De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 36 – 2017

Thomas Haenen
10 september 2017, 15:59
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 36 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 35

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met enkele nieuwe functies in WhatsApp, de Lite-versie van Facebook en enkele toffe virtual reality-app. Lees snel verder!

1. AndroidPlanet.nl

Deze week lanceerden we alweer versie 1.3 van de Android Planet-app, opnieuw met enkele aanpassingen. Zo hebben we zogenaamde ‘rijke notificaties’ toegevoegd. Bij een nieuw bericht op de site krijg je niet alleen een notificatie met de titel van het bericht, maar ook een afbeelding wordt meegestuurd. Zo zie je in één oogopslag welke smartphone of app er precies besproken wordt.

Daarnaast wordt de app voortaan automatisch ververst als er nieuwe artikelen verschijnen. Zit je in een artikel terwijl er iets wordt gepubliceerd en druk je op de terugknop, dan staat het nieuwe artikel gelijk voor je klaar in het overzicht. Zo ben je direct op de hoogte van het laatste nieuws.

→ Download de Android Planet-app in Google Play (gratis)

2. Facebook Lite

facebook lite

Facebook is tegenwoordig één van de meest uitgebreide Android-apps, met automatisch afspelende video’s, drukke pagina’s en Facebook Status. Mocht je terug naar de basis willen en gelijk wat data besparen, dan kun je Facebook Lite gebruiken. Toegegeven, het ziet er allemaal wat minder spannend uit, maar het loopt als een trein.

Eigenlijk is Facebook Lite vooral bedoeld voor opkomende landen. Daarom kun je de app in Nederland niet direct uit de Play Store downloaden. Heb je interesse? Dan kun je het installatiebestand downloaden via APK Mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden op je Android-smartphone.

→ Download Facebook Lite in Google Play (gratis)

3. Angest

Angest is een game speciaal gemaakt voor Gear VR. In deze game loop je rond op een ruimteschip, terwijl je gezelschap wordt gehouden door de kunstmatige intelligentie Konstantin. Deze AI leidt je door enkele activiteiten heen, zoals het snoeien van verwelkte bladeren van een plant. Terwijl je door de dagen heen gaat, merk je echter vreemde dingen. Wat gebeurt er met je en welke keuzes maak je?

→ Vind Angest in de Oculus Store (gratis)

4. Rabo Bankieren

Rabobank-app update

Vanaf deze week wordt het voor mensen met een rekening bij Rabobank een stuk lastiger om geld naar de verkeerde persoon over te maken. Aan internetbankieren en apps van de Nederlandse bank is een naamcontrole toegevoegd. Wijkt die tijdens het overmaken van een bepaald bedrag af van het rekeningnummer, dan krijgt de gebruiker een waarschuwing dat er mogelijk iets niet klopt.

Voor de nieuwe functie hoeft geen update van de app gedownload te worden. Gebruikers krijgen na het openen van de Rabobank-app vanzelf een melding waarin de verandering wordt uitgelegd. De check, die namen en nummers naast elkaar legt en controleert, werkt alleen met Nederlandse rekeningnummers.

Download Rabo Bankieren in Google Play (gratis)

5. FOX Sports NL VR

Fox Sports geeft je de mogelijkheid om hoogtepunten van voetbalwedstrijden in virtual reality te beleven. Je staat pardoes op het virtuele voetbalveld, om doelpunten, vrije trappen en reddingen vanuit allerlei hoeken te bekijken.

De app gebruikt positionele spelersdata van de echte teams, maar geeft virtuele spelers weer zodra je de headset opzet. Zo kun je het veld verkennen en acties analyseren alsof je er middenin staat. Het allerbeste: je hebt géén abonnement op FOX Sports nodig om deze app uit te proberen.

→ Vind Fox Sports NL VR in de Oculus Store (gratis)

6. Hurry

Aan het aftellen tot de nieuwe aflevering van Heel Holland Bakt, tot Sinterklaas, je verjaardag of gewoon een andere bijzondere datum? Hurry helpt je een handje. Deze stijlvolle app doet namelijk niets anders dan aftellen. Je vult de datum en de naam van het event toe, en vervolgens wordt automatisch bijgehouden hoe lang het nog duurt. Eventueel kun je wel voor kiezen je moment suprême van een gifje of eigen afbeelding te voorzien, zodat het overzicht wat feestelijker oogt.

Nodig vrienden en familie uit om mee te doen met de afteller, of plaats widgets op je homescreen zodat je zodra je je telefoon ontgrendelt ziet hoe lang het nog duurt tot je volgende vakantie, vrijgezellenfeest of verjaardag.

Download Hurry in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu