achtige Blur Launcher. Daarnaast lichten we een tweetal apps uit die je met je Android Wear-smartwatch kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Opinion Rewards

Google Opinion Rewards beste Android apps

Ook als Nederlander kun je vanaf vandaag gratis Google Play-tegoed verdienen door enqu ªtes in te vullen. Daarvoor hoef je alleen de app Google Opinion Rewards te downloaden en een aantal korte vragen te beantwoorden. De enqu ªtes zijn volledig anoniem en na het invullen wordt er tussen de 50 en 75 eurocent toegevoegd aan je Google Play-tegoed. Deze kun je vervolgens uitgeven aan bijvoorbeeld apps en games in de Play Store.

Na het invullen van basisinformatie (denk aan je postcode, de grootte van je woonplaats en je inkomensniveau) kun je direct aan de slag met de app. Ongeveer één keer per week stelt Google een nieuwe enqu ªte ter beschikking. Als gebruiker krijg je hiervan een notificatie.

Download Google Opinion Rewards in Google Play (gratis)

2. Blur Launcher

blur launcher

Klinker Apps, de ontwikkelaar achter onder andere het fijne Talon for Twitter en Evolve, heeft ook een eigen launcher: Blur Launcher. Deze app, die is gebaseerd op de Google Now-launcher, werkt door middel van speciale pagina’s die door apps kunnen worden ingenomen. Zo ben je met één swipe direct bij je favoriete apps.

De apps moeten echter wel de pagina-functie van Blur Launcher ondersteunen, en dat zijn er nog niet heel veel. In ieder geval zijn EvolveSMS en Talon for Twitter sowieso wel beschikbaar: beide uitstekende apps voor respectievelijk sms en Twitter. Mocht je meer app-pagina’s willen hebben: even zoeken in Google play op Blur Launcher en je ziet alle beschikbare apps voor de launcher.

Download Blur Launcher in Google Play (gratis)

3. Showear

showear

Showear is niet de eerste, maar wel de beste lockscreen-app voor Android Wear. Je kunt er een patroonbeveiling voor je smartwatch mee instellen, zodat je hem niet per ongeluk ontgrendeld. De naam van de app komt voort uit het feit dat het voorheen niet mogelijk was om te douchen met een smartwatch, zonder dat het touchscreen door het water wordt geactiveerd.

Showear is echter ook handig als je wilt voorkomen dat een ander gebruikmaakt van je slimme horloge. Denk aan kleine kinderen die betoverd door het kleine touchscreen allerhande functies starten en berichten verzenden. Toegegeven, je kunt nog niet enorm veel met een smartwatch, maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

Download Showear in Google Play (gratis)

4. Google Nieuws en Weer

Google Nieuws en Weer

Google Nieuws en Weer is door Google van een grote update voorzien waardoor het design van zowel de app als de populaire widget is aangepast. Google Nieuws en Weer staat meestal standaard op je Android-toestel geïnstalleerd, en wordt door velen gebruikt als widget om de laatste nieuws-headlines en het weer te tonen.

De nieuwe app heeft een overzichtelijk design waar je tussen secties kunt wisselen via het menu of swipe-bewegingen. Je kunt de edities voor het nieuws aanpassen op basis van taal of land, en ook het weerbericht is naar eigen keuze aan te passen door meer locaties toe te voegen. Normaliter kijkt de app naar jouw gps-locatie.

Download Google Nieuws en Weer in Google Play (gratis)

5. Upcoming

Upcoming android app

Iedereen die regelmatig op het web is te vinden heeft wel eens een toplijstje van de site Upcoming voorbij zien komen. Maar wist je dat er ook een gelijknamige Android-app is? Hiermee ontdek je met een paar drukken op de knop alle internettrends in ons land. Upcoming is een mooie app met verschillende feeds van allerlei categorieën nieuws. De inhoud van de app wordt vliegensvlug verzameld door de zogenaamde `Content Kings & Queens`, die op een snel tempo het complete internet uitkammen voor de laatste trends.

Artikelen variëren van 25 foto`s die het resultaat zijn van een flinke portie onkunde tot 12 bewijsstukken waaruit blijkt dat de Senseo een duivels apparaat is. Iets dat wij overigens alleen maar kunnen beamen.

Download Upcoming in Google Play (gratis)

6. Kiwi

Kiwi Android Wear

Kiwi is een interessante Android Wear-app die je in staat stelt om met karate- of jedi-bewegingen je smartphone te besturen. Met een karateslag of uppercut kun je bijvoorbeeld liedjes pauzeren of doorspoelen, terwijl je telefoon gewoon in je broekzak zit. Dat ziet er best bizar uit, maar zit je regelmatig op de fiets, dan kan Kiwi best handig zijn.

Om je armbewegingen te registreren, maakt de app gebruik van de versnellingsmeter in je smartwatch. Kiwi kan ook gebruikt worden om telefoonoproepen af te wijzen of een televisie in te schakelen. Daarnaast werkt de app met Tasker, zodat je eigen (geautomatiseerde) acties aan bewegingen kunt koppelen.

Download Kiwi in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu