De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 36 – 2015

Wouter Nijsen
6 september 2015, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 36 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan het vernieuwde Google Maps, de verhalende puzzelgame Framed en de Nederlandse app ClearLock.

De beste Android-apps van week 36

1. Framed

Framed

Framed was al geruime tijd beschikbaar op iOS en heeft nu ook zijn weg gevonden naar Android. De game is erg populair, wat vooral komt door de fraaie grafische stijl en het spannende verhaal dat je doorloopt. In Framed is het de bedoeling om de vakjes van een stripboek in de juiste volgorde te plaatsen. Door dit goed te doen, wordt het spelverloop en verhaal van het spel bepaald. Tof is dat je dit geheel in eigen hand hebt.

Wat direct opvalt aan Framed is de presentatie van de game. De getekende beelden zorgen voor een film noir-achtig uiterlijk, wat er uniek uitziet. Ook tof is de soundtrack, die ervoor zorgt dat je helemaal de game wordt ingezogen. Lees meer over Framed en bekijk een video van de game.

Download Framed in Google Play (2,99 euro)

2. Google Street View

Google Street View

Google heeft zijn Street View-app van een update voorzien en deze voor het eerst losgetrokken van Google Maps. Vanaf versie 2.0 is Google Street View een aparte app die je kunt benaderen vanuit de app-drawer. De laatste versie Google Street View is voorzien van een nieuw logo en enkele interessante features. Zo ondersteunt de nieuwe app de 360 graden-camera`s waar Google eerder dit jaar tijdens I/O 2015 over sprak.

Verder kun je vanuit Street View verschillende locaties van over de hele wereld bekijken, waarbij je op punten op de landkaart kunt tikken of je kunt laten verrassen door de selectie die de app heeft gemaakt. Lees meer over Google Street View en bekijk screenshots van de app.

Download Google Street View in Google Play (gratis)

3. Rij Veilig

rijveilig logo

Om de verkeersveiligheid te vergroten heeft ASR de app Rij Veilig laten ontwikkelen. Op de website benadrukt de verzekeraar dat gebruikers geen klant hoeven te zijn om de app te gebruiken. “Gebruik je je smartphone tijdens het rijden, dan reageer je een stuk trager als je plotseling moet remmen en zie je niet wat er om je heen gebeurt. Je hebt een grotere kans op een valpartij of een botsing. We willen alleen bijdragen aan de verkeersveiligheid.“

De Rij Veilig-app blokkeert onder meer social media, inkomende sms`jes en handheld bellen wanneer de smartphonegebruiker zich met meer dan 15 kilometer per uur verplaatst. Lees meer over Rij Veilig en bekijk screenshots van de app.

Download Rij Veilig in Google Play (gratis)

4. Google Maps

googlemaps

Google heeft zijn populaire kaartendienst Google Maps vernieuwd, waarmee het design van de Android-app op enkele belangrijke punten is aangepast. Google Maps toont de verschillende reisopties op een veel logischere manier, met aan de bovenkant de reis en vervolgens aan de onderzijde de verschillende reisopties; met de auto, het ov, te voet of met de fiets. Daarnaast wordt aangegeven hoe lang de reis duurt, met daaronder de route en de knop om de navigatie te starten.

Verder toont de nieuwe Google Maps duidelijker wanneer er een vertraging optreedt. Door het witte vlak omhoog te schuiven krijg je meer informatie over de reis te zien. Lees meer over het nieuwe Google Maps navigatie-design en bekijk screenshots.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

5. Skype

skype

De populaire videobel-app Skype is voorzien van een update die het Material Design van Android 5.0 (Lollipop) toevoegt. Hierdoor ziet de app er een stuk mooier uit, al is `ie ook functioneler geworden. Opvallend is de lichtblauwe balk bovenin, die voor een consistenter uiterlijk zorgt. Ook nieuw is de ronde actieknop rechtsonder, die je gebruikt om snel een gesprek te starten. Hierbij kun je kiezen uit bijvoorbeeld een videogesprek of een normaal berichtje.

Daarnaast voert de update een boel kleine aanpassingen door die de app fijner in gebruik maakt. Zo is de zoekfunctie uitgebreid, waardoor je sneller de belangrijkste contacten en gesprekken kunt vinden. Lees meer over de Skype Material Design-update.

Download Skype in Google Play (gratis)

6. ClearLock

ClearLock

Wanneer je veel verschillende applicaties op je Android-toestel hebt geïnstalleerd, is de kans groot dat je regelmatig wordt afgeleid. Dat is op zich niet zo ramp, maar wel vervelend wanneer je bijvoorbeeld aan het werk of met je studie bezig bent. De nieuwe Android-app ClearLock wil je hiermee helpen. De app blokkeert afleidende apps voor een bepaalde tijd, en dat heb je helemaal zelf in de hand.

Wanneer je ClearLock opent, zie je een lijst met alle geïnstalleerde apps op je Android. Je blokkeert er één door op het vinkje achter de betreffende app en vervolgens op de ronde actieknop te tikken. Hierna kun je aangeven voor hoelang een applicatie moet worden geblokkeerd. Lees meer over ClearLock en bekijk screenshots van de app.

Download ClearLock in Google Play (gratis)

7. Splyce

Splyce

Splyce is een nieuwe muziek-app voor Android die het anders aanpakt dan veel van zijn concurrenten. De app analyseert namelijk het tempo van je muziek (in beats per minute), maakt hiervan afspeellijsten en `mixt` de liedjes die goed bij elkaar passen. Zie Splyce dus als een persoonlijke dj die je altijd op zak hebt.

Fijn aan Splyce is dat de app erg gebruiksvriendelijk is. Wanneer je de applicatie opent, druk je op het grote plusteken, waarna je handmatig muziek kunt toevoegen. Hierbij kun je kiezen uit de liedjes en albums die je lokaal op je Android hebt opgeslagen. Sla dit vervolgens op en Splyce maakt direct een afspeellijst. Lees meer over Splyce en bekijk screenshots van de app.

Download Splyce in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu