De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 36 – 2016

Wouter Nijsen
11 september 2016, 15:30
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 36 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 36

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week uiteraard aandacht aan de vernieuwde Pathé Thuis-app, de nieuwe functies van Twitter en de toffe nieuwe game Lifeline: Crisis Line. Lees gauw verder!

1. Pathé Thuis

pathe thuis

De Pathé Thuis-app voor Android is van een grote update voorzien. De app is volledig op de schop gegaan en beschikt over een handige nieuwe feature: Chromecast-ondersteuning. Hierdoor is het mogelijk om films met de Pathé Thuis-app naar je televisie te streamen. Wanneer je een film afspeelt, vind je in het afspeelscherm het bekende Cast-knopje waar je op tikt om te beginnen met streamen.

Het design van de app lijkt sterk op dat van Netflix. Je veegt verticaal door de app en krijgt met fraaie posters te zien welke films je allemaal kunt kijken. Open je het hamburgermenu aan de linkerkant, dan kun je voor een specifiek genre kiezen. Om Pathé Thuis te kunnen gebruiken, dien je je eerst aan te melden voor de dienst. Je maakt een account aan stort hier tegoed op, waar je vervolgens films mee kunt afrekenen.

Download Pathé Thuis in Google Play (gratis)

2. SwiftKey

swiftkey

Android 7.0 Nougat introduceert honderden nieuwe én aangepaste emoji. Niet alleen zijn er nieuwe figuurtjes voor bacon, schouders ophalen en avocado’s, ook zijn er alternatieve genders en huidskleuren toegevoegd voor zowat alle bestaande emoji. Deze nieuwe emoji zijn nu ook terug te vinden in SwiftKey, één van de populairste alternatieve toetsenborden voor Android.

Na het installeren van de laatste update kun je de SwiftKey Nougat-emoji ingedrukt houden om een andere huidskleur te selecteren. De nieuwe figuurtjes duiken automatisch op tussen de huidige. Dezelfde update pakt ook enkele problemen met synchronisatie aan, die de afgelopen weken verschillende gebruikers teisterden. Deze werden grotendeels onlangs al aangepakt, maar zijn nu compleet opgelost.

Download SwiftKey Keyboard in Google Play (gratis)

3. BlackBerry Hub+

BlackBerry Hub Android

BlackBerry Hub+, zoals de dienst heet, werd vorige maand al in beperkte vorm uitgerold. Het bedrijf maakte in augustus een aantal apps beschikbaar, waaronder de agenda en een wachtwoordbeheerder. Voor het gebruik van de apps was bovendien een toestel met Android 6.0 Marshmallow of nieuwer vereist. Deze week heeft BlackBerry een half dozijn andere applicaties aan het pakket toegevoegd en de apps geschikt gemaakt voor meer smartphones. De Hub+ werkt nu ook op Android 5.0 (Lollipop) of nieuwer.

Met de Hub+ kunnen gebruikers hun smartphone voorzien van dezelfde zakelijke software die ook op BlackBerry’s smartphones te vinden is. Het belangrijkste onderdeel daarvan is de Hub zelf. Dit tabblad op je homescreen verzamelt automatisch al je binnenkomende berichten en andere notificaties en geeft je de mogelijkheid er direct op te reageren. Ook aankomende afspraken worden in de Hub getoond.

Download BlackBerry Hub in Google Play (gratis)

4. Parallel Windows

parallel windows

Met Android 7.0 (Nougat) is het mogelijk om twee apps naast elkaar te gebruiken in een splitscreenmodus. Het is echter niet mogelijk om twee keer dezelfde app te draaien. Daar komt de app Parallel Windows for Nougat nu mee helpen. Je kunt met de app dus twee keer Chrome open hebben staan of tweemaal je favoriete berichten-app draaien om verschillende gesprekken te voeren.

Op je smartphone kun je twee apps naast elkaar draaien, maar heb je Nougat op een tablet geïnstalleerd staan, dan kun naar hartenlust apps naast elkaar zetten in een Windows-modus. Dit ziet er uit als de zwevende schermpjes van een Windows-computer. Deze functie wordt niet officieel door Nougat ondersteund. In deze modus krijg je een shortcut op het scherm om de splitscreenmodus te activeren.

Download Parallel Windows for Nougat in Google Play (gratis)

5. Twitter

twitter icoon

De Twitter Privéberichten krijgen een flinke upgrade met nieuwe functies. Deze functies komen je waarschijnlijk al bekend voor, want ze komen zo uit de verschillende berichten-apps die je al gebruikt. De Privéberichten die je stuurt binnen Twitter naar één persoon of naar een hele groep, zijn eigenlijk een soort tweets die maar een beperkt aantal mensen kunnen lezen. Het grote verschil was dat je niet beperkt werd door de bekende 140 tekens voor een tweet.

Vanaf nu kun je in je Twitter Privéberichten dus zien wie het verstuurde bericht wanneer gelezen heeft. Dit doe je door te tikken op het bericht. Je kunt deze functie gelukkig ook gewoon uitzetten, als je niet wil dat je gesprekspartner ziet dat jij hun tekst al gezien hebt en nog niet hebt gereageerd. Daarnaast kun je zien wie er op dat moment aan het typen is, wat handig is in een groepsgesprek.

Download Twitter in Google Play (gratis)

6. Nest

nest icon

De Nest-app krijgt vandaag een aanzienlijke update die twee nieuwe features toevoegt. De Beeldlijn-functie is een slimmere versie van de bestaande Geschiedenis-optie. Je Nest verzamelt hiermee automatisch alle relevante beelden van de afgelopen uren en zet ze op één lijn voor je. Vervolgens kun je er snel doorheen scrollen of pauzeren om iets opmerkelijks te bekijken. Nest filtert alle irrelevante frames eruit, zodat je niet uren naar een lege kamer of tuin hoeft te staren.

Met de Nest Persoonsmeldingen krijg je direct een melding van je app en camera zodra er een persoon in beeld gedetecteerd wordt. De camera maakt daarmee duidelijk onderscheid tussen ‘beweging’, zoals van huisdieren of waaiende bomen, en mensen. Nest heeft de functie bovendien uitgerust met gezichtsherkenning, zodat je ook weet wie er voor de deur staat. Daarbij wordt gezichtsherkenningstechnologie van Google gebruikt.

Download Nest in Google Play (gratis)

7. Lifeline: Crisis Line

lifeline-icon

Ontwikkelaar 3 Minute Games heeft een nieuwe game uitgebracht in de Lifeline-serie, die al een tijdje behoorlijk populair is. Net als in voorgaande delen volg je in Lifeline: Crisis een verhaal dat volledig via tekst wordt verteld. Ook kun je het verhaal weer sturen door moeilijke keuzes te maken.

In Crisis Line volg je detective Alex Esposito, die een recente moord moet oplossen en samen met jou op onderzoek gaat. Het is de bedoeling om clues te ontdekken, te helpen bij het interviewen van verdachten en zo het mysterie op te lossen. Het trucje van de Lifeline-reeks begint inmiddels een beetje te vervelen, maar vermakelijk is de game zeker.

Download Nest in Google Play (gratis)

8. Canine

canine

Garmin heeft een nieuwe wearable op de markt gezet inclusief bijpassende app. De wearable heet Delta Smart en de app heet Canine. Beide zijn bedoeld voor je hond, om de activiteit van het beestje in de gaten te houden en om te helpen met het opvoeden. In onderstaande video stelt Garmin dat honden natuurlijk niet geboren worden met goede manieren en ze dat dus moeten leren.

Via de app kun je jouw Android-toestel gebruiken om je hond te trainen. Je kunt goed gedrag bevestigen en verkeerd gedrag afkeuren. Je kunt namelijk een trilling, geluidsignaal of een schokje sturen dat door Garmin voorzichtig een “corrigerende stimulatie” genoemd wordt. Deze kan ook automatisch gestuurd worden als de hond ongewenst blaft, om dat gedrag af te leren.

Download Canine in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu